ΑΕΚ

Κίνητρο και κίνδυνος

Κίνητρο και κίνδυνος

Η ΑΕΚ περιμένει να μάθει επιτέλους πότε θα παίξει για τα πλέι οφ ενώ ήδη σχεδιάζεται η ομάδα της Σούπερ Λίγκας και ο Τραιανός Δέλλας προσπαθεί να διατηρήσει άπαντες σε εγρήγορση θυμίζοντάς τους ότι η τελευταία εικόνα είναι και αυτή που μετράει.

Θα φτάσει Ιούνιος και η ΑΕΚ θα δίνει αγώνες. Με δεδομένη από όλους (εντός και εκτός Σπάτων) την επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα και τον σχεδιασμό για την ομάδα που θα εμφανιστεί ευθύς εξαρχής ικανή ανταγωνίστρια ως και διεκδικήτρια τίτλου (άλλωστε αυτό έχει στο μυαλό του και έχει εκφράσει δημοσίως ο διοικητικός καθοδηγητής της), αυτοί οι δέκα αγώνες που έρχονται μπροστά λογίζονται ως... μη γενόμενοι προτού ακόμα διεξαχθούν. Αυτή είναι η πραγματικότητά στο μυαλό των περισσότερων.

Κι όμως αυτά τα δέκα ματς θα είναι η επισφράγιση της ανωτερότητας της ΑΕΚ στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, αυτή για την οποία μας έχει ήδη πείσει αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τώρα θα αντιμετωπίσει μαζεμένες τις καλύτερες ομάδες και των δύο ομίλων, συνόλων που κάλλιστα θα μπορούσαν να αγωνίζονται στη Σούπερ Λίγκα. Επίσης για το βιογραφικό του Δέλλα αλλά και την εικόνα που θα μείνει ως τελευταία (και τελικά αυτή είναι που κρατάμε πάντα), η κατάκτηση του τίτλου στη Β' Εθνική είναι εξόχως σημαντική.

Σύμφωνοι, ας (απο)δεχθούμε όλοι ότι η ΑΕΚ δεν απειλείται. Οφείλουμε όμως να αναδείξουμε ότι βαθμολογικό ενδιαφέρον στα πλέι οφ σαφώς και υπάρχει από τη στιγμή που στην ίδια διαδικασία εισέρχεται και μία ομάδα (Ηρακλής) η οποία κουβαλάει μαζί της 7 πόντους, δηλαδή τρεις λιγότερους από τους 10 της Ένωσης.

Ένα κακό ξεκίνημα μετά και τη συνεχιζόμενη ραστώνη των τελευταίων εβδομάδων (έχουν περάσει 16 ημέρες από το τελευταίο επίσημο ματς της Ένωσης απέναντι στον Άλιμο) είναι ικανό να δημιουργήσει ανταγωνισμό κορυφής. Και και κακά τα ψέματα, σε κανέναν δεν θα αρέσει το να προβιβαστεί η ΑΕΚ ως δεύτερη (αν υποθέσουμε ότι αυτό είναι το χειρότερο σενάριο που μπορεί να της συμβεί), ασχέτως αν αυτό θα ξεχαστεί γρήγορα.

Σιγουριά αλλά και κίνητρο

Είναι πολλοί οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης που έχουν εξασφαλισμένη θέση στο ρόστερ της ερχόμενης περιόδου. Το είχαμε αναλύσει στο Sport24.gr σε συγκεκριμένο κείμενο για τους 17 που θα βρίσκονται στην ομάδα της Σούπερ Λίγκας, συμπεριλαμβανομένου και του νεοαποκτηθέντος Σιμόες. Ωστόσο είναι κάμποσοι εκείνοι που θα προσπαθούν να πείσουν ότι αξίζουν την παραμονή τους ή έστω το δικαίωμα να ανήκουν στην ΑΕΚ και να κυνηγήσουν την επιστροφή τους μέσα από δανεισμούς σε άλλες ομάδες.

Ποδοσφαιριστές όπως ο Γροντής, ο Φαγέ, ο Ντακόλ, ο Σαρρής, ο Ρόβας, ο Πετραυράκης, ο Σβάρνας αλλά και οι τερματοφύλακες Καραγκιολίδης και Βούρας (θεωρητικά πάντα, οι δύο τελευταίοι παλεύουν για τη θέση του τρίτου στο ρόστερ της ερχόμενης σεζόν) αναμένεται να πάρουν ευκαιρίες και καλούνται να παρουσιάσουν ότι καλύτερο έχουν. Το σίγουρο είναι έχουν επιπλέον κίνητρο και δεν θέλουν να αποκοπεί ο ομφάλιος λώρος με την Ένωση.

Για κάποιους ακόμα και ο δανεισμός θα είναι μια καλή εξέλιξη από τη στιγμή που θα γνωρίζουν ότι κιτρινόμαυρα μάτια θα τους παρακολουθούν προκειμένου να τους δώσουν μελλοντικές ευκαιρίες, εφόσον ασφαλώς αποδείξουν ότι τις αξίζουν.

Απέναντι στην πρόκληση των τελευταίων δέκα αγώνων που είναι επικίνδυνοι για μπλεξίματα αν η ΑΕΚ δεν παρουσιαστεί όπως πρέπει και καθίσει αναπαυτικά πάνω στη βεβαιότητα ότι ήδη έχει επιστρέψει στην Α' Εθνική, ο Δέλλας προτάσσει τη σοβαρότητα που τον διακρίνει και θυμίζει σε όλους ότι κανείς δεν πρέπει να θεωρεί εαυτόν εξασφαλισμένο άρα και εφησυχασμένο. Είναι πολύ εύκολο να αλλάξει η άποψη για τον οποιονδήποτε αν μέσα στα γήπεδα δεν παρουσιάσει ενδιαφέρον και πείσμα για την εκπλήρωση του στόχου. Αν και αυτή η ομάδα δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες απογοητεύσεις.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ