ΑΕΚ

Κυνηγώντας το μεγάλο "λαβράκι" η ΑΕΚ

Κυνηγώντας το μεγάλο "λαβράκι" η ΑΕΚ

Θα το προσπαθήσει η ΑΕΚ για να κάνει το "κόλπο" με τον 21χρονο Πολωνό επιθετικό, Μάριους Στεπίνσκι. Θα επιδιώξουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ επαφή με την Ρουχ Χουρζόφ.

Η αλήθεια είναι πως στην δεδομένη χρονική στιγμή, οι άνθρωποι της ΑΕΚ εκείνο που κυρίως κάνουν, ως προς τον προγραμματισμό για τη νέα σεζόν, είναι να καταρτίζουν την μεταγραφική τους λίστα. Να την εμπλουτίζουν δηλαδή με πιθανούς και ήδη αξιολογημένους μεταγραφικούς στόχους, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι, όταν θα χρειαστεί να προχωρήσουν σε κινήσεις.

Κάτι που προφανώς δεν πρόκειται να γίνει, πριν «κλείσει» η παραμονή ή όχι του Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο. Πριν δηλαδή, ξεκαθαρίσει το ζήτημα προπονητή. Ωστόσο εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση του Μάριους Στεπίνσκι. Ο 21χρονος Πολωνός επιθετικός, πρόκειται για «λαβράκι». Και η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να το «ψαρέψει», πριν βγουν στη θάλασσα οι… μεγάλες (ποδοσφαιρικές) τράτες.

Η αλήθεια είναι πως ο Στεπίνσκι είναι μια εξαιρετική περίπτωση και ως εκ τούτου εξαιρετικά δύσκολη. Έχει πετύχει φέτος 14 γκολ μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα και ήδη στην Πολωνία γίνεται μεγάλη κουβέντα γι αυτόν. Όπως πάντα σ’ αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν και οι υπερβολές, όπως οι χαρακτηρισμοί για «νέο Λεβαντόφσκι». Όμως το γεγονός πως έχει θέσει ο νεαρός ακόμα και υποψηφιότητα για να βρεθεί στην αποστολή της εθνικής Πολωνίας για το Euro της Γαλλίας, προφανώς και λέει πολλά.

Στην ΑΕΚ ξέρουν τις δυσκολίες τις περίπτωσης. Και έχουν ενημερωθεί πως η Ρουχ Χουρζόφ κοστολογεί τον Στεπίνσκι γύρω στα δυο εκατομμύρια Ευρώ. Ωστόσο γνωρίζουν πως ο πολωνικός σύλλογος έχει και μια οικονομική θηλιά στο λαιμό, που όσο περνά ο καιρός σφίγγει και περισσότερο. Ενδεχομένως λοιπόν, αν κινηθούν γρήγορα και μεθοδικά, ίσως να καταφέρουν να κάνουν το μεγάλο κόλπο.

Άλλωστε αυτός είναι ο λόγος που ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς με τον Άλεξ Ντε Μπαρτόλο θα ταξιδέψουν στην Πολωνία. Ο τεχνικός διευθυντής και ο υπεύθυνος του τμήματος σκάουτινγκ της ΑΕΚ, θα ταξιδέψουν ήδη από την Παρασκευή (15/4), προκειμένου να τσεκάρουν και άλλους παίκτες που αγωνίζονται στην άμυνα.

Όμως ο βασικός σκοπός του ταξιδιού στην Πολωνία, για το οποίο έχετε ήδη ενημερωθεί από το Sport24.gr από την προηγούμενη εβδομάδα, είναι η περίπτωση του Στεπίνσκι. Θα επιδιώξουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ επαφή με την Ρουχ Χουρζόφ, ενώ θα παρακολουθήσουν και τον παίκτη εν δράσει την Κυριακή το μεσημέρι.

Πάντως η περίπτωση είναι εξαιρετικά δύσκολη και στην ΑΕΚ το γνωρίζουν. Εκτός από το γεγονός πως για την Ρουχ Χουρζόφ θεωρείται ο Στεπίνσκι ως το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο, υπάρχουν και ομάδες από την Γερμανία που παρακολουθούν την υπόθεση. Ωστόσο στην ΑΕΚ θέλουν να κάνουν την προσπάθεια τους, καθώς η περίπτωση του 21χρονου Πολωνού, αξίζει τον κόπο.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ