ΑΕΚ

Κλίμα παραμονής για τον Μανόλο Χιμένεθ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μανόλο Χιμένεθ κερδίζει καθημερινά πόντους με τη δουλειά και την αποτελεσματικότητά του, οπότε ωριμάζει και η σκέψη παραμονής του. Του το αναγνώρισε και ο Μελισσανίδης, ωστόσο οι δύο πλευρές θα μιλήσουν ουσιαστικά για το μέλλον τις ημέρες των πλέι οφς.

Στην αφετηρία της δεύτερης θητείας του στην ΑΕΚ, ο Μανόλο Χιμένεθ χαρακτηρίστηκε από κάποιους ως υπηρεσιακός, από άλλους ως «κατάσταση προσωρινότητας». Ωστόσο εκείνος επέστρεψε με σκοπό να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά και να κερδίσει μέσα στα γήπεδα το δικαίωμα να «οικοδομήσει» τη δική του ομάδα το ερχόμενο καλοκαίρι.

Μετά και το νέο ζητούμενο που έφερε εις πέρας (δηλαδή την πρώτη εκτός έδρας νίκη της Ενωσης μετά από 5 μήνες, με το υπέρ της 1-0 στην έδρα του Ατρομήτου), οι Κιτρινόμαυροι συμπλήρωσαν 13 ματς αήττητοι από την ημέρα που ο Ισπανός ανέλαβε το αγωνιστικό τιμόνι της ομάδας. Πλέον ουδείς τον αντιμετωπίζει ως άνθρωπο της μετάβασης για τον επόμενο, εκ του αντιθέτου εντός της ομάδας έχει καλλιεργηθεί κλίμα παραμονής και για τη σεζόν που έπεται.

Με τη δουλειά και την προσωπικότητά του, ο Χιμένεθ μετάλλαξε την ΑΕΚ από ένα φοβικό σύνολο σε ομάδα που ξέρει να κερδίσει, αν και ακόμα βρίσκεται στα μισά του δρόμου καθώς οι βασικοί στόχοι (εξασφάλιση ευρωπαϊκής συμμετοχής μέσω των πλέι οφς και κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας) παραμένουν ανοιχτοί και η επιτυχία από την αποτυχία στην τελική σούμα, απέχουν ελάχιστα.

Στην τελευταία επαφή που είχε με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, άκουσε τον εξωδιοικητικό ηγέτη της ΠΑΕ να εκφράζει την ικανοποίησή του για όσα έχει πετύχει με την Ένωση. Ωστόσο εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για το μέλλον του στην ομάδα δεν έγινε. Αυτό αναμένεται να συμβεί τις ημέρες των πλέι οφς, αν και όλες οι ενδείξεις αυτή τη στιγμή συντείνουν στο ότι ο Ισπανός θα παραμείνει στην Ένωση.

Ματιές σε Κιβρακίδη

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Live Sport, η ΑΕΚ προχώρησε σε επαφή με τη διοίκηση του Ατρομήτου, βολιδοσκοπώντας τις απαιτήσεις της για πώληση του δεξιού μπακ Κιβρακίδη. Οι απαιτήσεις της ομάδας του Περιστερίου για τον 25χρονο μπακ είναι εντός του κιτρινόμαυρου βαλαντίου και η υπόθεση είναι ανοιχτή.

Βέβαια αρχική πρόθεση της Ένωσης, μετά και την επέκταση της συνεργασίας του Γκάλο, ήταν η παραμονή του Μιχάλη Μπακάκη ο οποίος μένει ελεύθερος. Ωστόσο όσο αυτό το θέμα δεν κλείνει, ουδείς μπορεί να αποκλείσει το οτιδήποτε. Ο Μπακάκης δεν είχε την εξέλιξη που πολλοί περίμεναν, ωστόσο είχε πολλές ατυχίες με τραυματισμούς και βρήκε μπροστά του έναν εξαιρετικό Γκάλο.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ