ΑΕΚ

Κλειστά χαρτιά, ισχυρές ενδείξεις για ενδεκάδα στην ΑΕΚ

MEDIA DAY ΤΗΣ ΑΕΚ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ.  (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
MEDIA DAY ΤΗΣ ΑΕΚ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έκανε δοκιμή στην προπόνηση της Πέμπτης (04/05), αλλά όλα δείχνουν πως το προβάδισμα για τον τελικό έχει η ενδεκάδα και το σχήμα των ημιτελικών με Ολυμπιακό.

Όσο διεξαγόταν το ολονύχτιο θρίλερ σχετικά με την αναβολή ή όχι του τελικού, πιθανότατα ο Μανόλο Χιμένεθ ξενυχτούσε πάνω από τις τελευταίες λεπτομέρειες του αγωνιστικού πλάνου. Άλλωστε ούτε ο Ισπανός τεχνικός, ούτε κανείς από τους παίκτες της ΑΕΚ είχαν νυχτερινή ενημέρωση πως κάτι αλλάζει στο πρόγραμμα.

Γι' αυτό το λόγο, δούλευε πάνω στο αγωνιστικό πλάνο, για τον βασικό άξονα του οποίου, πιθανότατα έχει πάρει οριστικές αποφάσεις. Στην προπόνηση της Τετάρτης (03/05), ο Ισπανός τεχνικός έκανε δίτερμα με τις συνθέσεις των δυο ομάδων, να είναι ανακατεμένες. Και να μην φανερώνουν τις σκέψεις του για το σχήμα και την ενδεκάδα.

Εξίσου… μπερδεμένες, ήταν και οι ομάδες που δούλεψαν στην τακτική στη χθεσινή (4/5) προπόνηση. Κάτι που ενδεχομένως θα μπορούσε να σημαίνει, πως ο Χιμένεθ θέλει να κρύψει μια κίνηση αιφνιδιασμού που έχει στο μυαλό του. Είτε ως προς το σχήμα, είτε ως προς την ενδεκάδα.

Όμως αφενός υπάρχει μια ακόμα προπόνηση, η τελευταία, για τυχόν δοκιμές επί χόρτου. Και αφετέρου τόσο οι επιλογές της αποστολής, όσο και η αίσθηση που υπάρχει στα Σπάτα, είναι πως ο προπονητής της ΑΕΚ έχει καταλήξει για το σχήμα του τελικού. Ή τουλάχιστον, υπάρχει σχήμα που έχει προβάδισμα στην σκέψη του Ισπανού τεχνικού.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΩΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ

Έτσι κι αλλιώς, το σχήμα με το οποίο ο Χιμένεθ πήγε στους δυο ημιτελικούς με τον Ολυμπιακό, φαινόταν ως το επικρατέστερο και για τον τελικό. Κυρίως διότι είχε δώσει στην ΑΕΚ, πολλά απ’ όσα ήθελε ο Ισπανός τεχνικός. Όμως ο αποκλεισμός του Αστρίτ Αϊντάρεβιτς από την αποστολή του τελικού, ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την υποψηφιότητα της συνταγής… ημιτελικών.

Και αυτό διότι πιθανότατα βγάζει από το μπλοκάκι του Χιμένεθ, το ενδεχόμενο να γυρίσει το σύστημα σε 4-3-3. Πλέον η αίσθηση που υπάρχει στα Σπάτα, είναι πως ο Ισπανός τεχνικός έχει αποφασίσει για το 4-2-3-1, που μπορεί να μοιάζει περισσότερο με 4-4-2, με τον Μάνταλο κοντά στον Αραούχο στην επίθεση, με το δίδυμο Γιόχανσον και Σιμόες στα αμυντικά χαφ, τον Μάνταλο πίσω από τον Αραούχο και τον Χριστοδουλόπουλο στο δεξί άκρο της επίθεσης.

ΤΟ (ΠΙΘΑΝΟ) ΔΙΛΗΜΜΑ

Αν όντως το 4-2-3-1 έχει "κλειδώσει", είναι πολύ πιθανό να υπάρχει ένα δίλημμα, ίσως μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν την σέντρα του τελικού. Και αφορά την θέση στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Το προβάδισμα το έχει ο Πατίτο Ροντρίγκες. Αφενός διότι ο Χιμένεθ είχε εμπιστευτεί τον Αργεντινό στην αντίστοιχη θέση και στους δυο ημιτελικούς με τον Ολυμπιακό. Αφετέρου ο Πατίτο σκόραρε την περασμένη Κυριακή (30/4) στα Γιάννενα. Από την άλλη μεριά, υπάρχει και ο Ρόναλντ Βάργκας, που πάντα βρίσκεται στους υποψηφίους, για μια θέση στα άκρα της επίθεσης. Ειδικά σε ντέρμπι.

Η (ΠΙΘΑΝΗ) ΕΚΠΛΗΞΗ

Παρόλο που η απουσία του Αϊντάρεβιτς μείωσε "δραματικά" τις πιθανότητες να κάνει ο Χιμένεθ έκπληξη με σχήμα 4-3-3, δεν τις… εκμηδένισε. Αν ο Ισπανός τεχνικός αποφασίσει να αιφνιδιάσει, αλλάζοντας το σύστημα, δεν αποκλείεται να επιλέξει τον Κώστα Γαλανόπουλο για να συμπληρώσει την τριάδα της μεσαίας γραμμής μαζί με τον Γιάκομπ Γιόχανσον και τον Αντρέ Σιμόες. Άλλωστε ο νεαρός μέσος είναι ένας παίκτης που δίνει τρεξίματα και ενέργεια στην ομάδα. Χωρίς πάντως η επιλογή αυτού του συστήματος, να είναι το… φαβορί.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ