ΑΕΚ

Ξανά στο προσκήνιο η τριάδα ενόψει Μόσχας

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΝΔΗ (EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
Τσιγκρίνσκι EUROKINISSI

Ο Μανόλο Χιμένεθ στην τελευταία εν Ελλάδι προπόνηση της ΑΕΚ στα Σπάτα, δοκίμασε ξανά ένα σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς.

Είναι αλήθεια πως ακόμα και για το πρώτο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Ολυμπιακό Στάδιο, ο Μανόλο Χιμένεθ είχε σκεφτεί να πάει σ’ ένα σχήμα με τριάδα στο κέντρο της άμυνας.

Κυρίως στην λογική να "κτυπήσει" τους Ρώσους με το δικό τους... όπλο και τους δικό τους σύστημα. Μάλιστα το είχε δουλέψει και σε κάποιες ασκήσεις τακτικής πριν το ματς. Τελικά την ιδέα για το 3-5-2 την εγκατέλειψε ο Χιμένεθ και πήγε στο πρώτο παιχνίδι του ΟΑΚΑ μ’ ένα 4-3-3.

Από το οποίο όμως δεν έμεινε ευχαριστημένος. Και τώρα ενόψει της ρεβάνς με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, ο Χιμένεθ επανέφερε στο προσκήνιο το σχήμα με τριάδα στο κέντρο της άμυνας.

Στη σημερινή (31/7) προπόνηση, σε άσκηση τακτικής, ο Ισπανός τεχνικός δοκίμασε ένα σύστημα με τον Τσιγκρίνσκι, τον Τσόσιτς και τον Βράνιες στο κέντρο της άμυνας, τον Λόπες και τον Μπακάκη στις πλευρές, τον Σιμόες με τον Γιόχανσον μαζί με τον Μάνταλο στον άξονα και τον Λιβάγια με τον Κλωναρίδη στην επίθεση.

Χωρίς πάντως αυτό να σημαίνει πως έχει "κλειδώσει" στο μυαλό του Χιμένεθ. Άλλωστε υπάρχει και η αυριανή (1/8) τελευταία προπόνηση στην Μόσχα, στην οποία θα κάνει ο Ισπανός την τελευταία του δοκιμή.

Ωστόσο το γεγονός πως ο Τσόσιτς είναι έτοιμος, επιτρέπει στον Χιμένεθ να σκέφτεται όλο και περισσότερο σχήμα, με τρεις στόπερ στο κέντρο της άμυνας.

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Με Τσόσιτς και Λαμπρόπουλο στη Μόσχα
Η "ντρίμπλα" του Γιόχανσον για την Τουλούζ
Ο Αύγουστος μπαίνει, οι «μνηστήρες» έρχονται
Ο άπειρος Μιλό και ο έμπειρος Εστράδα σφυρίζουν ΑΕΚ, Ολυμπιακό
Μάθημα στο… πάθημα
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ