ΑΕΚ

Κιτρινόμαυρα... ατυχήματα στα Social Media

Κιτρινόμαυρα... ατυχήματα στα Social Media
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μελισσανίδης έκανε έντονες παρατηρήσεις στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ για τον τρόπο που χρησιμοποιούν τα Social Media και το Sport24.gr θυμάται περιπτώσεις που τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης προκάλεσαν αναστάτωση στην Ένωση.

Η χθεσινή (22/11) επίσκεψη του Δημήτρη Μελισσανίδη στα Σπάτα, έστω και αν δεν είχε προαναγγελθεί και ήταν αιφνιδιαστική, είχε προγραμματιστεί εδώ και αρκετό καιρό.

Κυρίως διότι όλα όσα επεσήμανε στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ στην ομιλία που έκανε στα αποδυτήρια, τα είχε εντοπίσει και τα είχε επισημάνει εδώ και πολύ καιρό. Μεταξύ άλλων, ο Μελισσανίδης έκανε παρατηρήσεις και ζήτησε από τους παίκτες του, να είναι προσεκτικοί στον τρόπο που διαχειρίζονται τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και στις αναρτήσεις που κάνουν.

Η αλήθεια είναι πως δεν έχουν παρατηρηθεί συχνά φαινόμενα ακραίων αναρτήσεων από ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Παρόλα αυτά το Sport24.gr έψαξε και βρήκε κάποιες περιπτώσεις… ατυχημάτων στα Social Media, που προκάλεσαν αναστάτωση στην Ένωση το τελευταίο εξάμηνο.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΣΗΜΑΝΕ... ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ

Μετά τα δυο πρώτα ματς πρωταθλήματος, στην ΑΕΚ όλα έδειχναν καλά και γαλήνια. Άλλωστε η ομάδα είχε κερδίσει την Ξάνθη εντός έδρας και κατόπιν την Βέροια εκτός. Επικρατούσε ευφορία και ηρεμία, κάτι που παραδοσιακά στην ΑΕΚ δεν κρατά πολύ.

Ακριβώς την επόμενη μέρα της νίκης στη Βέροια, ημέρα Κυριακή και απόγευμα, ο Χρήστος Αραβίδης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

"Προτιμώ τα παιχνίδια που γίνονται μέσα στο γήπεδο. Όχι, αυτά που γίνονται πίσω από την πλάτη μου. Η πιο μεγάλη τέχνη είναι: Να ξέρεις να αποχωρείς την κατάλληλη στιγμή. Και συνήθως η έξοδος, βρίσκεται εκεί που ήταν η είσοδος".

Και φυσικά στην ΑΕΚ σήμανε γενικός… συναγερμός. Οι φήμες άρχισαν να οργιάζουν. Το ίδιο και τα σενάρια. Την επόμενη μέρα και πριν την προπόνηση, ο Χρήστος Αραβίδης έδωσε εξηγήσεις για την ανάρτηση στον Ντούσαν Μπάγεβιτς και ζήτησε συγγνώμη.

Εξηγήσεις που κάλυψαν απόλυτα την διοίκηση της ΑΕΚ και το θέμα θεωρήθηκε λήξαν. Ενώ υπήρξε και δήλωση του παίκτη στο επίσημο σαιτ της ΠΑΕ.

Μάλιστα ο τρόπος που επέλεξε ο Αραβίδης για να ζητήσει συγγνώμη σε προπονητή και συμπαίκτες, ήταν η πρόσκληση σ’ ένα δείπνο στην Γλυφάδα, πέντε μέρες μετά το περιστατικό.

Η ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Ένας από τους βασικούς άξονες της κουβέντας, της γκρίνιας και της κριτικής στον Τιμούρ Κετσπάγια μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο Καραϊσκάκη, ήταν η διαχείριση της περίπτωσης του Αντρέ Σιμόες.

Ο Πορτογάλος ήταν στην αποστολή, ήταν στον πάγκο και μάλιστα σηκώθηκε κάποια στιγμή για προθέρμανση, αλλά δεν αγωνίστηκε ούτε στην βασική ενδεκάδα, ούτε καν ως αλλαγή.

Μετά το τέλος του ντέρμπι, ο Κετσπάγια αιτιολόγησε την απόφαση του, κάνοντας λόγο για πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε ο Σιμόες και που δεν του επέτρεπε να αγωνιστεί.

Παρόλα αυτά την αμέσως επόμενη μέρα του ντέρμπι, ο Πορτογάλος έκανε μια ανάρτηση σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης μιας φωτογραφίας του με την φανέλα της ΑΕΚ με το νούμερο «8» και με το αινιγματικό σχόλιο: «super 8».

Προκλήθηκε μια μίνι αναστάτωση, καθώς θεωρήθηκε από πολλούς, πως ο Σιμόες μ’ αυτό το... σούπερ, ήθελε εμμέσως να αδειάσει τον Κετσπάγια και να δείξει πως ήταν πανέτοιμος. Βεβαίως μια μέρα μετά, ο Πορτογάλος ξεκίνησε θεραπείες.

Η ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Ο Ούγκο Αλμέιδα από την πρώτη μέρα που ήρθε στην ΑΕΚ, έχει δείξει πως είναι πολύ δραστήριος στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Μέχρι και διαγωνισμό διοργάνωση μέσω Facebook, για να δώσει μια φανέλα του στους οπαδούς της ομάδας.

Όμως η αλήθεια είναι πως η ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό του στο instagram προχθές (21/11), αφενός ήταν περίεργη, αφετέρου προκάλεσε ένα μίνι ορυμαγδό σχολίων.

Ο Αλμέιδα ανέβασε την φωτογραφία ενός κροκόδειλου και έγραψε για την "μικρή σαύρα στην πίσω αυλή του". Ως ανάρτηση μοιάζει αθώο.

Ωστόσο αφενός οι πολλαπλές ερμηνείες, αφετέρου η… σκόνη που σηκώθηκε από τα σχόλια που την συνόδευσαν, δημιούργησαν μια μίνι αναστάτωση, σε μια περίοδο που δεν είναι και η πιο ήρεμη και χαλαρή για την ΑΕΚ.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ

Στα τέλη του περασμένου Ιούνη και στο ξεκίνημα της καλοκαιρινής προετοιμασίας της ΑΕΚ, ο Μιγκέλ Κορδέρο ενημερώθηκε πως δεν βρίσκεται στα πλάνα του Κετσπάγια για τη νέα σεζόν, παρότι είχε συμβόλαιο για ακόμα έναν χρόνο.

Μια ημέρα μετά την σχετική… ενημέρωση, η σύζυγος του Ισπανός μέσου, Ινμα, έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό μια ανάρτηση 564 λέξεων με πολλά παράπονα κυρίως με αποδέκτη τον Δημήτρη Μελισσανίδη, η οποία κατέληγε ως εξής:

"Τι συμβαίνει με αυτόν το χρόνο συμβολαίου που ήταν η ανταμοιβή για όλα όσα περάσαμε? Αυτό πονάει γιατί εγώ έχω καρδιά, αν δεν είχα δεν θα είχα πιστέψει σ’ αυτήν την ομάδα. Θα μπορούσα να πω πολλά ακόμη, γιατί τέσσερα χρόνια ζήσαμε πολλά εκεί μέσα. Τώρα ζητώ μόνο ΣΕΒΑΣΜΟ και να φανούν αυτές οι αξίες που έχουν οι πραγματικοί ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ".

Υπήρξε μια σχετική αναστάτωση στην ΑΕΚ, ωστόσο δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση. Άλλωστε ήταν ειλημμένη η απόφαση να "τελειώσει" ο Κορδέρο από την ΑΕΚ.

Τελικά ο Ισπανός ήρθε σε διακανονισμό με την Ένωση για λύση του συμβολαίου στα τέλη Αυγούστου. Και η Ίνμα με νέα ανάρτηση αλλά διαφορετικό ύφος, αποχαιρέτησε την ΑΕΚ.

"Σας ευχαριστώ πάρα πολύ aekaras. Δικέφαλε, δε σταματώ στιχάκια να σου τραγουδώ, σ' ολόκληρη τη γη σ' ακολουθώ και στο φεγγάρι θα 'ρθω να σε δω, μαζί σου θα απογειωθώ, να φτάσουμε στο άπειρο, στο άπειρο κι ακόμα παραπέρα, η λογική με σένα ειναι τρέλα!"

ΤΟ ΜΠΛΕΞΙΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΨΕΥΤΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ

Εν μέσω βασικού σταδίου της προετοιμασίας στο Κίελτσε, στις αρχές του Ιούλη, το facebook προκάλεσε μια μίνι αναστάτωση στην αποστολή της ΑΕΚ. Έστω και λόγω παρεξήγησης.

Στους ανθρώπους της ΑΕΚ έφτασαν καταγγελίες πως υπήρχε προφίλ στο facebook με το όνομα του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, μέσω του οποίου γίνονταν ανήθικες προτάσεις και παρενοχλήσεις σε κοπέλες.

Αμέσως ενημερώθηκε ο Ουκρανός στόπερ, που ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο προφίλ. Η ΑΕΚ κινήθηκε άμεσα, έκλεισε τον ψεύτικο λογαριασμό ενώ η αρχική πρόθεση ήταν να αναζητήσει και τον "ένοχο" προκειμένου να κινηθεί νομικά εναντίον του.

Photo credits: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Γκάζια Μελισσανίδη στους παίκτες
Ες αύριο τα σπουδαία με Λέσκοτ
Οριστικά χωρίς έξι με Πλατανιά
Οι τάσεις φυγής του Λέσκοτ και η προτεραιότητα για χαφ
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ