ΑΕΚ

Kέρκυρα - ΑΕΚ 0-2

Kέρκυρα - ΑΕΚ 0-2
INTIME SPORTS

Έχοντας καλή απόδοση η ΑΕΚ κέρδισε στο νησί των Φαιάκων την Κέρκυρα με 2-0. Τα γκολ οι Μανωλάς και Μάκος, από ένα σε κάθε ημίχρονο. Καλή εμφάνιση ο Γκούντγιονσεν.

Σε μία ζεστή ημέρα η ΑΕΚ και η Κέρκυρα αποφάσισαν να δώσουν φιλικό παιχνίδι και για 60 λεπτά έδειξαν καλά στοιχεία. Δημιούργησαν ευκαιρίες και είχαν καλή ανάπτυξη στο παιχνίδι τους.

Ο ρυθμός έπεσε μετά το 70' λόγω των πολλών αλλαγών και πιθανόν λόγω της ζέστης. Παρά την υψηλή θερμοκρασία, ο κόσμος ήταν αρκετός στο γήπεδο της Κέρκυρας.

Ο Έιντουρ Γκούντγιονσέν, παρά την σημαντική ευκαιρία που έχασε στην επανάληψη, ήταν καλός για την ΑΕΚ, όσο αγωνίστηκε. Αποθεώθηκε ο Κωνσταντόπουλος από τον κόσμο της Κέρκυρας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Αναστασόπουλος, Μπέντερ, Μαϊστόροβιτς, Καλατζής, Λόβιν, Γραμμόζης, Χίκα, Όσμαν, Κοντοδήμος, Χαμπλ, Η. Ιωάννου

ΑΕΚ(Μανόλο Χιμένεθ): Κωνσταντόπουλος, Καφές, Μανωλάς, Κάλα, Γκερέιρο, Μπέλεκ, Κάρλο, Καράμπελας, Γεωργέας, Γκέντσογλου, Γκούντγιονσεν.

Καλό ξεκίνημα

Ο Μανόλο Χιμένεθ προτίμησε να παρατάξει την ομάδα του σε διάταξη 4-2-3-1. Ο Κωνσταντόπουλος κάτω από την εστία, Μανωλάς και Κάλα οι δύο κεντρικοί αμυντικοί, Γεωργέας δεξί μπακ, ο Καράμπελας αριστερό μπακ , Καφές και Γκέντσογλου τα δύο αμυντικά χαφ, αριστερό χαφ ο Γκούντγιονσεν, δεξιά ο Κάρλος, ο Γκερέιρο ως επιτελικός μέσος και ο Μπέλεκ μοναδικός προωθημένος. Με διάταξη 4-3-3 αγωνίστηκε η Κέρκυρα.

Μόλις στο 3' το σουτ του Οσμάν μπλόκαρε ο Κωνσταντόπουλος. Στο 6' η ΑΕΚ έχασε την πρώτη της ευκαιρία. Μακρινή μπαλιά του Γκούντγιονσεν προς τον Κάρλος, το δυνατό σουτ του δεύτερου στην κίνηση κατέληξε λίγο άουτ.

Ο ρυθμός ήταν γρήγορος με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτά και να δημιουργούν ευκαιρίες. Ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν συνεργάστηκε καλά με τον Νίκο Καράμπελα στην αριστερή πλευρά της Ένωσης.

Στο 20', ευκαιρία για την Κέρκυρα όταν το δυνατό σουτ του Λόβιν έφυγε άουτ. Λίγο αργότερα, ο Καφές προσπάθησε με έξυπνο πλασέ να ανοίξει το σκορ, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Αναστασόπουλου.

Το σκορ για την ΑΕΚ άνοιξε στο 31' ο Μανωλάς. Ο Κάρλος πασάρε αριστερά στον Καράμπελα, ο δεύτερος έκανε τη σέντρα και ο Μανωλάς με διπλή προσπάθεια έδωσε το προβάδισμα στους "κιτρινόμαυρους".

Η Κέρκυρα άρχισε να πιέζει και είχε καλή στιγμή στο 34', όταν ο Μανωλάς πρόλαβε λίγο πριν τον Τσίγκα στην μικρή περιοχή να διώξει τον κίνδυνο από την εστία του Κωνσταντόπουλου. Συνολικά, η ΑΕΚ προσπάθησε να αναπτυχθεί από τα αριστερά με τους Γκούντγιονσεν και Καράμπελα, ενώ η Κέρκυρα κοίταξε να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες της Ένωσης στον άξονα.

Ίδια εικόνα στην επανάληψη

Ο ρυθμός του αγώνα δεν άλλαξε στα πρώτα λεπτά της επανάληψης με την ΑΕΚ να διατηρεί την εδαφική υπεροχή. Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος ελάχιστα απειλήθηκε, μέχρι να γίνει αλλαγή από τον Αραμπατζή και να αποθεωθεί από τον κόσμο της Κέρκυρας. Η ΑΕΚ ήταν περισσότερο φρέσκια και ελαφρά καλύτερη από την αντίπαλο της.

Στο 49', ο Γκερέιρο έβγαλε μπαλιά τετ α τετ του Γκούντγιονσεν απέναντι στον πορτιέρο της Κέρκυρας, ο Ισλανδός έχασε τον έλεγχο της μπάλας, με δεύτερη προσπάθεια έκανε ένα χλιαρό σουτ με τον Αναστασόπουλο να διώχνει σε κόρνερ.

Τόσο ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς όσο και ο Μανόλο Χιμένεθ, προχώρησαν κατά την διάρκεια του 2ου ημιχρόνου σε πολλές αλλαγές. Μία από αυτές, ο Γρηγόρης Μάκος, σκόραρε για την Ένωση. Στο 67', με δυνατό μακρινό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην ρίζα του δοκαριού της Κέρκυρας και μετέπειτα στα δίχτυα.

Τα τελεύταια είκοσι λεπτά οι δύο ομάδες δεν πρόσφεραν κάτι το ιδιαίτερο. Οι αλλαγές διαμόρφωσαν προς το χερότερο την εικόνα του αγώνα. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η είσοδος του Λεονάρντο, ο οποίος ήταν περισσότερο κινητικός από τους υπόλοιπους, δείχνοντας ότι έχει θέση στο ρόστερ της Ένωσης.

Οι δύο καλύτερες φάσεις στην επανάληψη σημειώθηκαν στο τέλος του ματς. Στο 88' σουτ του Κλωναρίδη από την μεγάλη περιοχή κατέληξε άουτ. Στις καθυστερήσεις ο Λαγός, πέρασε από τα αριστερά τον Χαμπλ, το σουτ που δοκίμασε έφυγε λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι της Κέρκυρας.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ