ΑΕΚ

Κινδυνεύει με αποκλεισμό 1 έως 6 μηνών ο Χιμένεθ

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, κλήθηκε σε απολογία για την χειρονομία του προς τους οπαδούς του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή. Με τι τιμωρία κινδυνεύει ο Ανδαλουσιανός προπονητής.

Όπως ήταν αναμενόμενο το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League Σουρωτή κάλεσε σε απολογία των τεχνικό της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, για την κίνησή του να υψώσει το μεσαίο δάχτυλο του δεξιού του χεριού κατά την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο "Απόστολος Νικολαΐδης" για την 11η αγωνιστική.

Συγκεκριμένα, ο προπονητής της ΑΕΚ κινδυνεύει με ποινή αποκλεισμού από έναν έως έξι μήνες και με πρόστιμο από 5.000 έως 40.000 ευρώ. Παράλληλα, η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ κινδυνεύει και εκείνη με πρόστιμο έως 90.000 ευρώ.

Το άρθρο 11 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ αναφέρει: "Ποινές σε αξιωματούχους ομάδας (αγωνιστικού χώρου)

1. Κάθε ομάδα είναι υπεύθυνη για τις πράξεις και παραλείψεις όλων όσων με οποιονδήποτε τρόπο και με οποιαδήποτε ιδιότητα εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο, κατά την διάρκεια των αγώνων.

2. Ο αξιωματούχος ομάδας, με δικαίωμα να παρευρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, που διαπράττει τα αδικήματα που αναφέρονται στις περιπτώσεις β, γ, δ, ε, στ, ζ, η, της παρ. 1 του άρθρου 10 τιμωρείται με χρηματική ποινή από πέντε (5000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ και απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο από ένα (1) μήνα έως έξι (6) μήνες, εκτός αν η παραβατική του συμπεριφορά εμπίπτει στην διάταξη του άρθρου 19 οπότε του επιβάλλονται οι εκεί προβλεπόμενες ποινές

3. Η ΠΑΕ, με την οποία συνδέεται ο αξιωματούχος, τιμωρείται με χρηματική ποινή έως ενενήντα χιλιάδες (90.000) ευρώ

4. Σε περίπτωση υποτροπής, στην ίδια αγωνιστική περίοδο, οι ποινές διπλασιάζονται.

5. Οι παρ. 2 α, β, γ και δ του άρθρου 10 ισχύουν ανάλογα".

Κινδυνεύει με αποκλεισμό 1 έως 6 μηνών ο Χιμένεθ

Δείτε το βίντεο με τα γκολ του αγώνα, αλλά και φυσικά τη στιγμή της χειρονομίας του Χιμένεθ (στο 3.23):

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ SUPER LEAGUE:

"Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία (για την Πέμπτη 23/11/2017 και ώρα 14:00) τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 11η αγωνιστική. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ ΑΕK, JIMENEZ J. MANUEL (προπονητή) : "Βάσει των αναφερομένων στο από 19/11/2017 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 19/11/2017 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας: Για τη συμπεριφορά του κ. JIMENEZ J. MANUEL στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ ΑΕΚ.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 1, 2, 3 και 4, 10 παρ. 1 α΄ σε συνδ. με 11 παρ. 1, 2, 3 και 5 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κινδυνεύει με τιμωρία ο Μανόλο Χιμένεθ
Η "απολογία" του Χιμένεθ για το μεσαίο δάχτυλο
Δήλωση Χιμένεθ: "Συγγνώμη απ' όλους όσους πρόσβαλα με τη συμπεριφορά μου"
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ