ΑΕΚ

Απειλή να χαθεί το ματς στα χαρτιά!

Απειλή να χαθεί το ματς στα χαρτιά!

Διαβάστε στο Sport24.gr τον λόγο για τον οποίο η ΑΕΚ απειλείται να... επιστρέψει τους 3 βαθμούς που κέρδισε μέσα στο γήπεδο λόγω της αφέλειας του Κατίδη. Βαριά καμπάνα απειλεί και τον ποδοσφαιριστή της Ένωσης.

Πολύ βαριά ίσως ηχήσει η καμπάνα για τον Γιώργο Κατίδη λόγω του τρόπου με τον οποίο επέλεξε να πανηγυρίσει μετά το γκολ που σημείωσε στο παιχνίδι με τη Βέροια, ενώ με τιμωρία απειλείται και η ίδια η ΑΕΚ που ενδεχομένως να χάσει το ματς στα χαρτιά.

Η Superleague εξετάζει ήδη την υπόθεσή του, ενώ αναμένεται τόσο η παρέμβαση του αθλητικού δικαστή όσο και η επίσημη τοποθέτηση της ΑΕΚ.

Σύμφωνα με το άρθρο 23 του ποινικού κώδικα το οποίο λέγεται ότι σκοπεύει να επικαλεστεί η Βέροια (ή άλλες ανταγωνίστριες ομάδες) η Ένωση κινδυνεύει να χάσει το παιχνίδι στα χαρτιά! Διαβάστε το γιατί:

"Οποιοσδήποτε δημόσια μειώνει, μεροληπτεί κατά ή αμαυρώνει οποιονδήποτε με τρόπο δυσφημιστικό εξαιτίας της φυλής, του χρώματος, της γλώσσας, της θρησκείας ή της εθνοτικής προελεύσεώς του, ή διαπράξει οποιαδήποτε άλλη ρατσιστική ή περιφρονητική, πράξη, θα τιμωρείται με αποκλεισμό πέντε (5) αγωνιστικών τουλάχιστον.

Επιπλέον ο παραβάτης θα τιμωρείται με απαγόρευση εισόδου σε οποιαδήποτε γήπεδα και χρηματική ποινή ύψους δώδεκα χιλιάδων
ευρώ (12.000) τουλάχιστον. Εάν ο παραβάτης είναι αξιωματούχος ομάδας, η χρηματική ποινή θα ανέρχεται σε δέκα οκτώ χιλιάδες ευρώ (18.000) τουλάχιστον.

2.α) Εάν αξιωματούχοι ή και ποδοσφαιριστές ομάδας διαπράξουν ρατσιστική ή περιφρονητική πράξη, όπως περιγράφεται στην παρ. 1 του παρόντος, ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας και η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με χρηματική ποινή, η οποία για μεν τις ΠΑΕ ανέρχεται από είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ έως ογδόντα χιλιάδες (80.000) ευρώ, για δε τα σωματεία από χίλια (1.000) ευρώ έως πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ. Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης, εκτός της κατά τα άνω απώλειας του αγώνα, η παραπάνω χρηματική ποινή θα διπλασιάζεται και σε περίπτωση νέας (τρίτης) παράβασης, η ομάδα θα υποβιβάζεται στην λήξη του οικείου πρωταθλήματος.

β) Εάν φίλαθλοι μιας ομάδας διαπράξουν ρατσιστικές ή περιφρονητικές πράξεις όπως περιγράφεται στην παρ. 1, το αρμόδιο όργανο θα επιβάλλει χρηματική ποινή στην ομάδα που υποστηρίζουν οι φίλαθλοι αυτοί, ύψους δέκα οκτώ χιλιάδων ευρώ (18.000) τουλάχιστον και ανεξάρτητα από υπαίτιες ή μη, πράξεις ή παραλείψεις αυτών.

γ) Οποιοσδήποτε θεατής που διαπράττει τα παραπτώματα που καθορίζονται στην παρ. 1 του παρόντος άρθρου, θα τιμωρείται με ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για δύο (2) έτη τουλάχιστον.

3. Οι ποινές που επιβάλλονται με βάση το παρόν άρθρο δύναται να μειωθούν ή ακόμη και αναιρεθούν εάν ο εν λόγω ποδοσφαιριστής, η ομάδα είναι σε θέση να αποδείξει ότι δεν ήταν υπεύθυνος (-η) ή ήταν υπεύθυνος (-η) σε μικρό βαθμό για τις εν λόγω παραβάσεις, ή εάν υπάρχουν σημαντικά απαλλακτικά περιστατικά, ιδιαίτερα δε εάν οι παραβάσεις προκλήθηκαν σκόπιμα ώστε να αναγκάσουν την επιβολή των προβλεπομένων ποινών σε έναν ποδοσφαιριστή ή μία ομάδα.

Η διαδικασία για την αξιολόγηση των απαλλακτικών περιστάσεων θα διέπεται από τις διατάξεις του παρόντος κανονισμού".

Η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν έχει λάβει ακόμη επίσημη θέση προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντά της και είναι απορίας άξιον αν γνωρίζει το τι πραγματικά διακυβεύεται.

Μέσα σε όλα τα στραβά, ως θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι ο ποδοσφαιριστής παρουσίασε πλήρη μεταμέλεια, δηλώντας επισήμως άγνοια για την πράξη του.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ