ΑΕΚ

Κονέ ο ρυθμιστής

Κονέ ο ρυθμιστής
EUROKINISSI

Είναι ο ποδοσφαιριστής που καλείται να δώσει τη λύση στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ. Γιατί καθυστερεί τόσο η ενεργοποίησή του; Τι περιμένει ο Χιμένεθ; Πόσο επηρεάζει η κατάστασή του τον μεταγραφικό σχεδιασμό; Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Ήταν τέλη του Αυγούστου όταν η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Παναγιώτη Κονέ, εν χορδαίς και οργάνοις. Έπαινοι και άκρατος ο ενθουσιασμός για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής με έναν ποδοσφαιριστή ξεχωριστών χαρακτηριστικών και μεγάλης εμπειρίας - επιτυχημένης πορείας στο Καμπιονάτο.

Ουδείς πίστευε τότε ότι στις 19 Νοεμβρίου (όταν θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα για την ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟ), δηλαδή 2 μήνες και 20 ημέρες μετά την ένταξή του στην "Ενωση", ο Κονέ δεν θα είχε "γράψει" ούτε ένα αγωνιστικό λεπτό.

Κι ασφαλώς προκύπτει κάτι οξύμωρο στην υπόθεση καθώς στην αρχή είχε δημιουργηθεί ή (εντός κι εκτός ΑΕΚ) εντύπωση ότι ήταν σε αρκούντως ικανοποιητική κατάσταση για έναν παίκτη που δεν είχε ακολουθήσει προετοιμασία με ομάδα το καλοκαίρι και είχε παίξει το τελευταίο παιχνίδι του στις 4 του περασμένου Μαρτίου με τη φανέλα της Γρανάδα, κόντρα στη Λεγκανές.

Αυτοί οι δυόμισι μήνες έκρυβαν προβλήματα: Ενοχλήσεις όταν προσπαθούσε να ανεβάσει την ένταση στην προπόνηση, μικροτραυματισμούς που τον έφερναν διαρκώς πίσω, όλα όσα δηλαδή συμβαίνουν σε έναν παίκτη που προσπαθεί να πιέσει τον εαυτό του για να καλύψει σημαντικό χαμένο έδαφος. Παράλληλα το νιόφερτο τμήμα αποκατάστασης, συνόδευε κάθε βήμα του με προσοχή και ειδική αντιμετώπιση. Ούτως ώστε όταν με το καλό μπει στα παιχνίδια, να είναι έτοιμος και απαλλαγμένος από τον κίνδυνο μυϊκών τραυματισμών.

ΑΕΚ-ΛΑΡΙΣΑ (3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΚΟΝΕ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ ΑΡΑΟΥΧΟ
ΑΕΚ-ΛΑΡΙΣΑ (3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΚΟΝΕ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ ΑΡΑΟΥΧΟ EUROKINISSI

ΕΠΕΙΓΕΙ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ

Εξυπακούεται ότι η απόκτηση του Κονέ δεν έγινε με σκοπό την πρόκληση εντυπώσεων αλλά την παροχή από μεριάς του ουσιαστικής βοήθειας στην ομάδα. Η ΑΕΚ άνοιξε την πόρτα της επιστροφής σε μια περίοδο που γινόταν πολλή συζήτηση για το αν υπάρχει επάρκεια στη μεσαία γραμμή της. Σκεφτείτε ότι τότε είχε προκληθεί ντόρος, με τον Πέτρο Μάνταλο να βρίσκεται εντός του αγωνιστικού σχεδιασμού. Αναλογιστείτε λοιπόν πόσο έχει ανάγκη σήμερα τον καλό Κονέ η ΑΕΚ, δίχως την αρχηγό της διαθέσιμο.

Το σουλούπι και η επίδρασή τους στο παιχνίδι παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές. Μολαταύτα ο Κονέ είναι ότι πιο κοντινό υπάρχει στον Μάνταλο στο ρόστερ της ομάδας και αντιστρόφως. Κινούνται σε ίδιους χώρους, έχουν δημιουργική ικανότητα, σουτάρουν (ο Κονέ σίγουρα καλύτερα), έχουν άρτια τεχνική κατάρτιση και άνεση στη μεταφορά της μπάλας (εδώ σαφώς υπερτερεί ο αρχηγός).

Γι αυτό και από την άμεση ανταπόκριση του Κονέ στις απαιτήσεις του Χιμένεθ και τη θετική επιρροή του στο παιχνίδι της ομάδας, θα εξαρτηθεί η απόκτηση ή όχι κεντρικού χαφ τον ερχόμενο Ιανουάριο. Βασικά βλέποντας τον διεθνή μέσο να αγωνίζεται, ο προπονητής θα μπορέσει με σαφήνεια να υποδείξει τι είδους μέσο θα χρειαστεί η ομάδα ή αν θα πρέπει να γίνει κίνηση για τον κεντρικό άξονα. Αν επί παραδείγματι είναι ο Χολτσχάουζερ μια περίπτωση απαραίτητη για την ομάδα ή θα πρέπει να έρθει με παίκτης με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ή και κανένας...

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ