ΑΕΚ

Κινδυνεύει η "παράδοση" της ΑΕΚ

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ-ΑΕΚ (ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ) (ICONPRESS/ICONPRESS) ΧΙΜΕΝΕΘ
Χιμένεθ ICON

Μετά την αρνητική εξέλιξη στην υπόθεση του Βολκάν Σεν, δυσκολεύει για την ΑΕΚ η μεταγραφή της τελευταίας στιγμής και κινδυνεύει και μια παράδοση τριών χρόνων. Το Sport24.gr αναλύει τα δεδομένα.

Ακόμα και όταν οι Τούρκοι παρουσίαζαν τελειωμένη την μετακίνηση του Βολκάν Σεν στην ΑΕΚ, από την Ένωση παρέμεναν επιφυλακτικοί και μόνο… διαψεύσεις έβγαζαν προς τα έξω. Τελικά όλη αυτή η επιφύλαξη είχε βάση, καθώς η υπόθεση του Τούρκου εξτρέμ, όπως ήδη διαβάσατε στο Sport24.gr, στράβωσε και πιθανότατα οριστικά.

Επομένως εκείνο που μένει, είναι να φανεί αν η ΑΕΚ έχει στο… τεφτέρι της και μια δεύτερη περίπτωση εξτρέμ. Και μάλιστα εξίσου προχωρημένη, όσο του Βολκάν, καθώς ο διαθέσιμος χρόνος, είναι πλέον κάτι λιγότερο από 48 ώρες.

Είναι δεδομένο πως πλέον η υπόθεση της μιας ακόμα μεταγραφικής κίνησης, έχει δυσκολέψει πολύ. Τα (χρονικά) περιθώρια είναι στενά, ενώ η προσέγγιση "δυνατή κίνηση ή αλλιώς καμία κίνηση", εξακολουθεί να είναι η στάση της ΑΕΚ.

Βεβαίως δεν αποκλείεται, να υπάρχει μια περίπτωση εξτρέμ, την οποία στην Ένωση την "δούλευαν" παράλληλα μ’ αυτή του Βολκάν Σεν. Άλλωστε, αυτό είναι ένα σενάριο που κυκλοφορεί. Όμως υπάρχουν και ισχυρές ενδείξεις, σύμφωνα με τις οποίες το "στράβωμα" της υπόθεσης του Τούρκου εξτρέμ, μείωσε δραματικά τις πιθανότητες για μια ακόμα μεταγραφή.

ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΣΤΙΣ 31 ΓΕΝΑΡΗ

Πάντως, αν τελικά η ΑΕΚ δεν προχωρήσει σε μια μεταγραφή της τελευταίας στιγμής, θα χαλάσει μια παράδοση που έχει χτίσει τους τρεις τελευταίους χειμώνας. Σταθερά η Ένωση, ήδη από τη σεζόν της Β’ εθνικής, αποκτά ποδοσφαιριστή στις 31 του Γενάρη. Μάλιστα τα τελευταία δυο χρόνια, η ΑΕΚ έκανε διπλό "χτύπημα" την τελευταία ημέρα των χειμερινών μεταγραφών.

Στο κλείσιμο της χειμερινής αγοράς το 2015, η Ένωση έκανε την μεταγραφή του Μακόλεϊ Κρισάντους. Ο Νιγηριανός επιθετικός ήρθε με συμβόλαιο 3,5 χρόνων. Έγινε γρήγορα ο "Χρύσανθος" και ο "Μάκης" των Σπάτων, όλοι θα θυμούνται το πλατύ χαμόγελό του, αλλά κανείς τις αποδόσεις του στο γήπεδο.

Στις 31 Γενάρη του 2016, η ΑΕΚ έκανε διπλό "χτύπημα". Απέκτησε με την μορφή δανεισμού του Μπρούνο Σουκουλίνι και με ελεύθερη μεταγραφή τον Τόμας Πέκχαρτ. Ο Αργεντινός μέσος ήταν η δυνατή κίνηση της Ένωσης, αλλά δεν ήταν γραφτό του να στεριώσει.

Μόλις 22 μέρες μετά την υπογραφή του συμβολαίου, ο Σουκουλίνι έπαθε κάταγμα σε μια ανύποπτη στιγμή, σε προπόνηση η οποία μάλιστα ήταν και προαιρετική. Αντίθετα ο Πέκχαρτ, παρόλο που αμφισβητήθηκε στην αρχή, στη συνέχεια πρόσφερε, έβαλε σημαντικά γκολ και έφυγε μετά από 1,5 χρόνο.

Όσο για πέρυσι τέτοια εποχή, η ΑΕΚ είχε κάνει το μεγάλο μπαμ με τον Σέρχιο Αραούχο. Δανεικό τον είχε πάρει η Ένωση τον Αργεντινό από τις Λας Πάλμας. Και μάλιστα η συμφωνία την τελευταία στιγμή πήγε να χαλάσει, καθώς οι Ισπανοί αρνήθηκαν να βάλουν οψιόν αγοράς.

Η ΑΕΚ τελικά την προχώρησε την υπόθεση και ο Αραούχο παίζει ακόμα με τα κιτρινόμαυρα. Μαζί με τον Αργεντινό, η Ένωση απέκτησε στις 31 Γενάρη και τον Βινίσιους, ο οποίος πέρασε και δεν ακούμπησε και πριν λίγες μέρες έλυσε το συμβόλαιο του.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ