ΑΕΚ

Κετσπάγια: "Λάθος αν νομίζουμε ότι περάσαμε"

Κετσπάγια: "Λάθος αν νομίζουμε ότι περάσαμε"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Τιμούρ Κετσπάγια, ζήτησε προσοχή και υπομονή ενόψει Σεντ Ετιέν, θέλει γκολ από τους παίκτες του και να μην δεχτούν κανένα, ενώ ξεκαθάρισε: "Αν πιστέψουμε πως επειδή έχουμε πάρει 0-0 έχουμε τελειώσει με την πρόκριση, θα είναι λάθος".

Το πρώτο που είχε πει ο Τιμούρ Κετσπάγια στους ποδοσφαιριστές του, στην πρώτη προπόνηση μετά το ματς της Γαλλίας με την Σεντ Ετιέν, ήταν πως ακόμα δεν έχουν πετύχει απολύτως τίποτα. Είχε τονίσει επίσης πως χρειάζεται υπομονή η ρεβάνς και χρειάζεται κυρίως, να μην παρασυρθούν από το αποτέλεσμα στο Ζοφρουά Γκισάρ αλλά και από τον ενθουσιασμό του κόσμου της ΑΕΚ.

Αυτό το τελευταίο, το επανέλαβε και πολλές φορές σήμερα (3/8) παραμονή του κρίσιμου αγώνα με την Σεντ Ετιέν. Ο Κετσπάγια ξεκαθάρισε πως η ΑΕΚ αύριο (4/8) θα πρέπει να έχει υπομονή, επεσήμανε όμως, πως είναι η ευκαιρία της να δείξει τι μπορεί να κάνει. Ενώ παραδέχθηκε πως ο Αλμέιδα και ο Ροντρίγκες θα είναι στην αποστολή, αλλά το πόσο και αν θα παίξουν, θα είναι αποφάσεις της τελευταίας στιγμής.

«Μετά το αποτέλεσμα του πρώτου ματς, το παιχνίδι είναι ανοικτό. Αν πιστέψουμε πως επειδή έχουμε πάρει 0-0 έχουμε τελειώσει την πρόκριση, θα είναι λάθος. Μας περιμένει δύσκολο παιχνίδι. Να έχουμε την οργάνωση στον αγωνιστικό χώρο, αλλά περιμένουμε πολύ περισσότερο να δημιουργήσουμε. Και περιμένουμε με την βοήθεια του κόσμου, να προκριθούμε» είπε αρχικά.

- Ένα μήνυμα στον κόσμο...

«Κάθε παιχνίδι είναι θέαμα, είναι και γκολ. Εμείς θα προσπαθήσουμε, δεν πρέπει να μας παρασύρει ο κόσμος. Πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο μας και να πετύχουμε το γκολ και να περάσει η ομάδα στην επόμενη φάση. Είναι δύσκολο ματς. Παίζουμε απέναντι σε καλή ομάδα. Δεν θέλαμε να παίξουμε μ’ αυτή την ομάδα. Αλλά αυτός είναι ο αντίπαλος. Πήγαμε καλά εκτός έδρας και πήραμε ένα αποτέλεσμα που μας δίνει δύναμη να κυνηγήσουμε την πρόκριση στο αυριανό παιχνίδι».

- Πιστεύετε πως μπορεί να βρεθεί λύση στο σκοράρισμα;

«Είχαμε βάλει σ’ όλα τα φιλικά γκολ. Να παίζουμε έξι ματς, χωρίς να δεχθούμε γκολ, είναι πολύ σημαντικό. Σίγουρα πρέπει να βάλουμε γκολ τώρα στην έδρα μας. Ένα φτάνει. Και ας μην δεχθούμε γκολ. Αν γίνει αυτό, κάναμε την δουλειά μας. Αν έχουμε και άλλες ευκαιρίες για γκολ, ακόμα καλύτερα».

- Υπολογίζετε τον Αλμέιδα και τον Πατίτο;

«Θα είναι αποστολή. Θα δούμε αύριο. Ήρθαν πολύ αργά. Αλλά να δούμε»

- Περιμένετε ακόμα και πέναλτι;

«Για όλα είμαστε προετοιμασμένοι. Έχουμε παίκτες που σουτάρουν μόνοι τους πέναλτι στην προπόνηση. Υπάρχει και αυτό».

- Είναι η ομάδα έτοιμη να πάει το ματς εκεί που θέλει;

«Δουλέψαμε αρκετά αυτές τις μέρες. Όλη την προετοιμασία δουλέψαμε και η ομάδα είναι έτοιμη για όλες τις συνθήκες. Ελπίζω πως δεν θα χρειαστεί ούτε αύριο να κυνηγάμε το σκορ. Μέχρι τώρα έχουμε φέρει όλα τα ματς στα μέτρα μας. Δεν θέλουμε να παρασυρθούμε. Αυτό που έχει σημασία είναι να βάλουμε γκολ. Είτε στο πρώτο, είτε στο τελευταίο λεπτό. Είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα».

- Ποια είναι η τελευταία κουβέντα που θα πείτε στους παίκτες σας;

«Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που παίζουν πρώτη φορά. Είναι όμως το 200ό παιχνίδι. Είναι ευκαιρία από την αρχή της σεζόν να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Αυτό δεν πρέπει να μας αγχώσει. Όταν παίξαμε εκτός έδρας, η Σεντ Ετιέν μας σεβάστηκε. Και θα είναι λάθος να μην την σεβαστούμε εμείς. Πρέπει να σεβαστούμε τον αντίπαλο, να μην νομίζουμε πως επειδή παίζουμε στην έδρα μας, το ματς θα είναι εύκολο. Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας και να ακολουθήσουμε το πλάνο μας. Είναι ευκαιρία για όλους μας, να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Έχουμε καλά παιδιά, καλό κλίμα, έχουμε δουλέψει πολύ και είμαστε έτοιμοι».

Μαντάλος: «Εμείς το παιχνίδι μας»

Κετσπάγια: "Λάθος αν νομίζουμε ότι περάσαμε"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ως αρχηγός της ΑΕΚ θα μπει αύριο στο ΟΑΚΑ ο Πέτρος Μάνταλος. Ως εκ τούτου είναι ο αρμόδιος για να δώσει το σύνθημα για το αυριανό ματς με τους Γάλλους.

«Νομίζω πως ο κόσμος όσα χρόνια είμαι εδώ, δεν έχει φέρει ποτέ την ομάδα σε άγχος. Ο κόσμος ξέρει τι πρέπει να κάνει αύριο. Και θα μας δώσει μια παραπάνω ώθηση για να μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας».

- Περιμένετε διαφορετική την Σεντ Ετιέν;

«Περιμένω ένα παιχνίδι περίπου όπως στην Γαλλία. Δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνει ο αντίπαλος. Όλα τα παιδιά που θα παίξουν, θα δώσουν κάτι παραπάνω από όσα έδωσαν στο πρώτο ματς και να φέρουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας».

- Τι συζητάτε μεταξύ σας στα αποδυτήρια;

«Κάθε συζήτηση είναι το αυριανό ματς. Στο μυαλό όλων, είναι η επόμενη φάση».

- Τι διαφορές περιμένετε σε σχέση με το πρώτο ματς;

« Σίγουρα στο αυριανό ματς, θα έχουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την αντίπαλη ομάδα. Δεν νομίζω πως ο αντίπαλος θα ρισκάρει. Εμείς θα πάμε με την λογική, να μην παρασυρθούμε από τον κόσμο. Και ούτε από το γεγονός πως παίζουμε στην έδρα μας. Θα πάμε βάσει σχεδίου».

Μέσα ο Γιόχανσον

Στην προπόνηση της ΑΕΚ που μόλις έχει ξεκινήσει, συμμετέχει κανονικά ο Γιάκομπ Γιόχανσον. Όπερ σημαίνει πως ο Σουηδός μέσος ξεπέρασε το πρόβλημα την γαστρεντερίτιδα και θα είναι κανονικά στην αποστολή για το ματς με την Σεντ Ετιέν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Όταν το 0-0 είναι ευχή και κατάρα
"Φεύγουν" τα εισιτήρια με την Σεντ Ετιέν
"Καμπανάκι" από τηνΑΕΚ

PHOTO CREDITS : ACTION IMAGES

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ