ΑΕΚ

Κετσπάγια: "Πέντε χρόνια είναι πολλά"

Κετσπάγια: "Πέντε χρόνια είναι πολλά"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Τιμούρ Κετσπάγια στάθηκε στην επιστροφή της ΑΕΚ στην Ευρώπη μετά από πέντε χρόνια την ώρα που ο Χρήστος Αραβίδης τόνισε ότι εκείνος και οι συμπαίκτες του θέλουν να κάνουν το δικό τους παιχνίδι κόντρα στην Σεντ Ετιέν (28/7).

Η αλήθεια είναι πως ο Τιμούρ Κετσπάγια, ως ποδοσφαιριστής, είχε γνωρίσει την ΑΕΚ της Ευρώπης. Και ξέρει πολύ καλά τι σήμαινε για την ομάδα και η απουσία από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αυτά τα πέντε χρόνια.

Όπως επίσης ξέρει και πόσο πολύ οι παίκτες της ΑΕΚ περιμένουν αυτό το πρώτο ευρωπαϊκό ματς απέναντι στην Σεντ Ετιέν. Κάτι που τόνισε ο Κετσπάγια στη συνέντευξη Τύπου πριν από το αυριανό (28/7) παιχνίδι. Επίσης ο τεχνικός της ΑΕΚ επανέλαβε πως δεν ήταν… επιθυμητός αντίπαλος οι Γάλλοι, αλλά και για την ανάγκη η ομάδα να παρουσιαστεί έτοιμη.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Κετσπάγια:

- Η ΑΕΚ δεν ήταν επιθυμητή αντίπαλος για τη Σεντ Ετιέν. Εσείς πως είδατε την κλήρωση;

«Και για μας δεν ήταν καλή η κλήρωση. Δεν αλλάζει όμως. Ήταν η Σεντ Ετιέν. Αυτό που μας μένει είναι να κάνουμε ότι είναι δυνατό για ένα καλό αποτέλεσμα».

- Σας έχουν δώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση τα αποτελέσματα των φιλικών;

«Τα φιλικά καλό για τους προπονητές να βλέπουν την ομάδα. Δεν είναι 100% έτοιμοι οι ποδοσφαιριστές. Δεν μας παρασύρουν τα αποτελέσματα. Ελπίζω η ομάδα μου να παρουσιαστεί έτοιμη να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα».

- Σας προβληματίζει η απειρία καθώς ελάχιστοί έχουν παίξει στην Ευρώπη και ειδικά σε μία έδρα «καυτή» όπως αυτή;

«Δεν μας προβληματίζει. Έχουμε παίκτες που δεν είναι νέα παιδιά. Καμία ομάδα δεν είναι σε κατάσταση που θα θέλαμε. Έτσι είναι η διοργάνωση. Κάναμε πολύ καλή προετοιμασία. Θέλουμε να παρουσιαστούμε όσο καλύτερα γίνεται. Πολλές φορές έχω πει για να βγεις στην Ευρώπη από το γαλλικό πρωτάθλημα πρέπει να έχεις πολύ καλή ομάδα. Αυτή είναι η Σεντ Ετιέν. Ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι»

- Μπορείτε να εμπνεύσετε τους παίκτες με στιγμές που έχετε ζήσει;

«Οι παίκτες δεν χρειάζονται έμπνευση. Το περίμεναν πολύ καιρό. Σχεδόν 4 χρόνια. Δεν είναι λίγος ο χρόνος. Από την πρώτη μέρα σκέφτονται αυτό το παιχνίδι. Δεν περίμεναν ότι θα είχαμε αυτή την κλήρωση. Είμαστε πανέτοιμοι. Σε τέτοια παιχνίδια δεν παίζει ρόλο η εμπειρία, αλλά η θέληση και η προσπάθεια».

«Εμείς να κάνουμε το παιχνίδι μας»

Για περισσότερους από έναν λόγους, ο Χρήστος Αραβίδης ξέρει καλύτερα από τον καθένα και πόσο σημαντική είναι η επιστροφή της ΑΕΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά και το αυριανό (28/7) παιχνίδι με την Σεντ Ετιέν. Μάλιστα ο εκ των αρχηγών της Ένωσης, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, τόνισε πως η ομάδα του θα μπει Ζοφρουά Γκισάρ με στόχο να κάνει το δικό της παιχνίδι και όχι να παρασυρθεί σ’ αυτό των Γάλλων.

«Αρχικά είναι πολύ σημαντικό ότι επιστρέφουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ερχόμαστε για να πετύχουμε καλό αποτέλεσμα. Θα μπορέσουμε να το κάνουμε αν προσέξουμε τα σημαντικά στοιχεία του αντιπάλου. Να κάνουμε το παιχνίδι μας. Πιστεύω πως μπορούμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, αρκεί να το δείξουμε μέσα στο γήπεδο».

Θα σας επηρεάσει η απουσία Αλμέιδα και Ροντρίγκες;

«Το καλό είναι πως δεν έχουμε αλλάξει πρόσωπα και δεν έχουμε χάσει την ομοιογένεια. Εχουν γίνει κινήσεις για να γίνει καλύτερο το σύνολο. Όταν θα είναι τα παιδιά έτοιμα θα βοηθήσουν. Οσοι είναι εδώ πέρα θα προσπαθήσουμε για ένα καλό αποτέλεσμα. Είναι διπλά ματς και θα πρέπει να έχουμε ανάλογη τακτική και στα δυο ματς για να πετύχουμε τον σκοπό μας».

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της ΑΕΚ;

«Πολύ δεμένη ομάδα. Πρόσωπα που γνωριζόμαστε μεταξύ μας και αυτό το δέσιμο το βγάζουμε στο γήπεδο. Θα δουλέψουμε για ένα καλό αποτέλεσμα. Αυτό το μυστικό. Όλοι έχουμε αναγνωρίσει την ποιότητα της Σεντ Ετιέν και την σεβόμαστε, αλλά εκτιμούμε και τις δικές μας δυνατότητες».

Ποιά τα ισχυρά σημεία της Σεντ Ετιέν;

«Πολύ καλή έδρα, με φανατικό κοινό, καλούς παίκτες και σύνολο. Θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και όχι να έχουμε παθητικό ρόλο και μόνο άμυνα. Θα το δείξουμε στο γήπεδο».

Σας αγχώνει η κακή παράδοση με γαλλικές ομάδες και οι ελάχιστες εμπειρίες από ευρωπαϊκά ματς;

«Παραδόσεις μόνο για να σπάνε. Ακούγεται τετριμμένο, αλλά έχουμε κάνει πολλά την τελευταία 2ετία. Η εμπειρία έρχεται μέσα από τέτοια μεγάλα ματς. Πρόκληση για κάθε παίκτη που θέλει να δείξει ότι μπορεί να σταθεί σε ψηλό επίπεδο. Είμαστε μία νέα ομάδα που θέλει να πετυχαίνει πράγματα».

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ