ΑΕΚ

Κόσμι: "Ασυμβίβαστος ηγέτης ο Δέλλας"

CATANIA, ITALY - APRIL 03: Serse Cosmi, coach of Palermo gestures during the Serie A match between Catania Calcio and US Citta di Palermo at Stadio Angelo Massimino on April 3, 2011 in Catania, Italy.  (Photo by Tullio M. Puglia/Getty Images) *** Local Caption *** Serse Cosmi
CATANIA, ITALY - APRIL 03: Serse Cosmi, coach of Palermo gestures during the Serie A match between Catania Calcio and US Citta di Palermo at Stadio Angelo Massimino on April 3, 2011 in Catania, Italy. (Photo by Tullio M. Puglia/Getty Images) *** Local Caption *** Serse Cosmi GETTY IMAGES

Ο τεχνικός του Τραϊανού Δέλλα στην Περούτζα, Σέρζε Κόσμι, επανέλαβε την εκτίμησή του για τον προπονητή της ΑΕΚ, δίνοντας του, τις δικές του συμβουλές.

Ο Σέρζε Κόσμι συνυπήρχε με τον Δέλλα στην ομάδα της Περούτζα τη σεζόν 2001-2002, ουσιαστικά ήταν ο πρώτος τεχνικός στην εν Ιταλία πορεία του "Τράι" και δηλώνει ευτυχής για τα επιτυχημένα πρώτα προπονητικά βήματα του πρώην ποδοσφαιριστή του.

"Είμαι πολύ ευχαριστημένος για τον Τραϊανό. Για κάθε ποδοσφαιριστή που είχα και έχει γίνει προπονητής νιώθω το ίδιο. Μαθαίνω ότι τα πηγαίνει εξαιρετικά και είμαι εξαιρετικά βέβαιος ότι θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο."

Ο Ιταλός τεχνικός γυρίζει το χρόνο πίσω και θυμάται την συνύπαρξη με τον τεχνικό της ΑΕΚ στην Περούτζα, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για την προσωπική και επαγγελματική σχέση των δύο.

"Είχα και έχω μία εξαιρετική σχέση με τον Τράι. Οι αναμνήσεις που έχω είναι μόνο ευχάριστες, τόσο σαν άτομο, όσο και σαν επαγγελματία. Η πορεία του με κάνει να νιώθω λίγο "μεγάλο", με την έννοια ότι του μετέφερα και εγώ μερικές από τις γνώσεις μου, όταν υπήρξα προπονητής του. Στο γήπεδο, ήταν πάντα ένας ηγέτης. Με την προσωπικότητά του, με το ανάστημά του, ένας ηγέτης."

Ο Σέρζε Κόσμι είναι στους ιταλικούς πάγκους από το 1990, για την εμπειρία του, ουδείς αμφιβάλλει. Τι συμβουλεύει τον Τραϊανό Δέλλα, ο πρώην τεχνικός του στην Περούτζα;

"Να ακούει τους πάντες, αλλά να αποφασίζει μόνο και αποκλειστικά με το δικό του μυαλό, χωρίς συμβιβασμούς. Αυτή είναι η μοναδική μου συμβουλή και νομίζω αυτό θα κάνει, από όσο γνωρίζω και τον θυμάμαι σαν ποδοσφαιριστή".

Τέλος ο Ιταλός πρώην προπονητής των Περούτζα, Τζένοα, Ουντινέζε, Μπρέσια, Λιβόρνο, Παλέρμο, και Λέτσε μεταξύ άλλων συμβουλεύει τον "Τράι" να φύγει στο εξωτερικό, όταν του δοθεί η ευκαιρία, αλλά σε καμία περίπτωση να μην επιλέξει την Ιταλία.

"Χωρίς αμφιβολία να πάει στο εξωτερικό όταν του δοθεί η ευκαιρία, τώρα στην Ιταλία υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα, δεν είναι η Ιταλία που γνώρισε αυτός όταν έπαιζε σαν ποδοσφαιριστής."

πηγή: ΑΕΚ1924.gr

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ