ΑΕΚ

Ξανάσμιξαν τα αηδόνια

Ξανάσμιξαν τα αηδόνια

Το Sport24.gr καταγράφει το κοινό παρελθόν των δύο επιθετικών που ανήκουν στη Λας Πάλμας αλλά για φέτος θα συνδεθούν αγωνιστικά στην ΑΕΚ. Πότε και πως έπαιξαν μαζί, τι περιμένει από αυτούς ο Μανόλο Χιμένεθ και πως θα τους ταιριάξει.

Το κοινό παρελθόν (σεζόν 2016-17) των Σέρχιο Αραούχο και Μάρκο Λιβάια στην ισπανική Λας Πάλμας, δεν είναι δα και εντυπωσιακό. Μάλλον ως «φτωχό» πρέπει να χαρακτηριστεί.

Παίζοντας στην ίδια ενδεκάδα, δεν συμπλήρωσαν σε αγωνιστικά λεπτά ούτε ένα ολόκληρο 90λεπτο, στην επί περίπου έξι μήνες κοινή παρουσία τους, κατά τη διάρκεια της οποίας βέβαια ο Αραούχο είχε και έναν τραυματισμό που τον κράτησε εκτός δράσης για περίπου 5 εβδομάδες. Αμέσως μετά την αποθεραπεία του, αφίχθη στην Ελλάδα για χάρη της ΑΕΚ.

ΤΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ

22 Αυγούστου 2016: Στην πρεμιέρα του ισπανικού πρωταθλήματος, ο Λιβάια σκόραρε μετά από ασίστ του Αραούχο στο «εκκωφαντικό» εκτός έδρας 4-2 της Λας Πάλμας επί της Βαλένθια. Ο Κροάτης ξεκίνησε στο βασικό σχήμα και σκόραρε στο 16’ ισοφαρίζοντας σε 1-1. Στο 88’ έγραψε το τελικό 2-4 μετά από ασίστ του Σέρχιο ο οποίος είχε μπει στον αγώνα στο 84’, παίζοντας πίσω του ως επιτελικός χαφ. Συνολικά αγωνίστηκαν μαζί για 9 λεπτά (μαζί με τις καθυστερήσεις).

28 Αυγούστου 2016: Με τον Λιβάια και πάλι βασικό και τον Αραούχο στον πάγκο, η Λας Πάλμας ισοπέδωσε με 5-1 τη Γρανάδα. Ωστόσο οι δυο τους δεν έπαιξαν μαζί καθώς ο Κροάτης έδωσε τη θέση του στον Αργεντινό στο 71’ του ματς. Ο Λιβάια δεν σκόραρε, ενώ ο Αραούχο έγραψε το τελικό 5-1.

10 Σεπτεμβρίου 2016: Ο Αραούχο εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο στο 76’ και παίζει πίσω από τον Λιβάια για 16 λεπτά στην εκτός έδρας ήττα (1-2) της Λας Πάλμας από τη Σεβίλλη. Δεν κατάφεραν κάτι μαζί.

17 Σεπτεμβρίου 2016: Στο 60’ της εντός έδρας νίκης με 1-0 επί της Μάλαγα, ο Λιβάια αποχωρεί λόγω τραυματισμού και ο Αραούχο περνά στη θέση του. Ουδείς εκ των δύο σκόραρε.

24 Σεπτεμβρίου 2016: Σπουδαία βραδιά για τη Λας Πάλμας κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, με κοινή εμφάνιση 19 λεπτών για τους (οσονούπω) Διόσκουρους της ΑΕΚ. Ο Λιβάια ξεκίνησε βασικός και αντικαταστάθηκε στο 88’, ενώ ο Αραούχο μπήκε στο ματς στο 69’ σε θέση αριστερού εξτρέμ και ήταν αυτός που στο 85΄ισοφάρισε σε 2-2!

14 Οκτωβρίου 2016: Κοινή εμφάνιση 15 λεπτών για τους δύο παίκτες της ΑΕΚ, με τον Λιβάια βασικό στην κορυφή της επίθεσης και τον Αραούχο να μπαίνει στο ματς στο 77’ σε θέση δεξιού εξτρέμ αντί του Μπόατενγκ. Δεν κατάφεραν κάτι μαζί στο 0-0 της Λας Πάλμας με την Εσπανιόλ.

30 Οκτωβρίου 2016: Κοινή εμφάνιση 22 λεπτών στο 3-3 της Λας Πάλμας με τη Θέλτα. Έμελλε να είναι και η τελευταία. Ο Αραούχο ως βασικός και ο Λιβάια ως αλλαγή. Αγωνίστηκαν μαζί στην επίθεση από το 62’ μέχρι το 85’ όταν ο Τσίνο αντικαταστάθηκε, όμως δεν είχαν γκολ ή ασίστ.

5 Νοεμβρίου 2016: Η τελευταία χειραψία που αντάλλαξαν στα όρια του αγωνιστικού χώρου συντελέστηκε όταν ο Αραούχο εξήλθε του αγωνιστικού χώρου στο 71’ για να περάσει στη θέση του ο Λιβάια. Ουδείς εκ των δύο κατάφερε να σκοράρει στη νίκη της Λας Πάλμας επί της Εϊμπάρ με 1-0 (σκόρερ ο Βιέρα).

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

* Έχουν αγωνιστεί μαζί για μόλις 81 λεπτά σε πέντε αγώνες

* Υπήρξαν τρία ματς στα οποία αντικατέστησε ο ένας τον άλλον

* Από δική τους συνεργασία η Λας Πάλμας πέτυχε ένα τέρμα στο πρώτο ματς της σεζόν, έκτοτε δεν έχει καταγραφεί κάτι παρόμοιο

* Τις περισσότερες φορές ο Λιβάια ήταν ο βασικός και ο Αραούχο έμπαινε ως αλλαγή, κυρίως στα άκρα της επίθεσης.

* Ουδέποτε δοκιμάστηκαν σε σχήμα με δύο επιθετικούς, γι αυτό και δεν έχουν ξεκινήσει ούτε σε ένα ματς μαζί στο βασικό σχήμα.

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Ο ΜΑΝΟΛΟ

Για τον προπονητή της Ένωσης είναι μάλλον ξεκάθαρο (σύμφωνα και με δικές του δηλώσεις) ότι τόσο ο Λιβάια, όσο και ο Αραούχο μπορούν να προσφέρουν και στα άκρα της επίθεσης, όχι ως εξτρέμ, αλλά συγκλίνοντας προς τα μέσα. Μάλλον είναι πολύ δύσκολο να δούμε κλασικό 4-4-2, ώστε να χωρέσουν μαζί στην κορυφή, ωστόσο σε ένα 4-3-3, 3-5-1-1 ή 4-4-1-1, με τον δεύτερο επιθετικό να κινείται περισσότερο περιφερειακά, είναι πολύ πιθανό να έχουν μπόλικες κοινές εμφανίσεις.

Ο προπονητής πιστεύει ότι με την παρουσία του Αραούχο, ο Λιβάια θα έχει καλύτερη τροφοδότηση και θα καταφέρει να ανταποκριθεί σύμφωνα με το αναμενόμενο, παίζοντας όπως ακριβώς και στη Λας Πάλμας, δηλαδή στην κορυφή της επίθεσης, αλλά με περισσότερους ποιοτικούς παίκτες γύρω του να τον «ταΐζουν» πιο σωστά από όσο συμβαίνει έως σήμερα στην ΑΕΚ. Η επιστροφή του Αραούχο και η προσθήκη του Κονέ, θα συμβάλλει σε αυτό.

Βέβαια η πληθώρα επιθετικών λύσεων, ίσως οδηγήσει τον Χιμένεθ σε συχνές αλλαγές προσώπων, ωστόσο η λογική πρεσβεύει ότι θα «παντρέψει» όσο περισσότερο μπορεί την ποιότητα των δύο που ήταν δύσκολο να παίζουν συχνά μαζί στη Λας Πάλμας.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ