ΑΕΚ

Λάζαρος στα καλύτερά του

ΛΑΜΙΑ-ΑΕΚ  (4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ
ΛΑΜΙΑ-ΑΕΚ (4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ EUROKINISSI

Ο Χριστοδουλόπουλος σπάει τα… κοντέρ του και έχει μπει μπροστάρης στη φετινή προσπάθεια της ΑΕΚ. Το Sport24 έχει το ρεπορτάζ

Τέσσερις μέρες πριν ολοκληρωθεί το φετινό βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ΑΕΚ, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είχε δώσει συνέντευξη στην Πολωνία. Άλλωστε ήταν η πρώτη κανονική καλοκαιρινή προετοιμασία που έβγαζε με τα κιτρινόμαυρα, μιας και πέρυσι είχε αποκτηθεί στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου.

Στην ερώτηση αν φέτος "θα δούμε έναν διαφορετικό Χριστοδουλόπουλο", εκείνος δεν σκέφτηκε την απάντηση ούτε εκατοστό του δευτερολέπτου. "Όχι. Δεν θέλω να δείτε έναν άλλον Χριστοδουλόπουλο. Θέλω να δείτε τον ίδιο που ήταν στο περσινό δεύτερο μισό της σεζόν". Οι αριθμοί γι αυτόν τον… Χριστοδουλόπουλο λένε πέντε γκολ στο πρωτάθλημα, δυο στο κύπελλο και άλλες τέσσερις ασίστ. Όχι κι άσχημα. Μόνο που ο Λάζαρος όταν έλεγε τον "ίδιο Χριστοδουλόπουλο", προφανώς στο μυαλό του είχε «τον ίδιο και καλύτερο».

Διότι ο Χριστοδουλόπουλος κάνει φέτος, με το νούμερο επτά της ΑΕΚ στην πλάτη του, το καλύτερο ξεκίνημα στην καριέρα του. Το φανερώνουν άλλωστε και οι αριθμοί του. Ο Λάζαρος μετρά ήδη τρια γκολ. Δυο στην Ευρώπη και ένα στο πρωτάθλημα. Ποτέ ξανά σ’ όλη του την καριέρα, ο Χριστοδουλόπουλος δεν είχε τέτοια συγκομιδή, τόσο νωρίς μέσα στη σεζόν. Είναι χαρακτηριστικό πως στον Παναθηναϊκό, το νωρίτερο που είχε σκοράρει για το πρωτάθλημα, ήταν στις 7 Οκτωβρίου, τη σεζόν 2012-13 απέναντι στην Ξάνθη. Όσο για την εποχή που αγωνιζόταν στον ΠΑΟΚ, το πιο… γρήγορο γκολ του στο πρωτάθλημα, ήταν στις 23 Οκτώβρη, σε ματς με τον Ιωνικό, τη σεζόν 2005/6. Όσο για την Ευρώπη, μπορεί ο Λάζαρος με την φανέλα του Παναθηναϊκού να έχει σκοράρει απέναντι στη Μάδεργουελ και στα δυο παιχνίδια σε καλοκαιρινά προκριματικά. Όμως ποτέ στην καριέρα του δεν έχει πετύχει περισσότερα από δυο γκολ στην Ευρώπη μέσα σε μια σεζόν. Και τώρα ήδη έχει σκοράρει δυο φορές και μάλιστα απέναντι σε δυο διαφορετικούς αντιπάλους.

Η ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Η αλήθεια πάντως είναι, πως ήδη από πέρυσι ο Χριστοδουλόπουλος έχει δείξει πως στην ΑΕΚ έχει ξαναβρεί τον εαυτό του. Γι αυτό άλλωστε και είχε δηλώσει το καλοκαίρι, πως θέλει να δει έναν… ίδιο Λάζαρο και φέτος. Πέρυσι ολοκλήρωσε τη σεζόν με οκτώ γκολ συνολικά σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Κάτι που συνιστά την πιο παραγωγική σεζόν στην καριέρα του, καθώς και με την φανέλα του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, είχε φτάσει μέχρι και τα επτά. Ενώ ήδη φέτος, πριν καν φύγει ο Σεπτέμβρης, έχει φτάσει τα τρία γκολ. Όσο για τις ασίστ, πέρυσι έδωσε ο Λάζαρος συνολικά έξι. Κάτι που επίσης συνιστά ρεκόρ καριέρας. Η αμέσως καλύτερη συγκομιδή, ήταν με τον Παναθηναϊκό, τη σεζόν 2010 – 11, που είχε μοιράσει τέσσερις ασιστ.

ΤΟ "ΔΕΣΙΜΟ" ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Για τον Χριστοδουλόπουλο η σχέση με την κερκίδα ήταν πάντα κάτι πολύ ιδιαίτερο και επίσης πολύ σημαντικό. Είναι παίκτης ψυχολογίας ο Λάζαρος. Και μάλιστα όταν υπέγραφε στην ΑΕΚ, είχε στην άκρη του μυαλού μια ανησυχία, για την αντιμετώπιση που θα είχε από τον κόσμο. Έναν χρόνο μετά, ο Χριστοδουλόπουλος είναι από τους αγαπημένους της κιτρινόμαυρης εξέδρας. Φάνηκε άλλωστε ήδη από τον τρόπο που αποθεώθηκε από τους οπαδούς της ΑΕΚ, όταν βρήκε για προθέρμανση στο γήπεδο του Περιστερίου, πριν από το ματς με την Λαμία. Ήταν ο παίκτης που πήρε σχεδόν όλο το χειροκρότημα από τον κόσμο. Το ίδιο και όταν σηκώθηκε για να μπει αλλαγή. Στην διαδρομή από τον πάγκο, μέχρι το σημείο που θα γινόταν η αλλαγή, το μόνο που άκουγε από την εξέδρα ήταν «Λάζαρε μπες και πάρε το ματς». Και αυτός ήταν ένας από τους λόγους, που όταν σκόραρε, έφυγε κατευθείαν για την εξέδρα.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ