ΑΕΚ

Κιτρινόμαυρος φάκελος "τερματοφύλακας"

Κιτρινόμαυρος φάκελος "τερματοφύλακας"
Ανέστης Βούρας Καραγκιολίδης Ντούνης

Το Sport24.gr αναλύει την απόδοση των τερματοφυλάκων της ΑΕΚ την περίοδο που μας πέρασε και αποκαλύπτει τα στοιχεία εκείνου που θα έρθει το καλοκαίρι.

Στον μεταγραφικό σχεδιασμό της ΑΕΚ ενόψει της νέας σεζόν, η ενίσχυση στα… μετόπισθεν είχε και εξακολουθεί να έχει σημαίνουσα θέση.

Αποκτήθηκαν ο Γκάλο και ο Βασιλαντωνόπουλος, ενώ η Ένωση εξακολουθεί να ψάχνει στόπερ, αριστερό μπακ, αλλά και τερματοφύλακα. Μάλιστα, η ΑΕΚ βγαίνει στην καλοκαιρινή αγορά ψάχνοντας για παίκτη κάτω από τα δοκάρια, για τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι.

Και αυτό δεν συμβαίνει επειδή υπήρξε δυσαρέσκεια με τους τερματοφύλακες. Το ακριβώς αντίθετο. Στην ΑΕΚ πιστεύουν πολύ στους τερματοφύλακες που ήδη βρίσκονται στο ρόστερ. Και ψάχνουν στην αγορά για περαιτέρω ενίσχυση, που θα ανεβάζει και το επίπεδο και τον ανταγωνισμό. Άλλωστε γι αυτό και η ΑΕΚ δεν πήγε σε μια μέτρια λύση (τύπου Μούλντερ) αλλά ψάχνει στην αγορά για ποιοτικές περιπτώσεις τερματοφύλακα. Αναζητά έναν γκολκίπερ που όχι μόνο θα διεκδικήσει τα «γάντια» του βασικού, αλλά θα προσθέσει ακόμα μεγαλύτερο ανταγωνισμό στους υπάρχοντες παίκτες, πάνω στους οποίους έτσι κι αλλιώς η ΑΕΚ επενδύει. Το Sport24.gr ανοίγει τον κιτρινόμαυρο φάκελο «τερματοφύλακας».

O άπειρος γίγαντας

Μια από τις πρώτες κινήσεις που έκανε πέρυσι η ΑΕΚ στην μεταγραφική αγορά, ήταν η απόκτηση του Γιάννη Ανέστη. Μάλιστα πρόλαβε πριν κάνει την κίνηση του ο Ολυμπιακός. Και αποδείχθηκε πως έπραξε σοφά που κινήθηκε ταχύτατα. Ο Ανέστης πήρε με το… καλημέρα την θέση του βασικού και άρχισε με τις αποκρούσεις του να δίνει βαθμούς στην ΑΕΚ. Στο δύσκολο ξεκίνημα στη Β’ εθνική, κράτησε την ομάδα όρθια σε δύσκολα ματς και δύσκολες έδρες. Μάλιστα αποδείχθηκε μετρ των τετ α τετ. Στην πορεία της σεζόν έκανε κάποια λάθη που ήταν αποτέλεσμα κυρίως της απειρίας του. Αλλά έκλεισε την χρονιά με την εντυπωσιακή εμφάνιση στη Λάρισα στο ματς των πλέι οφ. Η ουσία είναι πως ο Ανέστης έδειξε πως έχει τεράστιο ταλέντο και τεράστιες προοπτικές. Είναι ένα γίγαντας που όμως προφανώς ακόμα έχει πολλά να μάθει. Άλλωστε είναι μόλις 24 χρονών και ως εκ τούτου… νήπιο για τερματοφύλακας. Αυτός εξάλλου είναι και ένας βασικός λόγος που η ΑΕΚ αναζητά στην μεταγραφική αγορά τερματοφύλακα. Ο Ανέστης έχει τεράστιες δυνατότητες, αποτελεί επένδυση, αλλά ακόμα είναι στη διαδικασία που μπολιάζεται με εμπειρίες.

Κατακόρυφη βελτίωση, αξιόπιστη λύση

Ο Ηλίας Βούρας ήταν από τις πρώτες μεταγραφές της ΑΕΚ στο ξεκίνημα του κτισίματος της ομάδας που θα πήγαινε στη Γ’ εθνική. Η αλήθεια είναι πως δυσκολεύτηκε πολύ να βρει τα πατήματα του στις διαφορετικές απαιτήσεις μιας ομάδας όπως είναι η ΑΕΚ. Έστω μιας ΑΕΚ που δεν ήταν στη Σουπερλίγκα. Όμως δούλεψε και πολύ και σκληρά και σωστά. Αυτή η δουλειά του βγήκε όταν κλήθηκε να βοηθήσει στον δεύτερο γύρο του φετινού πρωταθλήματος. Με την πολύ καλή εικόνα που έβγαλε στο γήπεδο ο Βούρας, απέδειξε πως μπορεί να είναι μια άκρως αξιόπιστη εναλλακτική λύση για την θέση κάτω από τα δοκάρια. Γι αυτό άλλωστε και θα παραμείνει στο γκρουπ των τερματοφυλάκων της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν.

Όλα στραβά και ανάποδα

Εντελώς διαφορετικά απ’ ότι τα περίμενε και η ΑΕΚ αλλά και ο ίδιος κύλησαν τα πράγματα για τον Φώτη Καραγκιολίδη κυρίως στη σεζόν που έφυγε. Αποκτήθηκε και αυτός όταν η ομάδα κτιζόταν για τη Γ’ εθνική. Έκανε καλές εμφανίσεις στην πρώτη σεζόν του. Όμως όλα στράβωσαν στη δεύτερη. Έχασε έδαφος στο ξεκίνημα, έχασε ακόμα περισσότερο στη συνέχεια όταν έμπλεξε και με την στρατιωτική του θητεία, ενώ στο τέλος της σεζόν όταν πήρε ευκαιρίες να παίξει, του προέκυψαν αναποδιές. Εκτός μεγάλης ανατροπής, ο κύκλος του στην ΑΕΚ έκλεισε.

Ο σούπερ πιτσιρικάς

Μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της ΑΕΚ για το μέλλον, είναι στη θέση του τερματοφύλακα. Ο Παναγιώτης Ντούνης είναι μόλις 18 χρονών, δουλεύει ήδη δυο χρόνια με την πρώτη ομάδα και στο ντεμπούτο του απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου έδειξε πως όλο το μέλλον του ανήκει. Τεράστιο ταλέντο που ήδη έχει αρχίσει να αξιοποιείται με την επισταμένη δουλειά που γίνεται πάνω του. Το ερωτηματικό είναι αν θα παραμείνει στο γκρουπ των τερματοφυλάκων της ΑΕΚ και τη νέα σεζόν ή θα παραχωρηθεί δανεικός για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ