ΑΕΚ

Ξεκούραση "πολεμιστών" και "στρατηγού"

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η μεγάλη σημασία του ρεπό και για τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ αλλά και για τον ίδιο τον Χιμένεθ.To Sport24έχει το ρεπορτάζ

Η αλήθεια είναι πως τόσο ο ίδιος ο Μανόλο Χιμένεθ, όσο και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, την λέξη «ξεκούραση» την είχαν βγάλει από το λεξιλόγιο τους το τελευταίο διάστημα. Παίκτης και προπονητής ήταν φορτωμένοι με κόπωση και όχι μόνο σωματική, αλλά και ψυχολογική. Γι αυτό και ο Χιμένεθ είχε… σημαδέψει αυτή την διακοπή του πρωταθλήματος, προκειμένου να την αξιοποιήσει κυρίως για την αποφόρτιση. Σώματος και μυαλού. Κυρίως των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, αλλά και του ίδιου του Ισπανού τεχνικού.

Για τους ποδοσφαιριστές

Από τις αρχές Γενάρη μέχρι και χθες (18/3), η ΑΕΚ έχει δώσει συνολικά 16 παιχνίδια σε πρωταθλήματα αλλά και κύπελλο. Ένα γεμάτο γύρο πρωταθλήματος δηλαδή, μέσα σ’ ένα διάστημα 2,5 μηνών. Και η σωματική κούραση είναι δεδομένο. Όμως ακόμα μεγαλύτερη, είναι η ψυχολογική. Οι παίκτες της ΑΕΚ πέρασαν… ζόρια και μεγάλη πίεση μετά τα αρνητικά αποτελέσματα, αλλά ακόμα και την αλλαγή προπονητή.

Ο Χιμένεθ έτσι κι αλλιώς θεωρεί πολύ σημαντικό το κομμάτι της ξεκούρασης. Από την πρώτη στιγμή. « Το να περνάτε χρόνο με την οικογένεια σας και να αδειάζετε το κεφάλι σας, είναι πολλές σημαντικότερο ακόμα και από την αποφόρτιση» είχε πει σε μια από τις ομιλίες του Ισπανός τεχνικός. Γι αυτό άλλωστε και ως δώρο για τη νίκη στο Περιστέρι, χάρισε και τη σημερινή (19/3) προπόνηση και οι παίκτες έφυγαν… κατευθείαν για το ρεπό, μέχρι και την Πέμπτη (23/3) που έχουν και πάλι ραντεβού στα Σπάτα.

Για τον Χιμένεθ

Ο Ισπανός τεχνικός από την πρώτη μέρα που έπιασε δουλειά στα Σπάτα, δεν έχει σηκώσει… κεφάλι. Ήταν τόσα πολλά που έπρεπε να κάνει και να διορθώσει ο Χιμένεθ, που δούλευε νυχθημερόν. Ακόμα και στα ρεπό που έδινε στους ποδοσφαιριστές του, εκείνος ήταν στα Σπάτα.

Ενώ ήταν τόσο μεγάλο η πίεση και το άγχος, που ο Ισπανός τεχνικός ήταν στα… κόκκινα από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την ΑΕΚ.Και είχε και ο ίδιος την ανάγκη μιας κυρίως ψυχολογικής αποφόρτισης. Γι αυτό και αποφάσισε να ταξιδέψει για την Ισπανία, προκειμένου να περάσει κάποιες μέρες με την οικογένεια του. Κάτι που δεν είχε ξανακάνει από την πρώτη μέρα που είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ