ΑΕΚ

Κι όμως η ΑΕΚ είναι... πρώτη

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ έχει εντυπωσιακό ρεκόρ και μια πρωτιά στη βαθμολογία, που φανερώνει όμως και την μεγάλη φετινή παθογένεια. Το Sport24 έχει το ρεπορτάζ.

"Είπαμε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, να μπούμε στο γήπεδο, να πετύχουμε και δεύτερο γκολ και να τελειώσουμε το ματς. Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάναμε εντελώς άλλα πράγματα". Αυτή ήταν η απορία για όσα έγιναν στο ματς με τον Πανιώνιο, την οποία εξέφρασε ο Μανόλο Χιμένεθ στους ποδοσφαιριστές του, στην χθεσινή (7/3) ομιλία στα αποδυτήρια, όπως διαβάσατε στο Sport24.gr.

Στην πραγματικότητα αυτή η απορία, είναι η (πικρή) ιστορία της φετινής ΑΕΚ. Βλέπετε, το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη, δεν ήταν το πρώτο φετινό, που η Ένωση πήγε με προβάδισμα στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα και που τελικά δεν κατάφερε να κερδίσει.

Μάλιστα η αλήθεια είναι πως αν το πρωτάθλημα παιζόταν μόνο με πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ θα ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας και σε απόσταση 13 ολόκληρων βαθμών από τον Ολυμπιακό. Με βάση μόνο τα πρώτα 45λεπτα των παιχνιδιών μέχρι τώρα στη σεζόν, η Ένωση συγκεντρώνει 48 βαθμούς. Δηλαδή 11 περισσότερους απ’ όσους έχει αυτή την στιγμή. Δεύτερος είναι ο Πανιώνιος με 43, τρίτος ο ΠΑΟΚ με 41, τέταρτος ο Παναθηναϊκός με 36 και πέμπτος ο Ολυμπιακός με 31.

ΟΙ ΕΞΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ

ΜΑΤΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΤΕΛΙΚΟ

ΑΕΚ – Ατρόμητος 1-0 2-2

Κέρκυρα – ΑΕΚ 0-1 1-1

ΑΕΚ – ΠΑΣ 1-0 1-1

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 1-2 3-2

Αστέρας Τρ. - ΑΕΚ 0-1 3-2

Πανιώνιος – ΑΕΚ 0-1 1-1

MIA HTTA KAI MONO ENA ΓΚΟΛ

Εντυπωσιακά είναι και τα επιμέρους επιτεύγματα της ΑΕΚ στα πρώτα ημίχρονα, πέραν της βαθμολογίας. Μόλις μια φορά στην φετινή σεζόν, έχει πάει στην ανάπαυλα, ούσα πίσω στο σκορ. Και αυτό ήταν στο ντέρμπι του πρώτου γύρου με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Αντίθετα 13 φορές κέρδιζε στο ημίχρονο και εννέα φορές ήταν ισόπαλη με τον αντίπαλο.

Ενώ εντός έδρας, η ΑΕΚ έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο από την αρχή της σεζόν. Και αυτό στο πρώτο ματς, απέναντι στην Ξάνθη, στις αρχές του Σεπτέμβρη. Ενώ στην επίθεση, έχει πετύχει στο πρώτο 45άλεπτο, τα περισσότερα γκολ από κάθε άλλη ομάδα, μέσα στο γήπεδο της. Συνολικά 13, ενώ ο Ολυμπιακός έχει 12.

Η ΡΟΠΗ ΣΤΗΝ... ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ

Αυτή η εντυπωσιακή διαφορά στην βαθμολογική συγκομιδή των πρώτων ημιχρόνων, με την συνολική βαθμολογική συγκομιδή, μαρτυρά ίσως και την μεγαλύτερη φετινή παθογένεια της ΑΕΚ. Η Ένωση έχει δείξει μια ροπή προς την… κατάρρευση στο δεύτερο ημίχρονο. Κάτι που εν πολλοίς οφείλεται και στην κακή ψυχολογία, αλλά και στην κακή δουλειά που έχει γίνει το περασμένο καλοκαίρι στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης.

Έχει δεχθεί συνολικά 13 γκολ σε δεύτερο ημίχρονο μέχρι τώρα στη σεζόν. Ενώ από τα 13 φετινά παιχνίδια που η ΑΕΚ δεν έχει καταφέρει να κερδίσει, στα έξι είχε προβάδισμα στο σκορ. Μάλιστα απ’ αυτά τα 13 ματς, τα πέντε έληξαν με 0-0. Κάτι που σημαίνει πως από τους οκτώ αγώνες που είχαν γκολ και η ΑΕΚ δεν τους κέρδισε, στους έξι είχε προηγηθεί στο σκορ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ