ΑΕΚ

"Κλειδωμένη" και δουλεμένη

"Κλειδωμένη" και δουλεμένη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Τιμούρ Κετσπάγια έχει αποφασίσει για την σύνθεση της άμυνας της ΑΕΚ στο ματς της Γαλλίας με την Σεντ Ετιέν και την έχει δουλέψει. Το Sport24.gr αναλύει.

Την θέση στην κορυφή της επίθεσης στο ματς της ΑΕΚ με τη Σεντ Ετιέν, ο Τιμούρ Κετσπάγια την έχει αφήσει ακόμα ανοικτή. Ενώ για το ένα από τα δυο άκρα στην γραμμή κρούσης, ο Γεωργιανός τεχνικός έχει δίλημμα ανάμεσα σε Αραβίδη και Βάργκας.

Αντίθετα η σύνθεση της άμυνας που θα παρατάξει ο Κετσπάγια το βράδυ της Πέμπτης (28/7) στην Γαλλία, έχει ήδη προ πολλού "κλειδώσει". Ο τεχνικός της ΑΕΚ όχι μόνο έχει πάρει οριστικές αποφάσεις, αλλά σ’ όλες τις προπονήσεις και στα διπλά που προηγήθηκαν πριν από το χθεσινό (25/7) ρεπό, δούλεψε επισταμένως μ’ αυτή την σύνθεση.

Ο Κολοβέτσιος και ο Τσιγκρίνσκι από το κέντρο της άμυνας, με τον Ντίντακ και τον Γκάλο στα δυο άκρα και τους Σιμόες και Γιόχανσον μπροστά από την τετράδα στις θέσεις των αμυντικών χαφ, ήταν σε κάθε δίτερμα στην ίδια ομάδα. Σ’ αυτή των "βασικών". Όποια δοκιμή και αν έκανε ο Κετσπάγια στην επιθετική γραμμή, με αλλαγές στις επιλογές. Η εξάδα της άμυνας, συν τον Ανέστη κάτω από τα δοκάρια, παρέμενε σταθερή.

Μάλιστα ο τεχνικός της ΑΕΚ έδωσε μεγάλο βάρος στην δουλειά στην αμυντική λειτουργία. Με οδηγίες για τον τρόπο που θα πρέπει να γίνεται η αλληλοκάλυψη, για τις κινήσεις των δυο χαφ, αλλά και των δυο ακραίων μπακ. Ο Κετσπάγια έχει δώσει έμφαση όλες τις προηγούμενες μέρες, στην δουλειά για να παρουσιαστεί η ΑΕΚ στην Γαλλία απολύτως συμπαγής στα μετόπισθεν. Και με τους ποδοσφαιριστές να αμύνονται συλλογικά, σαν ομάδα και όχι ο καθένας ξεχωριστά.

Επίσης, ο τεχνικός της ΑΕΚ έχει ήδη δώσει έμφαση στις στημένες φάσεις. Και θα το κάνει και στις δυο προπονήσεις που απομένουν πριν από το ματς. Την σημερινή (26/7) στα Σπάτα, αλλά ενδεχομένως και την αυριανή (27/7) τελευταία, πριν το παιχνίδι, επί γαλλικού εδάφους. Ο Κετσπάγια έχει διαπιστώσει πως η Σεντ Ετιέν έχει και ψηλά κορμιά και επικίνδυνες εκτελέσεις στις στατικές φάσεις. Και θέλει οι παίκτες του, να είναι έτοιμοι να το αντιμετωπίσουν.

Photo Credits: Action Images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ