ΑΕΚ

Κινητοποιούνται τα προσφυγικά σωματεία

Κινητοποιούνται τα προσφυγικά σωματεία

Μια σειρά από προσφυγικά σωματεία, κινητοποιούνται για να ασκήσουν πίεση για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ είναι η πρώτη που ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις της, προκειμένου να πάρει αποφάσεις για τον τρόπο που θα διαχειριστεί την στάση του Δήμου της Νέας Φιλαδέλφειας, για το θέμα του νέου γηπέδου. Όμως παράλληλα υπάρχει και κινητοποίηση από μια σειρά από σωματεία προσφυγικά-αθλητικά-πολιτιστικά τα οποία το καθένα αριθμεί κοντά στα 2.000 μέλη, προκειμένου να ασκήσουν την δική τους πίεση.

Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή στο αίτημα για συνάντηση με τον Βασιλόπουλο τα δέκα μεγαλύτερα προσφυγικά σωματεία στα οποία βέβαια βρίσκεται και ο Σύλλογος Μικρασιατών της Νέας Φιλαδέλφειας που ασκεί και τη μεγαλύτερη πίεση στις υπηρεσίες του Δήμου για να προγραμματιστεί η συνάντηση.

Το σύνθημά τους είναι «Εχουμε δικαίωμα στη μνήμη» και στο αίτημα που έχουν υποβάλλει για συνάντηση αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «δεν έχεις δικαίωμα να μπαίνεις εμπόδιο στη μνήμη μας» και εκτός από το θέμα του γηπέδου στέκονται στη δημιουργία του Μουσείου μέσα στο γήπεδο, όπως έχει εξαγγελθεί το οποίο το χαρακτηρίζουν ως προσκύνημα στις πατρίδες της Μικρασίας αλλά και του Πόντου.

«Δεν μιλάμε για ένα απλό γηπεδικό ζήτημα μίας μεγάλης ομάδας, αλλά για εμάς είναι κάτι πολύ πιο σημαντικό» του έχουν μεταφέρει. Στην επιτροπή που έχουν δημιουργήσει για να συναντηθεί με τον Δήμαρχο υπάρχουν μέσα Καθηγητές Πανεπιστημίου και Μηχανικοί, Αρχιτέκτονες, μέλη αυτών των σωματείων που μπορούν βεβαίως να επιχειρηματολογήσουν τεχνοκρατικά υπέρ του γηπέδου και όχι απλώς να… φωνάζουν για να ασκούν πίεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Οι "πονοκέφαλοι" του Χιμένεθ
Μπήκε ο Βράνιες, αλλά...
"Καμπάνα" στην ΑΕΚ, "χάδι" σε Δημητριάδη, Γιαννίση για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ