ΑΕΚ

Κετσπάγια: "Ένα φορ να βάζει γκολ"

Κετσπάγια: "Ένα φορ να βάζει γκολ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Τιμούρ Κετσπάγια μετά το ματς με την Κορόνα, μίλησε για τον σέντερ φορ που θέλει με μεταγραφή.

Απ' όσα είδε μέσα στο γήπεδο στο φιλικό με την Κορόνα Κίελτσε, ο Τιμούρ Κετσπάγια έμεινε πολύ πιο ικανοποιημένος απ' ότι στο πρώτο φιλικό. Για όσα θα συμβούν στα μεταγραφικά, ο τεχνικός της ΑΕΚ δεν ήθελε να επαναλάβει τις επιθυμίες, καθότι είναι ήδη γνωστές.

Ωστόσο ο Κετσπάγια έδωσε μια και καλή απάντηση στο ερώτημα, τι τύπου φορ θέλει η ΑΕΚ. "Θέλω αυτόν που βάζει γκολ. Δεν με ενδιαφέρει το στιλ του σέντερ φορ, αρκεί να βάζει γκολ" ξεκαθάρισε ο Κετσπάγια και για το ματς σχολίασε:

"Καλό είναι πως οι παίκτες είχαν όρεξη και στα δυο ημίχρονο. Με ευχαριστεί που κρατήσαμε την μπάλα και δεν την χάναμε εύκολα. Σίγουρα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια θα αντιμετωπίσουμε πολύ πιο δύσκολες ομάδες από τη σημερινή. Αλλά αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που είναι έτοιμη για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της. Γι αυτό δημιουργήσαμε ευκαιρίες, κρατήσαμε την μπάλα, δεν την χάναμε και ήμασταν πολύ πιο βελτιωμένοι από το πρώτο παιχνίδι".

Για τις μεταγραφές: " Έχουμε πει πολλές φορές τι θέλουμε. Όλοι ξέρουν τι πρέπει να γίνει και πιστεύω πως αυτό θα γίνει. Αν θα γίνει γρήγορα ή πιο αργά, αυτό είναι άλλο πράγματα. Προσπαθούμε μ' αυτούς που έχουμε αυτή την στιγμή, να φτιάξουμε την ομάδα, για να διεκδικήσουμε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια αυτό που θέλουμε και αυτό που λείπει από την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια. Έχουμε πει πως δεν είναι και η καλύτερη στιγμή αυτή για μεταγραφή. Αν θέλεις να φέρεις έναν καλό ποδοσφαιριστή, αυτή την στιγμή περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή. Δεν κλείνει δυο μήνες πριν την πόρτα σ' άλλες ομάδες. Δουλεύουν οι άνθρωποι της ομάδας, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και νομίζω πως θα γίνει. Το σημαντικό είναι πως είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα, απέναντι σ' έναν αντίπαλο που είναι έτοιμος για επίσημο παιχνίδι. Εμείς πριν από δυο εβδομάδες ξεκινήσαμε και είχαμε καλή λειτουργία και αμυντικά και επιθετικά. Και είδα αυτό που θέλω να βλέπω σε κάθε ματς στο αγωνιστικό χώρο. Να βλέπω ομάδα. Όχι απλώς να βασίζεται σε δυο ή τρεις παίκτες. Και αυτό είδαμε σήμερα".

Για την δοκιμή Μπακασέτα στην κορυφή της επίθεσης: "Δοκιμάσαμε τον Μπακασέτα και στην κορυφή και στα άκρα. Καλό είναι να έχω παίκτες, που να μπορούν να παίζουν σε διάφορες θέσεις".

Τα στοιχεία που εντόπισε πως πρέπει να δουλέψει η ομάδα μετά τα δυο φιλικά: "Σίγουρα εμένα με ικανοποιεί πως δημιουργούμε ευκαιρίες, έστω και αν δεν σκοράρουμε. Δεν θα ήταν λογικό μόλις στο δεύτερο παιχνίδι να ζητήσουμε πολλά. Κάναμε πολλές ευκαιρίες και στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο. Και στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαν και νέα παιδιά και επαιξαν σωστό ποδόσφαιρο. Αλλάξαμε έντεκα παίκτες και παίξαμε πάλι καλό ποδόσφαιρο. Πρέπει να συνεχίσουμε την δουλειά που κάνουμε. Τώρα έχουμε και άλλο παιχνίδι σε τρεις μέρες. Είναι καλό να κάνεις παιχνίδια πολλά αντί για προπόνηση. Και αυτό προσπαθούμε".

Για το γεγονός πως η ομάδα τελείωσε το ματς με εννέα παίκτες στην ενδεκάδα: "Όταν παίζεις στο ελληνικό πρωτάθλημα, όταν έχεις αρκετούς Έλληνες, είναι ευχάριστο για τον κόσμο. Αλλά το σημερινό ποδόσφαιρο δεν είναι ποιός είναι Έλληνας ή ξένος. Έχει αλλάξει η εποχή. Άλλαξαν για όλους σ' όλη την Ευρώπη. Για μένα αυτός που είναι καλύτερος θα παίξει. Είτε είναι Έλληνας, είτε είναι ξένος. Σίγουρα παίζουμε στην Ελλάδα και όλοι θα ήθελαν Έλληνες ποδοσφαιριστές. Αλλά για να παίξουν πρέπει να είναι καλύτεροι. Όποιος είναι καλύτερος θα παίζει".

Για τον Ντίας: "Σίγουρα θα μας δώσει λύσεις σε μια θέση που είχαμε μόνο μια λύση. Και δεν έχει σημασία ποιός θα είναι νέος ή παλιός στην ομάδα. Όποιος είναι καλύτερος, θα παίζει. Σίγουρα είναι καλή λύση και θα ξεκινήσει μαζί μας και θα είναι ελπίζουμε να είναι έτοιμος για τα ευρωπαϊκά ματς".


TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ