ΑΕΚ

Ξενύχτι πάνω από το πλάνο ο Χιμένεθ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM)
Χιμένεθ EUROKINISSI SPORTS

Την τελευταία στιγμή θα πάρει οριστικές αποφάσεις ο Μανόλο Χιμένεθ, ακόμα και για το σύστημα, με το οποίο θα παρατάξει την ΑΕΚ στο ντέρμπι. Τα δυο διαφορετικά πλάνα του Ισπανού κόουτς.

Καθ’ όλη την διάρκεια της προετοιμασίας της ΑΕΚ για το σημερινό (19/2 19.30) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έκανε ούτε μια φορά οικογενειακό διπλό. Μόνο ασκήσεις τακτικής, μόνο δουλειά σε επιμέρους κομμάτια του παιχνιδιού τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι, αλλά καμία δοκιμή ενδεκάδας. Επίσης στην προπόνηση της Παρασκευής (17/2) οι ενδείξεις από την δουλειά που έγινε στα Σπάτα, οδηγούσαν στο συμπέρασμα πως ο Ισπανός τεχνικός προσανατολίζεται σ’ ένα σχήμα 4-2-3-1.

Όμως, στην χθεσινή (18/2) τελευταία προπόνηση, όπως διαβάσατε στο Sport24.gr, εκείνο που φάνηκε, ήταν πως περισσότερο… έδαφος κερδίζει το σύστημα 3-5-2. Όπερ σημαίνει, πως ο Χιμένεθ ακόμα και την παραμονή του ντέρμπι, δεν είχε πάρει ακόμα τις οριστικές του αποφάσεις. Κυρίως ως προς το σύστημα, διότι για τους δέκα της ενδεκάδας, έχει πάρει οριστικές αποφάσεις.

Αλλά ο ενδέκατος θα κριθεί από την οριστική απόφαση για το σύστημα. Και είναι δεδομένο πως την τελευταία νύχτα πριν το ματς με τον Ολυμπιακό, την έβγαλε πάνω από το πλάνο, για να πάρει αυτή την απόφαση. Άλλωστε σήμερα, λίγο πριν την σέντρα, ο Χιμένεθ θα αναλύσει στους ποδοσφαιριστές του, το πλάνο στο οποίο θα έχει καταλήξει. Το Sport24.gr έχει το… δίλημμα του Ισπανού τεχνικού ανάμεσα στα δυο συστήματα.

Το 3-5-2

Είναι ένα σύστημα που ο Χιμένεθ έχει εφαρμόσει μέχρι τώρα μόνο σε δυο εκτός έδρας ματς κυπέλλου. Αλλά το είχε στο μυαλό του εδώ και καιρό για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Και το κράτησε ως σκέψη, ακόμα και όταν βρέθηκε χωρίς καθαρόαιμο δεξί μπακ μετά τον τραυματισμό του Γκάλο και την τιμωρία του Μπακάκη.

Στην περίπτωση που θα το επιλέξει τελικά αυτό το σύστημα ο Χιμένεθ, θα πάει με τον Βράνιες, τον Κολοβέτσιο και τον Λαμπρόπουλο στο κέντρο της άμυνας και τον Ντίντακ αλλά και τον Χριστοδουλόπουλο (είχε παίξει σ’ αυτή την θέση στην Βερόνα) στα δυο άκρα. Ο Γιόχανσον με τον Σιμόες και τον Αϊντάρεβιτς θα είναι η τριάδα στη μεσαία γραμμή και ο Μάνταλος μαζί με τον Αραούχο ως επιθετικό δίδυμο.

Το 4-2-3-1

Μ’ αυτό το σύστημα ο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ στα περισσότερα παιχνίδια του από τότε που έχει αναλάβει. Και φυσικά το είχε και στο μπλοκάκι του για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Εάν τελικά αποφασίσει να πάει στο ματς μ’ αυτό το σύστημα, ο Βράνιες θα μετακινηθεί σε θέση δεξιού μπακ. Άλλωστε σ’ αυτή την θέση παίζει στην εθνική Βοσνίας.

Ο Κολοβέτσιος και ο Λαμπρόπουλος θα είναι στο κέντρο της άμυνας και ο Ντίντακ σε ρόλο αριστερού μπακ. Ο Σιμόες με τον Γιόχανσον θα είναι το δίδυμο των αμυντικών μέσων και ο Μάνταλος πίσω από τον Αραούχο που θα βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης. Στο δεξί άκρο της επίθεσης θα είναι ο Λάζαρος και στο αριστερό ένας εκ των Πατίτο ή Βάργκας.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ξανά δυνατά η σκέψη για τριάδα
"Χέρι" της ΑΕΚ στον Βράνιες για την ανάρτηση
Χωρίς Τσιγκρίνσκι και Αλμέιδα η ΑΕΚ
10 γκολάρες σε ΑΕΚ - Ολυμπιακός
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ