ΑΕΚ

"Κοσκίνισμα" εξπρές για σέντερ φορ

"Κοσκίνισμα" εξπρές για σέντερ φορ
INTIME SPORTS

Ο Ραφίκ Τζεμπούρ κινδυνεύει να μείνει ακόμα και δύο μήνες εκτός γηπέδων, γεγονός που αλλάζει τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ΑΕΚ. Ο Αραβίδης θα πάρει τη θέση του Αλγερινού στην κορυφή της επίθεσης στο ματς με την Ξάνθη.

Ακόμα και αν από το μυαλό των ανθρώπων της ΑΕΚ δεν είχε περάσει καν η σκέψη να κινηθούν μεταγραφικά για σέντερ φορ, η διάγνωση για τον τραυματισμό του Ράφικ Τζεμπούρ θα καθιστούσε επιτακτική αυτή την ανάγκη. Ο Αλγερινός φορ μπορεί να απουσιάσει ακόμα και δυο μήνες από την αγωνιστική δράση.

Που πρακτικά σημαίνει πως η ΑΕΚ θα πρέπει να πάει χωρίς ένα από τα πιο βαριά της όπλα, σε σημαντικά ματς όπως το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Όπερ σημαίνει πως στο οπλοστάσιο του Δέλλα πρέπει να προστεθεί ένα φορ και μάλιστα επειγόντως. Έτσι κι αλλιώς στην ΑΕΚ το είχαν αποφασίσει να κάνουν την κίνηση τους. Αλλά βρισκόντουσαν στην διαδικασία της επιλογής. Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς είχε πάρει ανά χείρας προτάσεις που έχουν γίνει από μάνατζερ και μαζί με τον Τραϊανό Δέλλα και τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ακόμα και χθες (24/8) τις περνούσαν από… κόσκινο. Και είχαν σκοπό να εξαντλήσουν όλα τα χρονικά περιθώρια. Τώρα όμως το πλάνο αλλάζει.

Η διαδικασία του «κοσκινίσματος» θα είναι… εξπρές. Η ΑΕΚ θα πρέπει να καταλήξει άμεσα στην τελική επιλογή του σέντερ φορ και να κινηθεί για την απόκτηση του. Κάποιες περιπτώσεις έχουν ήδη ξεχωρίσει. Όπως για παράδειγμα αυτή του 32χρονου Γιακούμπου Αγιεγκμπένι ο οποίος είναι ελεύθερος, προτάθηκε και εξετάζεται προσεκτικά. Αλλά στο μπλοκάκι του Μιλοβάνοβιτς και μάλιστα ψηλά στην λίστα, υπάρχουν και άλλα ονόματα. Και μέσα στις επόμενες μέρες, θα γίνει η επιλογή του εκλεκτού και η κίνηση για την απόκτηση του.

Τι ψάχνει η ΑΕΚ

Ουσιαστικά η (δυσάρεστη) έκπληξη που έκρυβε η διάγνωση για τον τραυματισμό του Τζεμπούρ, άλλαξε τον μεταγραφικό σχεδιασμό μόνο ως προς την επιτάχυνση των διαδικασιών για την περαιτέρω ενίσχυση στην επίθεση. Κατά τα άλλα έτσι κι αλλιώς η ΑΕΚ έψαχνε για έναν παίκτη που θα μπορούσε να σηκώσει το βάρος του βασικού σέντερ φορ. Όχι όμως και έναν επιθετικό που θα θεωρεί δεδομένο πως θα πρέπει να πάρει την φανέλα στο σπίτι του.

Η εμπιστοσύνη στον «Άραβα»

Το μαντάτο για απουσία οποιουδήποτε παίκτη για διάστημα δυο μηνών, προφανώς και προκαλεί στεναχώρια στο προπονητικό τιμ της ΑΕΚ. Όχι όμως και πανικό. Αφενός διότι θα γίνει κίνηση ενίσχυσης και αφετέρου διότι υπάρχει εμπιστοσύνη από τον Τραϊανό Δέλλα και στις υπάρχουσες λύσεις για την επίθεση. Και κυρίως στον Χρήστο Αραβίδη. Άλλωστε πρόκειται για τον πρώτο σκόρερ της περσινής σεζόν, που ξεκίνησε με γκολ και φέτος στο πρωτάθλημα. Μάλιστα ο Αραβίδης σκόραρε απέναντι στον Πλατανιά, στο χρονικό σημείο του παιχνιδιού που είχε πάρει θέση στην κορυφή της επίθεσης. Εκεί δηλαδή, που πιθανότατα θα παίξει και το προσεχές Σάββατο (29/8) στο ματς με την Ξάνθη.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ