ΑΕΚ

Λαμπρόπουλος, ο "βράχος" της ΑΕΚ

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Όταν ο έσχατος γίνεται πρώτος... Κάπως έτσι πήγε η ιστορία για τον κεντρικό αμυντικό της ΑΕΚ, Βασίλη Λαμπρόπουλο, ο οποίος εξελίχθηκε μέσα σε μια τρελή σεζόν για τους στόπερ της ομάδας σε εκείνον που συμπαίκτες και φίλοι αποκαλούν "βράχο".

Η σκληρή δουλειά, η διαρκής προσπάθεια και η ολοκληρωτική αφοσίωση σε έναν σκοπό, επιβραβεύονται με την ανάλογη θέληση, ψυχολογία και τύχη. Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο «βράχος» όπως επαινετικά αποκαλείται από φίλους και κολλητούς συμπαίκτες για το δυναμισμό του, φρόντισε ώστε όλα τα προαναφερθέντα να συνωμοτήσουν υπέρ του. Διότι πρώτιστα πίστευε στον εαυτό του, είχε σιγουριά στην επάρκειά του και συνέχισε να εργάζεται για την ατομική βελτίωσή του.

Σήμερα, ο 27χρονος κεντρικός αμυντικός αναγνωρίζεται ως ο ποδοσφαιριστής της ομάδας που ξεπέρασε τις προσδοκίες των περισσοτέρων, αν όχι όλων των οπαδών της. Στην εκκίνηση της σεζόν, ήταν επί της ουσίας ο τέταρτος, πίσω από Τσιγκρίνσκι Λέσκοτ, Κολοβέτσιο. Ασφαλώς συνέβαλαν και οι συγκυρίες (τραυματισμοί των δύο πρώτων), ωστόσο όπως προαναφέραμε, την τύχη σου πρέπει να την προκαλείς. Και ο Λαμπρόπουλος δεν σταμάτησε να το κάνει.

ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ 100

Είναι η σεζόν που ο αποκτηθείς από τον Πανιώνιο ποδοσφαιριστής, ενδέχεται να εισέλθει πολύ γρήγορα (στην τρίτη του αγωνιστική περίοδο στην Ένωση) στο κλαμπ των παικτών που θα έχουν πιάσει τις 100 συμμετοχές με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Μετρά ήδη 88 σε όλες τις διοργανώσεις κι ενώ υπάρχουν μπροστά, στην καλύτερη για την Ένωση περίπτωση, 15 αγώνες (6 πρωταθλήματος, 6 πλέι οφς και 3 Κυπέλλου εφόσον φτάσει έως τον τελικό). Ήδη μέσα στη χρονιά έχει «γράψει» 26 συμμετοχές, τις περισσότερες από κάθε άλλον στόπερ της ομάδας (23 ο Κολοβέτσιος, 12 ο Βράνιες, 11 ο Τσιγκρίνσκι και 4 ο Λέσκοτ).

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ

Είναι το κύριο γνώρισμά του. Δυνατός, γρήγορος και αλτικός. Ψάχνει τον τρόπο να βγει πρώτος στη μπάλα και γενικά προσπαθεί να εκμεταλλευτεί κάθε σωματικό πλεονέκτημα που διαθέτει απέναντι στον προσωπικό αντίπαλο. Λένε (καθ’ υπερβολή) εντός της ομάδας ότι είναι τόσο καλά γυμνασμένος και προσεγμένος που θα μπορούσε να τελειώσει δεύτερο ματς στη σειρά. Σπάνια βγάζει τραυματισμούς και πολύ γρήγορα τους ξεπερνά αν του συμβούν. Αποδείχθηκε μεγάλο συν για την ομάδα η διάρκειά του σε μια σεζόν που η Ένωση αντιμετώπιση βουνό προβλημάτων στο χώρο των κεντρικών αμυντικών.

ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Τα αθλητικά στοιχεία , αυτά δηλαδή που αποτελούν την κινητήριο δύναμη στο παιχνίδι του, κάποιες φορές τον οδηγούν και σε επιπολαιότητες, κυρίως λόγω βιασύνης. Κατά την τρέχουσα σεζόν, ειδικά από το Νοέμβριο και μετά, παρουσιάζεται πιο ψύχραιμος και σταθερός. Αποφεύγει εξεζητημένες ενέργειες, παίζει απλά και... σημαδεύει όλο και καλύτερα όταν απομακρύνει (δηλαδή βρίσκει πιο εύστοχα συμπαίκτες). Ωστόσο μεγαλύτερη απόδειξη για το πόσο πιο ώριμα παίζει φέτος, δεν θα μπορούσε να υπάρξει από τις κίτρινες κάρτες. Σε 26 ματς έχει δεχθεί μόλις 3 (και καμία κόκκινη), την ώρα που ο Βράνιες μετρά σε 12 αγώνες τις διπλάσιες (6) κίτρινες και μία κόκκινη κάρτα! Ο Λαμπρόπουλος παίζει πλέον πιο καθαρά, ψύχραιμα και μυαλωμένα.

ΜΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΓΚΟΛ

Τα δύο τέρματα που έχει πετύχει ως σήμερα στο πρωτάθλημα, είναι μάλλον άδικος απολογισμός, καθώς θα μπορούσε να βρει τουλάχιστον άλλες τόσες φορές αντίπαλα δίχτυα. Τον χαρακτηρίζει ο ιδανικός συνδυασμός timing του άλματος με σωστή κίνηση προς τη μπάλα όταν αυτή έρχεται προς το μέρος του. Πηγαίνει με ταχύτητα σε αυτήν κι εφόσον αυτός που «σερβίρει» έχει σημαδέψει σωστά, πολύ δύσκολα θα τον προλάβει πάνω στην κίνηση όποιος έχει χρεωθεί το μαρκάρισμά του. Είναι ένα έξτρα επιθετικό όπλο για την ΑΕΚ στις στημένες μπάλες.

ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ... ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

Από τους πολύ καλούς χαρακτήρες των αποδυτηρίων, ποδοσφαιριστής που δένεται με τις ομάδες που αγωνίζεται (το ίδιο ίσχυε και στον Πανιώνιο), παίζει με ψυχή, πάθος και εμπνέει μαχητικότητα στους υπόλοιπους με την παρουσία του. Είναι επίσης μια ιδιαίτερα συμφέρουσα λύση, αρκεί να αναλογιστεί κάποιος ότι ο πιο βασικός στόπερ της ΑΕΚ φέτος παίρνει κάπου κοντά στις 90.000 ευρώ τη σεζόν. Πέραν των αγωνιστικών λόγων λοιπόν, προκύπτουν κι άλλοι επαρκείς λόγοι για να προχωρήσει η Ένωση στην επέκταση της συνεργασίας μαζί του.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ