ΑΕΚ

Κετσπάγια: "Σε κάθε ματς, ο προπονητής μπαίνει για να επιβιώσει"

Κετσπάγια: "Σε κάθε ματς, ο προπονητής μπαίνει για να επιβιώσει"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Τιμούρ Κετσπάγια μίλησε στην κάμερα της NOVA κι αναφέρθηκε στο προσεχές ματς της ΑΕΚ με την Λάρισα, αλλά και στο μέλλον του στον "κιτρινόμαυρο" πάγκο.

Μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και όσα ακολούθησαν, είναι δεδομένο πως στο παιχνίδι με την Λάρισα, ο Τιμούρ Κετσπάγια παίζει το μέλλον του στον πάγκο της ΑΕΚ. Ο Γεωργιανός τεχνικός παραδέχθηκε πως στο παιχνίδι της Δευτέρας (17/10) παίζει για την "επιβίωση" του, όμως μιλώντας στην κάμερα της Nova, ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο ισχύει για όλους τους προπονητές που βρίσκονται σε μεγάλες ομάδες.

Παράλληλα, ο Κετσπάγια αναφέρθηκε και στην περιβόητη απόφασή του να συμπεριλάβει τον Σιμόες στην αποστολή του ντέρμπι, παρόλο που δεν ήταν έτοιμος για να παίξει.

"Ο λόγος που ήταν στον πάγκο ήταν ότι θέλαμε να τον έχουμε στη διάθεσή μας, αν μπορούσε να μας βοηθήσει, κάποια στιγμή στο τέλος. Τώρα δηλαδή πρέπει να ψάξουμε γιατί ήταν στον πάγκο; Πρέπει να ψάξουμε τι έκαναν αυτοί που ήταν στον αγωνιστικό χώρο, όχι τι έκαναν όσοι ήταν στον πάγκο. Έκανε προπόνηση μέχρι την τελευταία στιγμή κι όταν τον ρώτησα μου είπε ότι έχει πρόβλημα. Επειδή όμως είχε κάνει προπονήσεις όλη την εβδομάδα, παρά τους πόνους που είχε, του είπα ότι μπορεί να τον χρειαστούμε κάποια στιγμή στο παιχνίδι. Αυτός ήταν ο λόγος. Δεν πιστεύω όμως ότι τώρα έχει μεγάλη σημασία το τι έγινε. Δυστυχώς ασχολούμαστε με το παρελθόν. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Αυτό είναι το σημαντικότερο. Μετά από αυτό το άσχημο αποτέλεσμα θέλουμε να προχωρήσουμε νικηφόρα στο επόμενο παιχνίδι με τη Λάρισα".

Για το αν αισθάνεται ότι πλέον σε κάθε ματς μπαίνει στο γήπεδο "με το πιστόλι στον κρόταφο" και ότι παίζεται η θέση του σε κάθε αγώνα: "Έτσι είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάθε αγωνιστική μπαίνεις μέσα για να επιβιώσεις. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε κι εμείς. Στο εξωτερικό είναι διαφορετικά. Οι προπονητές της Μπαρτσελόνα, της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το λάθος. Εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε λάθος. Είναι όπως το είπατε. Κάθε αγωνιστική μπαίνεις στο γήπεδο και ανάλογα με το αποτέλεσμα ή μένεις ή φεύγεις. Ειδικά αν είσαι στις μεγάλες ομάδες που έχουν υψηλούς στόχους.

Σε προηγούμενη ομάδα (σ.σ. Ολυμπιακό) είχαμε φύγει χωρίς να χάσουμε παιχνίδι. Σε άλλη ομάδα (σ.σ. ΑΠΟΕΛ) κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και μάλιστα με διαφορά κι όμως φύγαμε. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα κι αυτό προσθέτει πίεση σε όλους. Όταν όμως είσαι σε μια μεγάλη ομάδα πάντα υπάρχει πίεση. Πρέπει να αντέξεις και να προχωρήσεις μπροστά. Δεν μπορείς να κοιτάζεις πίσω. Σίγουρα είμαστε πολύ απογοητευμένοι. Εγώ πολύ περισσότερο απ' όλους επειδή είμαι ο προπονητής."

Για το ματς με τη Λάρισα: "Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Μέχρι τώρα έχουμε δει ότι όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Το ότι είσαι μεγάλη ομάδα δε σημαίνει ότι θα σου δώσει κάποιος βαθμούς, χωρίς να μπεις μέσα στο γήπεδο και να κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε σοβαροί, συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και μετά από ατυχή αποτελέσματα θέλουμε να πάρουμε το τρίποντο της νίκης.

Δεν θα αλλάξουμε κάτι σε ότι αφορά στο σύστημα, αλλά θα έχουμε αλλαγές στα πρόσωπα. Δουλέψαμε πολύ καλά τις δύο προηγούμενες εβδομάδες κι αυτό που περιμένουμε είναι να μπούμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να δείξουμε αυτά που μπορούμε. Αν το κάνουμε αυτό, θα πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Κάθε νίκη είναι για καλό. Δεν έχει σημασία τι έκανες την προηγούμενη εβδομάδα. Κάθε φορά που παίζεις, προσπαθείς να κερδίσεις. Όταν έχεις στόχους δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

"Καμπάνα" στον Ροντρίγκες
Επιμένει στην ίδια σκέψη ο Κετσπάγια
Χωρίς Γκάλο η προπόνηση της ΑΕΚ
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ