ΑΕΚ

Κι όμως, το ΟΑΚΑ είναι… κάστρο

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ θέλει να συνεχίσει και σήμερα (11/02, 17:15) απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, να παίρνει βαθμούς από το ΟΑΚΑ. Φέτος έχει αριθμούς… Νέας Φιλαδέλφειας.

Προφανώς και το Ολυμπιακό Στάδιο ούτε είναι, ούτε μπορεί να γίνει ποτέ αυτό που λέμε "καυτή έδρα". Άλλωστε στα Σπάτα το λένε σχεδόν όλοι "Νταχάου". Επίσης η ΑΕΚ ποτέ δεν θα αισθάνεται σαν στο… σπίτι της στο ΟΑΚΑ. Εξάλλου γι αυτό φτιάχνει και το δικό της στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Γι αυτό και ο Μανόλο Χιμένεθ πολλές φορές έχει πει, ότι τα δεδομένα θα ήταν διαφορετικά στο πρωτάθλημα, αν η ΑΕΚ είχε το σπίτι της. Πάντως η αλήθεια (των αριθμών) είναι, πως η Ένωση βασίζει σε μεγάλο βαθμό την φετινή της πορεία, στους βαθμούς που έχει συγκεντρώσει μέσα στο ΟΑΚΑ. Και μπορεί την ΑΕΚ να την έχει "πονέσει" εκείνη η λευκή ισοπαλία με τον Απόλλωνα πριν τα Χριστούγεννα, όμως γενικώς φέτος, η ΑΕΚ μετρά νίκες στο Ολυμπιακό Στάδιο και το ίδιο θέλει να συνεχίσει και σήμερα (11/02, 17:15) απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης.

Η Ένωση στα δέκα ματς που έχει δώσει μέχρι τώρα στο ΟΑΚΑ, έχει οκτώ νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα από τον Ατρόμητο, έχοντας κερδίσει και Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Είναι χαρακτηριστικό πως στην περσινή σεζόν, πάλι σε δέκα εντός έδρες ματς, η ΑΕΚ είχε μόλις πέντε νίκες. Δηλαδή τρεις λιγότερες σε σχέση με φέτος. Ενώ τελευταία φορά που η Ένωση είχε ανάλογη συγκομιδή σε δέκα εντός έδρας ματς, έχοντας παίξει και ντέρμπι, ήταν την σεζόν 2002-2003. Δηλαδή την τελευταία σεζόν που έπαιξε στο Ν. Γκούμας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μετά γκρεμίστηκε.

ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ

Τα πράγματα στο ΟΑΚΑ γίνονται απλά για την ΑΕΚ, αν καταφέρει να βρει δίχτυα. Ακόμα και αν βρεθεί πίσω στο σκορ, αν βάλει γκολ φέτος στην έδρα της, η Ένωση κερδίζει. Τα δυο στραβοπατήματα στο ΟΑΚΑ, έχουν γίνει σε παιχνίδι που η ΑΕΚ δεν κατάφερε να σκοράρει. Ήταν το 0-0 με τον Απόλλωνα και το 0-1 με τον Ατρόμητο.

ΜΕ ΤΟΥΣ "ΖΕΣΤΟΥΣ" ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Με δεδομένο πως και σήμερα απέναντι στον Αστέρα στο ΟΑΚΑ, ο Χιμένεθ θέλει γκολ, στην επιθετικά γραμμή θα ρίξει όλα τα βαριά όπλα. Και τον Αραούχο και τον Λιβάγια και τον Χριστοδουλόπουλο. Οι τρεις τους άλλωστε, έχουν πετύχει τα εννέα από τα 15 γκολ της ΑΕΚ, μέσα στο 2018, σ’ όλες τις διοργανώσεις. Επίσης οι τρεις τους έχουν πετύχει τα 7 από τα 8 γκολ που έχει η Ένωση μέσα στο ΟΑΚΑ από τις αρχές Γενάρη μέχρι και τώρα. Τρια ο Αραούχο και από δυο ο Λιβάγια με τον Λάζαρο. Μόνο στο ματς κυπέλλου με τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ, δεν σκόραρε κανείς εκ των τριών.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ