ΑΕΚ

Ξενύχτι πάνω στην ενδεκάδα από τον Χιμένεθ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΟΛΟ ΧΙΜΕΝΕΘ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (Eurokinissi Sports / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)
ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΟΛΟ ΧΙΜΕΝΕΘ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (Eurokinissi Sports / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μανόλο Χιμένεθ ψάχνει τις καλύτερες επιλογές για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης με διλήμματα στην κορυφή της επίθεσης, στη μεσαία γραμμή, αλλά ακόμα και στην τετράδα της άμυνας. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Μέσα σε 48 ώρες και μόλις δυο προπονήσεις, ο Μανόλο Χιμένεθ οριακά πρόλαβε να κάνει την πρώτη του γνωριμία με τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ αλλά και να δουλέψει πάνω σε τομείς λειτουργίας του παιχνιδιού, που θεωρεί κομβικούς. Για δοκιμή ενδεκάδας, ούτε λόγος.

Από την άλλη μεριά, ο Ισπανός τεχνικός ξέρει πως το ματς με τον Αστέρα, είναι σαν τελικός για την ΑΕΚ. Και πρέπει να βρει την ενδεκάδα εκείνη, που θα μπορέσει να φέρει τη νίκη, στο ντεμπούτο του στο κιτρινόμαυρο πάγκο. Όπως είχε συμβεί και το 2010, όταν είχε κερδίσει με 4-0 τον Άρη στην Θεσσαλονίκη. Μάλιστα από τότε, ούτε ο Κωστένογλου (1-1 με Ολυμπιακό), ούτε ο Λίνεν (0-1 με ΠΑΟΚ), ούτε ο Πογέτ (0-0 με Παναθηναϊκό), ούτε ο Μοράις (0-0 με Πανιώνιο), που ανέλαβαν την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ μεσούσης της σεζόν, κατάφεραν να πάρουν νίκη.

Όμως η επιλογή της ενδεκάδας δεν είναι εύκολη. Παρόλο που ο Χιμένεθ έχει αποφασίσει για το σύστημα. Για τα πρόσωπα έχει διλήμματα, που πιθανότατα θα του φάνε όλο το βράδυ και όλη τη μέρα μέχρι τη σέντρα (15.00), προκειμένου να τα λύσει. Διλήμματα σε επίθεση, μεσαία γραμμή και άμυνα. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ Ή ΠΕΚΧΑΡΤ

Η απόφαση του Χιμένεθ, είναι να παίξει μ’ έναν σέντερ φορ. Άλλωστε έτσι έπαιζε και στην πρώτη του θητεία στον πάγκο της ΑΕΚ. Επίσης για τους δυο ακραίους επιθετικούς που πλαισιώσουν τον φορ, ο κύβος ερρίφθη. Παρότι πέρασε από το μυαλό του Χιμένεθ η επιλογή του Βάργκας, πιθανότατα η επιλογή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και του Πατίτο Ροντρίγκες, έχουν κλειδώσει. Και μένει ο φορ. Ο Αλμέιδα είναι τραυματίας. Ο Αραβίδης το ίδιο. Μένει μόνο ο Πέκχαρτ ως καθαρόαιμος φορ. Αλλά δεν είναι ακριβώς ο τύπος του φορ που θέλει να έχει στο παιχνίδι του ο Χιμένεθ. Από εκεί και πέρα υπάρχει ο Μπακασέτας. Φρέσκος διότι έχει να παίξει καιρό και γρήγορος στην εκτέλεση. Επίσης έχει παίξει στην κορυφή της επίθεσης και με Κετσπάγια και με Μοράις. Και ο Χιμένεθ την σκέφτεται την επιλογή του Μπακασέτα, χωρίς να παραγνωρίζει πως ο Πέκχαρτ είναι καθαρόαιμο φορ.

ΣΙΜΟΕΣ Ή ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Στην μεσαία γραμμή και σε ρόλο ελεύθερο πίσω από τον φορ, η παρουσία του Πέτρου Μάνταλου είναι δεδομένη. Όπως δεδομένη φαίνεται πως είναι και η παρουσία του Γιάκομπ Γιόχανσον, σε μια από τις δυο θέσεις των χαφ. Για την άλλη ο Χιμένεθ προβληματίζεται ανάμεσα στον Αντρέ Σιμόες και στον Κώστα Γαλανόπουλο. Πιθανότατα ο Ισπανός τεχνικός θα… ξενύχτησε ζυγίζοντας τα θετικά και τα αρνητικά κάθε μια απ’ αυτές τις δυο επιλογές. Με τον Σιμόες λόγω εμπειρίας, να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα.

ΚΟΛΟΒΕΤΣΙΟΣ Ή ΒΡΑΝΙΕΣ

Στο Αγρίνιο την περασμένη Τετάρτη δεν έπαιξε ο Λαμπρόπουλος και επομένως ως πιο φρέσκος, επιστρέφει στο κέντρο της άμυνας. Αυτό σημαίνει πως έναν εκ των Βράνιες ή Κολοβέτσιο, ο Χιμένεθ θα πρέπει να τον αφήσει στον πάγκο. Ούτε και αυτή είναι εύκολη επιλογή για τον Ισπανό τεχνικό. Για περισσότερους από έναν λόγους. Ο Βόσνιος υπερέχει σε ταχύτητα και δυναμισμό, αλλά ο Κολοβέτσιος υπερτερεί σε καθαρό μυαλό και διαχείριση της κατοχής της μπάλας.

ΝΤΙΑΣ Ή ΝΤΙΝΤΑΚ

Προφανώς απ’ όσα έχει δει σε dvd ο Χιμένεθ από την ΑΕΚ, δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στον Ντίντακ για το αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Ισπανός τεχνικός έχει «διαβάσει» το ντεφορμάρισμα και την κούραση του συμπατριώτη του. Από την άλλη μεριά ο Ντίας έπαιξε στο Αγρίνιο για πρώτη φορά μετά από καιρό, χωρίς να θέλξει με την απόδοση του. Και μένει να φανεί αν θα αποφασίσει ο Χιμένεθ να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στον Ουρουγουανού ή θα προσπαθήσει να αναγεννήσει τον Ισπανό.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Χιμένεθ: "Δεν με απασχολεί το συμβόλαιο με την ΑΕΚ"
Οριστικά χωρίς Αλμέιδα η ΑΕΚ
Φορ... επειγόντως για την ΑΕΚ
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ