ΑΕΚ

Κλωναρίδης: "Η θέση που παίζω καλύτερα"

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βίκτωρ Κλωναρίδης μίλησε για την επιστροφή του στην ΑΕΚ και την μεγάλη έκπληξη που πήρε, αλλά και την θέση που προτιμά να αγωνίζεται. (VIDEOS)

Από την πρώτη στιγμή που έκλεισε η μεταγραφή του Βίκτωρα Κλωναρίδη στην ΑΕΚ, το μεγάλο ερώτημα ήταν αν θα επέστρεφε στον ρόλο του εξτρέμ, τον οποίο είχε όταν έφυγε ή θα κρατούσε αυτόν του δεύτερου επιθετικού, που είχε πέρυσι στον Παναθηναϊκό.

ΚΙΕΛΤΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

Στις πρώτες του προπονήσεις εδώ στο Κίελτσε, η αλήθεια είναι πως ο Μανόλο Χιμένεθ χρησιμοποιεί τον «Κλώνα» κυρίως πίσω και δίπλα στον φορ και λιγότερο στα άκρα. Όμως ο Κλωναρίδης, στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη μετά την μεταγραφή του, είναι κατηγορηματικός ως προς την θέση στο γήπεδο, που τον βολεύει περισσότερο. Όσο για την επιστροφή του στην ΑΕΚ, δεν κρύβει πως αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη, παρόλο που ήταν κάτι που το ήθελε από τότε που έφυγε, το καλοκαίρι του 2012.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κλωναρίδη:

- Έχεις πει πολλές φορές ότι γύρισες σπίτι σου. Όταν έφυγες το 2012 από την ΑΕΚ φανταζόσουν ότι θα επιστρέψεις ή πίστευες ότι έκλεισες αυτό το κεφάλαιο;
«Ειλικρινά όταν έφυγα δεν πίστευα ότι θα επέστρεφα τόσο σύντομα. Σκεφτόμουν ίσως στο μέλλον... Ήταν έκπληξη για μένα όταν έμαθα για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ. Πάντα όμως είχα στο μυαλό μου ότι μία μέρα θα ήθελα να επιστρέψω».

- Για αυτό ήταν τόσο εύκολη η απόφασή σου να επιστρέψει; Γιατί όταν του έκανε την πρόταση η ΑΕΚ δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο για να πει το «ναι»...
«Φυσικά. Μεγάλωσα ποδοσφαιρικά στην ΑΕΚ, ήταν η ομάδα που ήμουν από μικρό παιδί και όταν μου γνωστοποιήθηκε το ενδιαφέρον της, δεν ήταν δύσκολη απόφαση. Έτσι και αλλιώς ήθελα να μείνω στην Ελλάδα, οπότε ήταν εύκολη η επιλογή».

- Η παρουσία του Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος ήταν αυτός που σου έδωσε την ευκαιρία να παίξεις σε επίσημο ματς ήταν ένα κίνητρο παραπάνω για σένα; Επειδή σε ήξερε και τον ξέρεις...
«Είναι πάντα σημαντικό για έναν παίκτη το να έχει έναν προπονητή που τον πιστεύει. Δεν επέστρεψα στην ΑΕΚ επειδή ήταν ο προπονητής της ο κ. Χιμένεθ. Ήταν όμως ένας παράγοντας που έλαβα υπόψη και επηρέασε την τελική μου απόφαση».

- Τι βρήκες στην ΑΕΚ σε σχέση με την προηγούμενη θητεία του. Ίδιο ή διαφορετικό...
«Η μεγάλη διαφορά που αισθάνομαι είναι ότι το σύνολο των παικτών τώρα είναι πιο δεμένο από ότι ήταν την προηγούμενη φορά. Πέραν αυτού δεν μου έρχεται κάτι άλλο».

- Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα. Βλέπεις τώρα να έχει περισσότερες πιθανότητες από όσες είχε στην προηγούμενη παρουσία σου;
«Φυσικά! Η ΑΕΚ είναι μία μεγάλη ομάδα και θέλει να κατακτήσει τίτλους και εννοείται και το πρωτάθλημα! Νομίζω ότι έχουμε καλές πιθανότητες, γιατί έχουμε καλό σύνολο, με καλούς παίκτες. Αλλά θα πρέπει να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά και στην ώρα του πριν σκεφτούμε το... τέλος».

- Όταν ήταν στις Ακαδημίες έπαιζε στο κέντρο. Όταν ανέβηκε στην πρώτη ομάδα έπαιζε στα άκρα. Στον Παναθηναϊκό έπαιζε πίσω από τον Μπεργκ. Εξελίχθηκε, αλλά η απορία μας είναι το που προτιμά ο ίδιος να παίζει και να αποδώσει καλύτερα.
«Η θέση που μου ταιριάζει καλύτερα είναι πίσω από τον φορ. Έχω περισσότερη ελευθερία κινήσεων εκεί. Όταν είμαι στα άκρα, είμαι πιο περιορισμένος. Όταν είμαι πίσω από τον επιθετικό, έχω περισσότερο χώρο και ελευθερία. Για αυτό θεωρώ ότι μου ταιριάζει καλύτερα».

- Πως ήταν το συναίσθημα να σκοράρεις ξανά με τη φανέλα της ΑΕΚ;
«Ήταν πολύ όμορφα. Ειδικότερα επειδή στο φιλικό της προηγούμενης μέρας είχα χάσει δύο πολύ καλές ευκαιρίες πολύ πιο εύκολες, οπότε αισθάνθηκα πάρα πολύ καλά...».

- Για τη συνεργασία σου με τον Γιακουμάκη στην επίθεση;
«Είμαι εδώ μόλις μία εβδομάδα, αλλά νιώθω ότι καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλο και μπορούμε να έχουμε μία καλή συνεργασία. Ο Γιώργος είναι ένας δυνατός ποδοσφαιριστής, που μπορεί άνετα να κρατήσει τη μπάλα και εγώ να βρίσκομαι πάντα εκεί για οποιαδήποτε βοήθεια».

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ