ΑΕΚ

"Κλειστή" αριστερή στροφή

"Κλειστή" αριστερή στροφή

Αβεβαιότητα και… ζητήματα έχουν προκύψει για όλες τις επιλογές της ΑΕΚ στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Ακόμα και για την ενίσχυση στην γραμμή κρούσης, που αποτελούσε και αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την ΑΕΚ, οι κινήσεις που έχουν γίνει, είναι σε πρώιμο στάδιο. Όμως δεν αποκλείεται να προκύψουν και άλλες άμεσες ανάγκες.

Διότι έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα με τις υπάρχουσες επιλογές για το αριστερό άκρο της άμυνας, ίσως η ΑΕΚ υποχρεωθεί να αναζητήσει όχι μια, αλλά δυο λύσεις. Και προφανώς την μια, ως επιλογή ενδεκάδας.

Είναι βλέπετε η υπόθεση του Ντίντακ Βιλά, που περιπλέκει πολύ την κατάσταση. Διότι αν προχωρούσε ομαλά η ενεργοποίηση της μονομερούς οψιόν ανανέωσης του συμβολαίου του Ισπανού μπακ, η ΑΕΚ θα είχε να διαχειριστεί μόνο την περίπτωση του Βινίσιους Ντε Φρέιτας. Με το μέλλον του Βραζιλιάνου έτσι κι αλλιώς να είναι θολό, παρόλο που έχει συμβόλαιο με την Ένωση. Όμως φαίνεται πως καταρχήν η ΑΕΚ θα πρέπει να βρει λύση με την περίπτωση του Ντίντακ. Ο Ισπανός μπακ φέρεται να έχει βάλει στο τραπέζι επιπλέον απαιτήσεις, για να επικυρωθεί ανανέωση του συμβολαίου του. Κάτι που προς το παρόν, η ΑΕΚ δεν το δέχεται.

Αυτή η διάσταση ανάμεσα στον Ντίντακ και την ομάδα, προφανώς θα πρέπει να γεφυρωθεί, για να μπορέσει να προχωρήσει η συνεργασία. Όχι τόσο ως προς το τυπικό κομμάτι, όσο ως προς το ουσιαστικό. Δηλαδή αν οι δυο πλευρές επιμείνουν στη στάση τους, ακόμα και αν η ΑΕΚ μπορέσει να κατοχυρωθεί νομικά, μια τέτοιου είδους κατάσταση θα είναι αδόκιμη αγωνιστικά. Επομένως επί της ουσίας, είναι απαραίτητο να βρεθεί μια λύση, προκειμένου ο Ντίντακ να υπολογίζεται κανονικά ως πρώτη λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας.

Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει είτε να φτάσει στα άκρα με τον Ισπανό, είτε να βρεθεί ομάδα για παραχώρηση. Αλλά αν φτάσει εκεί η υπόθεση, είτε έτσι, είτε αλλιώς, η ΑΕΚ θα πρέπει να ψαχτεί στην μεταγραφική αγορά (και) για βασικό αριστερό μπακ. Χωρίς μάλιστα να είναι καν βέβαιο, πως θα κρατήσει τον Βινίσιους.

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΙΜΕΝΕΘ

Ο Ισπανός τεχνικός εκτιμά τον Ντίντακ. Και η εισήγηση που είχε κάνει, ήταν θετική ως προς την παραμονή του Ισπανού ως πρώτη επιλογή για την θέση του αριστερού μπακ. Άλλωστε ο Ντίντακ έκανε εξαιρετικά ματς από τότε που ανέλαβε ο Χιμένεθ και ειδικά στα play off.

Από την άλλη μεριά, ο Ισπανός τεχνικός έδειξε στην πράξη, πως δεν υπολογίζει τον Βινίσιους. Με εξαίρεση κάποιες πολύ αραιές ευκαιρίες που έδωσε στον Βραζιλιάνο μπακ, γενικώς ο Χιμένεθ τον είχε μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Επομένως ο Ισπανός τεχνικός θα ήταν θετικός προς την κατεύθυνση της παραχώρησης με την μορφή δανεισμού του Βινίσιους. Και από εκεί και πέρα είτε να αποκτηθεί ένα αριστερό μπακ, είτε ακόμα και να αξιοποιηθεί ο πιτσιρικάς ο Γιαννούτσος.

Άλλωστε ο Χιμένεθ εκτιμά ιδιαίτερα το ταλέντο του 19χρονου ακραίου μπακ. Δούλεψε μαζί του όλους τους προηγούμενους μήνες στα Σπάτα και έχει ξεκάθαρη εικόνα για τις δυνατότητες του. Βεβαίως ο σχεδιασμός θα αλλάξει, αν δεν βρεθεί η χρυσή τομή με τον Ντίντακ.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ