ΑΕΚ

"Κλώτσησε" την ευκαιρία ο Τζεμπούρ

"Κλώτσησε" την ευκαιρία ο Τζεμπούρ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Έδωσε μια τελευταία ευκαιρία ο Ουρουγουανός τεχνικός της ΑΕΚ, Γκουστάβο Πογέτ, στον Αλγερινό επιθετικό της ομάδας, Ραφίκ Τζεμπούρ, αλλά και αυτή πήγε στα... σκουπίδια. Το Sport24.gr έχει την ανάλυση.

Η περίπτωση του Ράφικ Τζεμπούρ έτσι κι αλλιώς είναι πολύ ξεχωριστή και ιδιαίτερη. Ακόμα και ο Γκουστάβο Πογέτ, ως τέτοια την αντιμετωπίζει. Αυτός πιθανότατα είναι και ο λόγος, που ο Ουρουγουανός τεχνικός είχε αποφασίσει να δώσει στον Αλγερινό επιθετικό κάποιες ευκαιρίες.

Πίστευε ο Πογέτ πως αν εμπιστευτεί ξανά τον Τζεμπούρ μετά από καιρό, ίσως "ζεσταθεί" και μπορέσει να δώσει κάποιες λύσεις στην επίθεση. Άλλωστε ο Ουρουγουανός δεν θεωρούσε ποτέ τον Αλγερινό, κακό παίκτη. Προφανώς οι ευκαιρίες αυτές θα ήταν οι τελευταίες και όπως φαίνεται, ο Τζεμπούρ τις πέταξε στα σκουπίδια. Μ’ ότι αυτό συνεπάγεται. Το Sport24.gr έχει την ανάλυση.

Από τον ενθουσιασμό στην απογοήτευση

Όταν ο Γκουστάβο Πογέτ ήρθε για να αναλάβει την ΑΕΚ, είχε ήδη φροντίσει να συλλέξει πληροφορίες για το έμψυχο υλικό της ομάδας. Και η γνώμη που είχε σχηματίσει για τον Ράφικ Τζεμπούρ, ήταν ιδιαίτερα θετική. Μάλιστα η θετική αυτή γνώμη, ενισχύθηκε απ’ όσα έβλεπε ο Ουρουγουανός τεχνικός στις πρώτες προπονήσεις.

Ο Αλγερινός επιθετικός μόλις είχε επιστρέψει μετά τον τραυματισμό του και ήταν πολύ κεφάτος. Γι αυτό και ο Πογέτ σ’ όλες τις πρώτες τοποθετήσεις του, συνέδεε τις χειμερινές μεταγραφικές κινήσεις με την εικόνα του Τζεμπούρ μέσα στο γήπεδο. Ο Ουρουγουανός έριξε για πρώτη φορά τον Αλγερινό ως αλλαγή στο ματς με τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ στα τέλη Νοέμβρη. Ο Τζεμπούρ έδωσε μια ασίστ και κέρδισε ένα πέναλτι. Ακολούθησαν τρια σερί ματς, που ο Αλγερινός επιθετικός ήταν στη βασική ενδεκάδα. Σκόραρε στο πρώτο της σειράς, απέναντι στην Καλλονή και από τότε άρχισε… φθίνουσα πορεία.

Ο αρχικός ενθουσιασμός του Πογέτ για να τον Τζεμπούρ, εξελίχθηκε σε απογοήτευση. Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα στο 2016, ο Αλγερινός έπαιρνε μόνο κάποια 20άλεπτα ως αλλαγή. Ξαναπήρε φανέλα βασικού στις αρχές Φλεβάρη στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο. Έκανε ξανά κακό παιχνίδι και μάλιστα αντικαταστάθηκε πριν καν συμπληρωθούν 60 λεπτά.

Η τελευταία (χαμένη) ευκαιρία

Από εκείνο το ματς στο Περιστέρι, ο Τζεμπούρ ήταν μόνιμα στον πάγκο. Και κάποιες φορές, όπως στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ακόμα και στην εξέδρα καθώς ο Πογέτ τον είχε αφήσει εκτός αποστολής. Όμως πριν από το ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, ο Ουρουγουανός τεχνικός αποφάσισε να δώσει μια τελευταία ευκαιρία στον Αλγερινό. Κυρίως διότι τον είχε δει ζωηρό και με κέφι στις προπονήσεις στα Σπάτα. Μάλιστα του έδωσε θέση στα άκρα της επίθεσης στο 4-3-3.

Ήταν ένα πείραμα που για πρώτη φορά ο Πογέτ είχε κάνει στην Τρίπολη, όταν είχε μπει ως αλλαγή ο Τζεμπούρ. Και η βάση αυτής της αγωνιστικής έμπνευσης του Ουρουγουανού, ήταν περίπου ανάλογη θέση που έπαιζε ο Αλγερινός στον Ολυμπιακό, στη σεζόν που βγήκε πρώτος σκόρερ. Ωστόσο στο Αγρίνιο το πείραμα απέτυχε.

Παρόλα αυτά, ο Πογέτ έμεινε σχετικά ικανοποιημένος από την διάθεση που είχε δείξει ο Τζεμπούρ, γι αυτό του έδωσε στη Μυτιλήνη απέναντι στην Καλλονή, δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική θέση βασικού. Αυτή την φορά στην κορυφή της επίθεσης. Όμως ο Αλγερινός και πάλι δεν βοήθησε καθόλου. Μάλιστα κτύπησε και για τον Τζεμπούρ η… καμπάνα, στην δήλωσε του Πογέτ μετά το ματς, περί αδυναμίας της ομάδας να σκοράρει από τα δυο μέτρα.

Η αλήθεια είναι πως ο Αλγερινός απογοήτευσε ξανά τον Ουρουγουανό τεχνικό. Και κλώτσησε την ευκαιρία που πήρε, σε ματς με υποδεέστερους αντιπάλους και προβληματικές άμυνες, όπως του Παναιτωλικού και της Καλλονής. Γι αυτό και είναι δύσκολο πλέον ο Πογέτ να εμπιστευτεί ξανά τον Τζεμπούρ για τα ματς των πλέι οφ.

Photo Credits: Action Images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ