ΑΕΚ

Κερδίζει ήδη δυο στοιχήματα

Κερδίζει ήδη δυο στοιχήματα
Μάνταλος Γιόχανσον Άρθο Κολοβέτσιος INTIME SPORTS

Πιο σημαντικό για την ΑΕΚ ακόμα και από την δεύτερη σερί νίκη, είναι πως ο Γκουστάβο Πογέτ βλέπει να αποδίδουν τουλάχιστον δυο από τα αγωνιστικά στοιχήματα.

Μπορεί ο Γκας Πογέτ να είναι παρορμητικός ακόμα και ενθουσιώδης κατά την διάρκεια ενός ματς. Όμως δεν είναι απ’ αυτούς που δεν παρασύρονται και ούτε ενθουσιάζονται εύκολα. Ο Ουρουγουανός τεχνικός ξέρει πως οι δυο συνεχόμενες νίκες της ΑΕΚ είναι απλώς η αρχή και ακόμα έχει πολύ δρόμο μπροστά του, μέχρι να δει ακριβώς αυτό που θέλει από την ομάδα.

Το παραδέχθηκε άλλωστε και δημοσίως. Ωστόσο υπάρχει κάτι που για τον Πογέτ είναι εξόχως σημαντικό. Φαίνεται πως έχει αρχίσει να κερδίζει τουλάχιστον τα δυο, από αγωνιστικά στοιχήματα που έχει βάλει, προκειμένου να φτιάξει την δική του ΑΕΚ. Το Sport24.gr τα αναλύει.

Η μετακίνηση του Γιόχανσον

Όταν για πρώτη φορά ο Γκας Πογέτ «έστησε» την ΑΕΚ με το νέο σύστημα, πριν από το πρώτο φιλικό με την Κ20, όλοι οι ποδοσφαιριστές κοιτάχτηκαν μεταξύ τους με απορία. Φυσικά όχι επειδή το 4-3-3 ήταν κάτι πολύ εξεζητημένο, αλλά για την επιλογή του Ουρουγουανού τεχνικού να δώσει στον Γιάκομπ Γιόχανσον τον ρόλο του εσωτερικού χαφ. Η αλήθεια είναι πως όλοι είχαν στο μυαλό τους, πως στον Σουηδό θα ταίριαζε γάντι η θέση του «κόφτη», προκειμένου να είναι «σκούπα» μπροστά στα δυο στόπερ. Ακόμα και ο ίδιος ο Γιόχανσον, είχε τις επιφυλάξεις του για την προσαρμογή του στο νέο ρόλο. Ο Πογέτ ήταν σίγουρος. Επέμεινε και φαίνεται πως δικαιώνεται πανηγυρικά. Στα δυο ματς που έχει παίξει στη νέα του θέση, ήταν και στα δυο ο κορυφαίος της ΑΕΚ, ενώ σκόραρε και στα δυο. Πλέον πατάει περιοχή και βγάζει αγωνιστικές αρετές τις οποίες είχε κρύψει βαθιά μέσα του, όταν σταμάτησε να παίζει στην επίθεση από τα νεανικά του χρόνια. Στο ματς με τον Παναιτωλικό, πριν ο Γιόχανσον σκοράρει από στημένη φάση, είχε ήδη βρεθεί ακόμα μια φορά σε θέση βολής, ενώ είχε δώσει και μια πάσα «πάρε – βάλε» στον Αραβίδη. Χωρίς να παραμελεί και τα αμυντικά του καθήκοντα. Ο Σουηδός όσο πάει και προσαρμόζεται όλο και περισσότερο στον νέο του ρόλο. Έναν ρόλο που τελικά φαίνεται να του ταιριάζει αλλά και που ο ίδιος ο Γιόχανσον πλέον τον απολαμβάνει.

Η «ενεργοποίηση» του Άρθο

Από τα βίντεο που είδε ο Πογέτ με ματς πρωταθλήματος της ΑΕΚ, προκειμένου να πάρει πληροφορίες για το υλικό με το οποίο θα δουλέψει, έλειπε ο Θέσαρ Άρθο. Ο Ισπανός κεντρικός στόπερ, δεν είχε κάνει ούτε λεπτό σε επίσημο αγωνιστικό ματς. Για να αποκτήσει μια υποτυπώδη εικόνα από τον Άρθο, ο Πογέτ ανέτρεξε σε υλικό από τα φιλικά του καλοκαιριού. Ενώ περίμενε και να τον δει στην προπόνηση αλλά κυρίως να μιλήσει και μαζί του. Όπερ και εγένετο. Ο Πογέτ πέρασε πολλά τετ α τετ με τον Άρθο μετά το τέλος των προπονήσεων. Στην Κομοτηνή του έδωσε για πρώτη φορά θέση στην ενδεκάδα. Χρειάστηκε να παίξει ακόμα και λίμπερο ο Ισπανός.

Έδειξε καλά στοιχεία, έδειξε και αδυναμίες. Ο Πογέτ ήταν αποφασισμένος να τον στηρίξει και ο Άρθο να μην αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Γι αυτό και μέχρι και την τελευταία προπόνηση, ο Ισπανός στόπερ έβγαζε το πρόγραμμα χωρίς να έχει απαλλαχθεί πλήρως από τις ενοχλήσεις που του είχαν προκύψει από κτύπημα στο ματς με τον Πανθρακικό. Ο Πογέτ ήξερε το πρόβλημα, αλλά περίμενε τον Άρθο μέχρι τελευταία στιγμή. Ο Ισπανός ζήτησε να παίξει κανονικά στο ματς με τον Παναιτωλικό και έκανε μια σχεδόν αψεγάδιαστη εμφάνιση. Δείχνει εμπιστοσύνη ο Πογέτ στον Άρθο και ο Άρθο έχει αποκτήσει ξανά εμπιστοσύνη στα πόδια του. Είναι ο Ισπανός ένας παίκτης που μπορεί να κάνει πράγματα στο γήπεδο, που ταιριάζουν στο μοντέλο της ΑΕΚ που θέλει ο Ουρουγουανός. Και φαίνεται πως αυτή η ενεργοποίηση του Άρθο, αρχίζει να βγαίνει στον Πογέτ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ