ΑΕΚ

Κέρδη με φόντο το… Καραϊσκάκη

Κέρδη με φόντο το… Καραϊσκάκη
Δέλλας INTIME SPORTS

Το Sport24.gr αναλύει τις σκέψεις του Τραϊανού Δέλλα ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την 7η αγωνιστική της Super League.

Θεωρητικά το χθεσινό (10/10) φιλικό με τον Ατρόμητο στα Σπάτα, είχε ως στόχο να μην χάσουν τον αγωνιστικό τους ρυθμό οι παίκτες της ΑΕΚ και να πάρουν και χρόνο συμμετοχής όσοι μέχρι τώρα έχουν παίξει λίγο.

Πρακτικά όμως, ακόμα μέσα από την προσέγγιση του φιλικού αυτού, περνούν από το μυαλό του Δέλλα σκέψεις για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ακόμα και αν, έτσι κι αλλιώς, ήταν αδύνατον να κάνει αγωνιστικές δοκιμές και πειράματα.

Τα κέρδη που προέκυψαν απ’ αυτό το φιλικό, έχουν ως προβολή και το ματς του προσεχούς (17/10) Σαββάτου στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Το Sport24.grαναλύει.

Ο «κουρδισμένος» Μπουονανότε

Ένας από τους παίκτες που έχει ανάγκη να διατηρήσει τον αγωνιστικό ρυθμό που σιγά – σιγά αρχίζει να βρίσκει, είναι ο Ντιέγκο Μπουονανότε. Και η αλήθεια είναι πως ο Αργεντινός στο χθεσινό φιλικό, έδειξε πως πλέον έχει βρει τα πατήματα του και μάλιστα για τα καλά. Έπαιξε σε ρόλο ελεύθερο και συνεχώς προσπαθούσε να «ταϊσει» τον σέντερ φορ. Πέρασε πολλές μπάλες στον Κρισάντους, αλλά αυτός δεν τις αξιοποίησε. Όμως ο Μπουονανότε ήταν κεφάτος και είχε ρυθμό. Και βεβαίως σκόραρε ξανά, έστω και από την άσπρη βούλα. Κάτι που είναι σημαντικό για την ψυχολογία του. Το πέμπτο γκολ είναι που πετυχαίνει σε φιλικά και επίσημα. Επίσης είναι το τρίτο πέναλτι που ευστοχεί, σε ισάριθμες εκτελέσεις. Ο Μπουονανότε δείχνει να έχει βρει ρυθμό, κάτι που μπορεί να αποτελέσει κλειδί για το αγωνιστικό πλάνο του Δέλλα στο επικείμενο ντέρμπι στο Καραϊσκάκη.

Ισχυρή υποψηφιότητα ενδεκάδας

Φαίνεται πως ο Έλντερ Μπαρμπόζα χρειάστηκε να χάσει την θέση του στην βασική ενδεκάδα, για να αφυπνιστεί. Ένα όμορφο γκολ και μια εκτέλεση στο δοκάρι, ήταν ο απολογισμός του Πορτογάλου στο φιλικό με τον Ατρόμητο. Ήταν το τρίτο σερί παιχνίδι που ο Μπαρμπόζα είχε εξαιρετική αγωνιστική παρουσία. Και πλέον είναι ξεκάθαρο πως έχει θέσει ισχυρή υποψηφιότητα για τη βασική ενδεκάδα του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αφενός διότι είναι φορμαρισμένος και αφετέρου διότι ο Βάργκας θα προλάβει οριακά δυο προπονήσεις πριν από το ματς και επομένως δύσκολα θα διεκδικήσει θέση στο αρχικό σχήμα.

Ενίσχυσε την σκέψη για το… άλλο σύστημα

Μπορεί ο Δέλλας ακόμα να μην μπορεί να δοκιμάσει επί… χόρτου τις αγωνιστικές του σκέψεις για το ντέρμπι στο Καραίσκάκη. Όμως στο μυαλό του ήδη επεξεργάζεται ένα πλάνο. Και ίσως περισσότερα από έναν. Πιθανόν μια από τις σκέψεις του Δέλλα, είναι ένα σχήμα με ενισχυμένη μεσαία γραμμή και τον Μιγκέλ Κορδέρο να μπαίνει δίπλα στους Γιόχανσον και Σιμόες. Με την εμφάνιση που έκανε στο χθεσινό φιλικό ο Ισπανός μέσος, ενίσχυσε την σκέψη αυτή. Ο Κορδέρο, που μετά το φιλικό και λόγω του σημερινού ρεπό έφυγε… αστραπή για την Χιο για να παραβρεθεί σε εκδήλωση του τοπικού συνδέσμου οπαδών,είχε εξαιρετική παρουσία και έδειξε πως είναι πανέτοιμος.

Αν καθυστερήσει η άφιξη Μπαρόχα…

Ο Αλάιν Μπαρόχα ήταν ο κορυφαίος παίκτης της ΑΕΚ στην Τούμπα και έδειξε τι μπορεί να κάνει σε μια «καυτή» αντίπαλη έδρα. Όμως λόγω των υποχρεώσεων του με την εθνική Βενεζουέλας, υπάρχει ο κίνδυνος να προλάβει μόνο μια προπόνηση πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αν πάντως προκύψει το παραμικρό, ο Γιάννης Ανέστης στο φιλικό με τον Ατρόμητο έδειξε (ξανά) πως είναι πανέτοιμος να υπερασπιστεί την εστία της ΑΕΚ. Στο 45άλεπτο που έπαιξε, κράτησε το μηδέν. Και πλέον σε οκτώ φιλικά που έχει παίξει από την αρχή της προετοιμασίας, έχει δεχθεί μόνο ένα γκολ και αυτό στο 90’ στο ματς με τον Απόλλωνα.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ