ΑΕΚ

Κλειδί ο Μπουονανότε για τις αποφάσεις του Δέλλα

Κλειδί ο Μπουονανότε για τις αποφάσεις του Δέλλα
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και όλα δείχνουν πως καταλυτικός παράγοντας για τις τελικές αποφάσεις του Τραϊανού Δέλλα πως προς το σχήμα είναι η θέση του Ντιέγκο Μπουονανότε στη γραμμή κρούσης.

Εύκολη υπόθεση η επιλογή της ενδεκάδας, δεν θα είναι πλέον για τον Τραϊανό Δέλλα σε κανένα ματς. Πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για την πρώτη υψηλού κινδύνου δοκιμασία της ΑΕΚ στην φετινή σεζόν.

Ο Δέλλας ήδη από την χθεσινή (18/9) προπόνηση έχει αρχίσει να δοκιμάζει και επί χόρτου, όσες σκέψεις κάνει επί χάρτου για το αγωνιστικό πλάνο της Τούμπας. Και εκείνο που ήδη έχει φανεί, είναι πως καταλυτικός παράγοντας για τις τελικές αποφάσεις του τεχνικού της ΑΕΚ ως προς το σχήμα, είναι η θέση του Ντιέγκο Μπουονανότε στη γραμμή κρούσης.

Ο Δέλλας πειραματίστηκε για λίγο με τον «Νάνο» στην αιχμή του δόρατος. Ήτοι, στην κορυφή της επίθεσης. Μπορεί ο Αργεντινός να μην είναι καθαρόαιμος επιθετικός, αλλά μπορεί λόγω σωματοδομής, ταχύτητας και κυρίως τεχνικής κατάρτισης, να «τρυπήσει» την αντίπαλη άμυνα.

Ειδικά αν βρει χώρους για να πάει τους αντιπάλους του στο ένας εναντίον ενός. Βεβαίως ο τεχνικός της ΑΕΚ δεν έχει οριστικά καταλήξει σ’ αυτή την επιλογή. Εξάλλου ακόμα και στην χθεσινή προπόνηση, χρησιμοποίησε τον Μπουονανότε και σε ρόλο επιτελικού μέσου, με τον Αραβίδη στην κορυφή και τους Βάργκας και Πλατέλλα στα δυο «φτερά».

Είναι δεδομένο πως ο Δέλλας θα εκμεταλλευτεί όλες τις προπονήσεις που έχει στη διάθεση του μέχρι και το ματς της Τετάρτης (23/9) στην Τούμπα, προκειμένου να κάνει τις δοκιμές του και να πάρει τις αποφάσεις του. Όμως η θέση που τελικά θα πάρει ο Μπουονανότε, θα κρίνει επί της ουσίας ολόκληρο το σχήμα που παρατάξει ο Δέλλας απέναντι στον ΠΑΟΚ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ