ΑΕΚ

Κετσπάγια: "Δεν κρίνεται το πρωτάθλημα, αλλά πάμε να το πάρουμε"

Κετσπάγια: "Δεν κρίνεται το πρωτάθλημα, αλλά πάμε να το πάρουμε"
Κετσπάγια ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Τιμούρ Κετσπάγια δήλωσε ότι μπορεί το ματς με τον Ολυμπιακό να μην κρίνει το πρωτάθλημα, αλλά κατέστησε σαφές ότι η ΑΕΚ πάει στο Φάληρο για να πάρει τη νίκη.

Το απουσιολόγιό του για το ντέρμπι, έχει ηχηρά ονόματα. Το αγωνιστικό πλάνο για το ματς, ακόμα είναι υπό... μελέτη, καθώς υπάρχουν εκκρεμότητες. Όμως ο Τιμούρ Κετσπάγια, που ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ ήξερε τον τρόπο να φεύγει αήττητος από τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, εμφανίστηκε βέβαιος πως εκείνοι που θα μπουν στο γήπεδο την Κυριακή (2/10, 20.30), θα κάνουν αυτό που πρέπει.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ μίλησε στη Nova για τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας του, για τις απουσίες, αλλά και για τα συστατικά της συνταγής για θετικό αποτέλεσμα.

-Για την ετοιμότητα της ΑΕΚ:

"Σε τέτοια παιχνίδια δεν έχει μεγάλη σημασία τι έχει συμβεί πριν ή τι θα γίνει μετά. Είναι ένα μεγάλο ντέρμπι, είναι το παιχνίδι που περιμένει όλη η Ελλάδα κι εμείς το αντιλαμβανόμαστε. Είναι καλό για μας ότι σ' αυτές τις περιπτώσεις οι προπονητές δεν χρειάζεται να πουν πολλά πράγματα. Οι παίκτες καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό και πόσο δύσκολο παιχνίδι είναι. Παίζουμε εκτός έδρας κι ελπίζω ότι θα πάμε πολύ καλά. Ναι μεν έχουμε κάποιες απουσίες, αλλά στις προπονήσεις πάμε πολύ καλά και πιστεύω ότι θα είμαστε πανέτοιμοι για να διεκδικήσουμε τη νίκη".

-Για τις απουσίες λόγω τραυματισμών:

"Το ματς αυτό δεν έχει σχέση με όσα παίξαμε στο παρελθόν. Πιστεύω ότι θα γίνει ανοιχτό παιχνίδι. Δυστυχώς υπάρχουν και οι τραυματισμοί, αλλά εμείς πρέπει να βρούμε κάποιες λύσεις έτσι ώστε να μη φανούν. Είναι δύσκολο να αναπληρώσεις βασικούς παίκτες, που είναι οι ηγέτες της ομάδας, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Δεν έχουμε χάσει μόνο εμείς βαθμούς.

Όλοι έχασαν βαθμούς. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο και γι' αυτό ο κόσμος έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον φέτος. Περιμένεις ότι δεν θα υπάρχει μια ομάδα που θα πάρει το πρωτάθλημα από τον Ιανουάριο, αλλά μέχρι το τέλος θα διεκδικήσουν οι ομάδες την πρωτιά".

-Για τον Ολυμπιακό και για το γεγονός ότι είχε αγώνα μεσοβδόμαδα:

" Πολλές φορές δεν ξέρεις πως θα αντιδράσει μια ομάδα όταν παίζει Κυριακή – Πέμπτη – Κυριακή. Εμείς είχαμε περισσότερο χρόνο να ξεκουραστούμε. Ο Ολυμπιακός δεν έχασε απλώς βαθμούς την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά έχασε το παιχνίδι κι εδώ στην Ελλάδα πρέπει να είσαι απόλυτος. Δεν δικαιούσαι να κάνεις ούτε το παραμικρό λάθος. Υπάρχουν όμως κι αυτές οι απώλειες. Σε ένα τέτοιο ματς όμως ξεχνιούνται όλα όσα προηγήθηκαν. Υπάρχει απόλυτη συγκέντρωση σ' αυτό το παιχνίδι και οι ποδοσφαιριστές είναι διατεθειμένοι να δώσουν το κάτι παραπάνω απ' ότι συνήθως".

-Για το γεγονός ότι ο ίδιος, ως ποδοσφαιριστής είναι αήττητος κόντρα στον Ολυμπιακό:

"Όταν ήμουν ποδοσφαιριστής δεν είχα χάσει κάποιο ματς με τον Ολυμπιακό, είτε εντός είτε εκτός έδρας. Όπως είπα όμως και πριν έχουμε παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε τέτοια ματς και ξέρουν ότι σ' αυτά τα ματς για να νικήσεις χρειάζεται θέληση, πάθος, μεγάλη προσπάθεια. Δε νιώθεις κούραση ό, τι κι αν κάνεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο κι αυτό περιμένουμε. Θέλουμε συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Δεν έχουμε δικαίωμα να χαλαρώσουμε. Είναι παιχνίδι που πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος από την αρχή ως το τέλος. Πρέπει όλοι οι παίκτες να δώσουν το κάτι παραπάνω απ' αυτό που μπορούν για να πάρουμε τη νίκη.

Το καλό είναι ότι η ομάδα έχει αρκετούς παίκτες από την περσινή σεζόν, οι οποίοι ξέρουν και νιώθουν τι σημαίνει αυτό το ντέρμπι. Κι εγώ έπαιξα ως ποδοσφαιριστής σε τέτοια ντέρμπι κι έχω να πω κάποια πράγματα, αλλά και αρκετοί ποδοσφαιριστές μας έχουν νιώσει αυτή την ατμόσφαιρα. Πιστεύω ότι σ' αυτό τον τομέα δεν θα χρειαστεί να εξηγήσουμε πόσο σημαντικό είναι το ματς αυτό για όλους. Δεν είναι ότι κρίνεται το πρωτάθλημα σ' αυτό το παιχνίδι, αλλά είναι ένα παιχνίδι στο οποίο όλοι οι ποδοσφαιριστές θα ήθελαν να αγωνιστούν.

Δυστυχώς πρέπει να διαλέξουμε μόνο 11 παίκτες για να παίξουν κι άλλους εφτά για τον πάγκο. Ελπίζω ότι όλα αυτά τα παιδιά που θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν να δείξουν αυτά που ξέρουν. Πιστεύω ότι έχουμε πολύ καλή ομάδα. Πιστεύω πολύ στις ικανότητες της ομάδας μου, των παικτών μου και έχουμε τη δυνατότητα να πάμε εκεί και να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε".

Photo credits: Action Images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ