ΑΕΚ

Ξέρει το υλικό, ξέρουν τον Ουζουνίδη

Ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει ξεκάθαρη εικόνα για το ρόστερ της ΑΕΚ που παραλαμβάνει, ενώ υπάρχουν παίκτες που ξέρουν πολύ καλά τον Έλληνα τεχνικό. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Θεωρητικά, όταν η ΑΕΚ ανακοίνωνε χθες (25/5) νωρίς το μεσημέρι το οριστικό διαζύγιο με τον Μανόλο Χιμένεθ, ετοιμαζόταν για να ξεκινήσει μια νέα σχέση με προπονητή. Και όλες οι σχέσεις ξεκινούν από το στάδιο της γνωριμίας.

Πρακτικά όμως, εκείνο που προέκυψε λίγες ώρες αργότερα με την ανακοίνωση της πρόσληψης του Μαρίνου Ουζουνίδη, είναι η παράκαμψη αυτού του πρώτου σταδίου. Για δυο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι, διότι ο Ουζουνίδης γνωρίζει καλά το ρόστερ της ΑΕΚ. Όχι μόνο με ονόματα και κάποιες σκόρπιες εικόνες για τους ποδοσφαιριστές.

Ο Εβρίτης τεχνικός είχε μελετήσει και μάλιστα πολύ προσεκτικά, το υλικό που είχε η ΑΕΚ την σεζόν που πέρασε. Όχι φυσικά διότι ήθελε να προετοιμαστεί για την στιγμή που θα παραλάμβανε αυτό το υλικό. Όμως ο Ουζουνίδης είχε μελετήσει πολύ την ΑΕΚ.

Τόσο ως προς το παιχνίδι της, όσο και ως προς τα ατομικά χαρακτηριστικά κάθε παίκτη. Αφενός και κυρίως διότι ήταν μια ομάδα αντίπαλος του Παναθηναϊκού και αφετέρου διότι ήθελε να έχει ξεκάθαρη εικόνα για μια από τις ομάδες που διεκδικούσε (και τελικά κατέκτησε) το πρωτάθλημα. Κάτι που σημαίνει πως ο Ουζουνίδης δεν έχει και πολλά να μάθει, ως προς το «υλικό» που θα παραλάβει στις 28 Ιουνίου που ξεκινά η καλοκαιρινή προετοιμασία.

ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ

Όσο για τον δεύτερο λόγο που το στάδιο της… γνωριμίας, στην περίπτωση του Ουζουνίδη θα παρακαμφθεί, είναι πως οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ γνωρίζουν τον Εβρίτη τεχνικό. Όλοι από το υπάρχον ρόστερ, τον έχουν αντιμετωπίσει ως αντίπαλο. Και μάλιστα όσοι ήταν και την περσινή σεζόν, περισσότερες από δυο φορές. Ενώ υπάρχουν και πέντε παίκτες της ΑΕΚ που έχουν συνεργαστεί κατά το παρελθόν με τον Ουζούνιδη και μάλιστα με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ο Βίκτωρ Κλωναρίδης και ο Νίκλας Χούλτ είχαν τον 49χρονο τεχνικό στον Παναθηναϊκό. Και αμφότεροι έκαναν πολύ καλά παιχνίδια υπό τις… οδηγίες του. Μάλιστα ο ρόλος που είχε δώσει ο Ουζουνίδης στον Κλωναρίδη, ως δεύτερο επιθετικό, επέτρεψε στον «Κλώνα» να κάνει τον καλύτερο δεύτερο γύρο της καριέρας του. Αλλά και να κερδίσει την μεταγραφή του στην ΑΕΚ.

Με τον Ουζουνίδη στον πάγκο του Πανιωνίου, ο Τάσος Μπακασέτας είχε κάνει την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του. Πάλι παίζοντας ως δεύτερος επιθετικός. Ενώ μ’ εκείνη την εντυπωσιακή σεζόν, είχε κερδίσει και ο Μπακασέτας την μεταγραφή του στην ΑΕΚ.

Ο Πέτρος Μάνταλος βρήκε τον Ουζουνίδη στο ξεκίνημα της καριέρας του στην Ξάνθη. Και ο νυν τεχνικός της ΑΕΚ, ήταν αυτός που καθιέρωσε τον νυν αρχηγό της Ένωσης και τον μονιμοποίησε στην βασική ενδεκάδα. Ακόμα και σε ρόλο δεύτερου αμυντικού χαφ. Θέση στην οποία ενδεχομένως και να τον δοκιμάσει πάλι, ενώ στα ξεκινήματα του στον Πλατανιά και ο Γιώργος Γιακουμάκης είχε συνεργαστεί με τον Ουζουνίδη.

Ο Έλληνας τεχνικός εμπιστευόταν τον επιθετικό της ΑΕΚ, παρότι τότε ήταν μόλις 18 χρονών. Αλλά δεν έμεινε πολύ στον πάγκο του Πλατανιά, για να τον καθιερώσει. Πάντως, ο Ουζουνίδης έχει εξαιρετική άποψη για το ταλέντο του Γιακουμάκη. Εξάλλου τον ήθελε και στον Παναθηναϊκό.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ