ΑΕΚ

Κλειδί το 40% που πρότεινε ο Δημήτρης Μελισσανίδης

Κλειδί το 40% που πρότεινε ο Δημήτρης Μελισσανίδης
Δημήτρης Μελισσανίδης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στην ΑΕΚ εκτιμούν πως δημιουργήθηκε ήδη πλειοψηφικό ρεύμα ανάμεσα στις ομάδες της Super League, υπέρ των προτάσεων που κατέθεσε ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Είναι δεδομένο πως στην ΑΕΚ γνώριζαν εκ των προτέρων πως στη χθεσινή (8/3) συνάντηση στην Λίγκα δεν επρόκειτο να ληφθούν κοσμοϊστορικές αποφάσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο εκτιμούσαν, όπως ήδη είχατε διαβάσει από χθες στο Sport24.gr, πως αφενός ήταν ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση των αλλαγών στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αφετέρου πως ήταν μια ευκαιρία γίνει μια πρώτη καταγραφή των «συμμαχιών» και του συσχετισμού των δυνάμεων, ανάμεσα στις ομάδες που συμμετέχουν στην Λίγκα. Άλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος που ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης αποφάσισε να δώσει το παρών. Ήθελε ο ίδιος να βγει μπροστά και να καταθέσει τις προτάσεις του και να διαπιστώσει από πρώτο χέρι, ποιες είναι οι ομάδες που συντάσσονται.

Στην ΑΕΚ εκτιμούν πως ήδη έχει διαμορφωθεί ένα πλειοψηφικό ρεύμα υπέρ των προτάσεων. Κάτι που προκύπτει και από την τοποθέτηση που έκανε ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ, στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. «Η πρώτη νίκη έρχεται όταν η πλειοψηφία συμφωνεί πως... «δεν πάει άλλο» και ότι η κατάσταση πρέπει να αλλάξει άμεσα... Τα υπόλοιπα είναι εύκολη υπόθεση» έγραψε ο Ανδρέας Δημάτος.

Το «κλειδί» για να δημιουργηθεί αυτό το πλειοψηφικό ρεύμα, ήταν ο άξονας της πρότασης που αφορά το μοίρασμα στις μικρότερες ομάδες, του 40% των εσόδων που αντιστοιχούν στον πρωταθλητή από το Τσάμπιονς Λιγκ. Στην ΑΕΚ θεωρούν πως αυτή το κομμάτι των προτάσεων, αφενός μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς των οικονομικών δυνάμεων και ως εκ τούτου και των αγωνιστικών και μπορεί να βάλει μια και καλή τέλος στην καχυποψία πως τα πάντα γίνονται για τα εκατομμύρια που παίρνει ο πρωταθλητής από το Τσάμπιονς Λιγκ. Αφετέρου καταρρίπτει το επιχείρημα πως ο Μελισσανίδης θέλει να γίνει με οποιονδήποτε τρόπο ένας… χαλίφης στην θέση του χαλίφη.

Θεωρούν στην ΑΕΚ πως ειδικά απ’ αυτό το σκέλος των προτάσεων, φαίνονται ξεκάθαρα οι προθέσεις για την επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και επίσης καταδεικνύεται η πρόθεση της Ένωσης, να μικρύνει η ψαλίδα των μεγαλύτερων με τις μικρότερες ομάδες και να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Γι αυτό και στην ΑΕΚ εκτιμούν πως οι περισσότερες ομάδες, θα συνταχθούν με τις προτάσεις που κατέθεσε ο Μελισσανίδης.

Διαβάστε ακόμα:

Μελισσανίδης για Σαββίδη: "Εντός γηπέδου, ο θάνατος σου, η ζωή μου"

Μελισσανίδης: "Όποιους ήθελαν ανέβαζαν, όποιους ήθελαν έριχναν"

Οι προτάσεις του Μελισσανίδη για την εξυγίανση

Τι ισχύει με την πρόταση Μελισσανίδη για το 40%

"Φιλιππινέζες", "πόλεμος" και "m@@@es"

Photo Credits: Action images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ