ΑΕΚ

Κονέ: "Θα πάμε στην Τούμπα για τη νίκη"

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Για την "μάχη" της Κυριακής (11/3) στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ, το πρωτάθλημα αλλά και το μέλλον του στην ΑΕΚ, μίλησε ο Παναγιώτης Κονέ.

Ένας από τους λίγους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που έχουν ξαναζήσει συνθήκες… πίεσης για μάχη κατάκτησης του πρωταθλήματος, είναι ο Παναγιώτης Κονέ. Ήταν βλέπετε στο ρόστερ και το 2008. Για τον διεθνή μέσο, εκείνο που πλέον μετρά, δεν είναι τόσο η κούραση, όσο η θέληση που θα βγάλει κάθε ομάδα, για να πάρει τις νίκες που χρειάζεται για το πρωτάθλημα.

Ο Κονέ μίλησε στην κάμερα της Nova και για το κυριακάτικο (11/3) ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, που "δεν θα κρίνει οριστικά το πρωτάθλημα", αλλά και για το μέλλον του στην ΑΕΚ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Για το αν θα παίξουν ρόλο οι άμυνες: "Θα παίξει ρόλο η ένταση και ποιος θα είναι πιο προσεκτικός, θα κάνει τα λιγότερα λάθη. Και οι δυο ομάδες έχουν παρουσιάσει ωραίο σύνολο, θα γίνει ενδιαφέρον παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντικός παράγοντας το transition. Έχουν ανέβει σε αυτό το επίπεδο οι ελληνικές ομάδες και φαίνεται από την παρουσία τους στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Γινόμαστε περισσότερο ανταγωνιστικοί".

Για την κούραση κι αν υπάρχει: "Τώρα που φτάνουμε προς το τέλος η κούραση δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο. Παίζει ρόλο η θέληση, η εμπειρία, πόσο θέλει κάθε ομάδα να κατακτήσει το πρωτάθλημα και τη νίκη. Οποια ομάδα παίζει κάθε 3-4 ημέρες οι προπονήσεις δεν είναι τόσο δυνατές. Οι προπονήσεις γίνονται μέσα από τους αγώνες. Η κούραση δεν είναι τόσο μεγάλη. Παίζει ρόλο και η εμπειρία. Εγω προτιμώ να παίζω συνεχώς αγώνες, από το να κάνω δυνατές προπονήσεις όλη την εβδομάδα και να έρχεται και ο αγώνας μετά. Παίζει ρόλο και η εμπειρία".

Για τη βελτίωσή του και το γεγονός ότι μπήκε στην ομάδα αργά: "Όλοι οι ποδοσφαιριστές δουλεύουν. Δύσκολα θα βρεις παίκτη που να μη δουλεύει. Είναι το σύνολο που μετράει. Η ομάδα έχει πολύ καλά παιδιά. Ολοι είναι φίλοι μεταξύ τους, σε βοηθούν να μπεις στην ομάδα. Ολο αυτό βοήθησε να μπω στην ψυχολογία της ομάδας και στα δεδομένα που υπήρχαν. Βοηθάει ότι η ΑΕΚ πρωταγωνιστεί, νικάει… Όλο αυτό βοηθάει τον παίκτη. Είναι δύσκολο για έναν παίκτη να μπει στην ομάδα όταν δεν πηγαίνει καλά. Θέτω ως παράδειγμα παίκτες του Ολυμπιακού που πήγαν στην ομάδα τον Γενάρη, πολύ καλοί παίκτες, αλλά ο Ολυμπιακός μετά τα παιχνίδια με την ΑΕΚ έχασε λίγο την πορεία του και οι παίκτες του δεν μπήκαν στο σύνολο. Τα αποτελέσματα και οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν να μπω καλύτερα στην ομάδα".

Για την "άδεια" Τούμπα και ότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει στο 100% η παρουσία του κόσμου: "Δεν το γνωρίζω πώς θα αντιδράσουμε, γιατί δεν έχω παίξει ντέρμπι κεκλεισμένων των θυρών. Είναι ματς ιδιαίτερης σημασίας Θα ήταν ωραίο να είχε κόσμο. Και για μας και για τον ΠΑΟΚ και για την ατμόσφαιρα. Θα γινόταν ωραίο ματς, να το απολάμβανε ο κόσμος. Είδα και το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, έγινε ένα καλό παιχνίδι, αλλά κάτι έλλειπε… Υπάρχουν όμως οι νόμοι που πρέπει να τηρούνται".

Για το αν θα βελτιωθεί η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: "Όλα αυτά που έγιναν, έγιναν από μια μερίδα κόσμου. Η γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να εκφράζει άποψη ο παίκτης για ό,τι γίνεται εκτός αγωνιστικού χώρου. Μέσα στο γήπεδο πρέπει να δείχνει πράγματα. Οι φίλαθλοι πρέπει να τα βρουν μεταξύ τους και θα λυθεί το πρόβλημα".

Για το αν το ντέρμπι κρίνει τον πρωταθλητή: "Κρίνει την ψυχολογία του πρωταθλητή. Απομένουν 5-6 παιχνίδια. Στο τέλος θα κριθεί το πρωτάθλημα. Δεν νομίζω ότι θα κρίνει τον πρωταθλητή και δεν το λέω λόγω… φόβου. Μετά έχουμε τον Παναθηναϊκό που πήρε αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη. Και θετικό αποτέλεσμα να πάρουμε με τον ΠΑΟΚ, πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί με τον Παναθηναϊκό. Μετά έχουμε τη διακοπή και μετά πάμε στον Πλατανιά. Δεν θα κρίνει το πρωτάθλημα".

Για το γεγονός ότι πρώτη φορά τώρα η ΑΕΚ δεν είχε ματς μεσοβδόμαδα: "Είναι μεγαλύτερη η εβδομάδα λόγω των προπονήσεων. Θα προτιμούσα να είχαμε παιχνίδι. Υπάρχει πίεση, καλή πίεση. Φέτος έχουμε δείξει ότι κάνουμε μια καταπληκτική πορεία. Μην κρυβόμαστε: εμείς θα πάμε στην Τούμπα να κερδίσουμε. Το ίδιο και ο ΠΑΟΚ. Γι’ αυτό αυτές οι δυο ομάδες είναι οι καλύτερες φέτος, γιατί πηγαίνουν σε κάθε ματς να κερδίζουν. Όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη θα πάρει το ματς".

Για την Εθνική: "Είναι άλλη συζήτηση. Η Εθνική έχει βρει τον δρόμο της. Όλα στράβωσαν σε ένα παιχνίδι με την Κροατία σε ένα παιχνίδια. Τα πήγε εξαιρετικά, ο προπονητής έχει δει τους παίκτες, θα κάνει τις κλήσεις του. Για να είμαι ειλικρινής, δεν είναι προτεραιότητά μου αυτή τη στιγμή, αλλά αν έρθει η κλήση είναι φυσικά καλοδεχούμενη".

Για το αν θέλει να συνεχίσει στην ΑΕΚ και μετά το καλοκαίρι: "Θα σας απαντήσω 12 Μαΐου. Ήρθα στην Ελλάδα και σίγουρα θα ήθελα να συνεχίσω. Υπάρχουν πολλά πράγματα στη μέση που πρέπει να λυθούν και δεν είναι της παρούσης. Δεν εξαρτάται από μένα. Σίγουρα η επιθυμία μου είναι να μείνω. Γι’ αυτό γύρισα. Με ξέρουν σαν παιδί: δεν πουλάω οπαδιλίκι. Δεν θα φιλήσω φανέλες. Είμαι ώριμο παιδί, αγαπάω την ΑΕΚ, από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα γίνει".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Mην τσιμπάτε"
Δυσκολεύει του Τσιγκρίνσκι
Με συνοδεία στο αεροδρόμιο η αποστολή της ΑΕΚ
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ