ΑΕΚ

Κάτω η μπάλα, σωστή κυκλοφορία και γκολ

Κάτω η μπάλα, σωστή κυκλοφορία και γκολ
INTIME SPORTS

Ωραία passing game, κάτω η μπάλα και ομαδικές προσπάθειες χαρακτηρίζουν το ποδόσφαιρο που παίζουν τα τμήματα Υποδομής της ΑΕΚ, βασισμένα στα όσα θέλει να βλέπει ο Δέλλας.

Απόλυτη συνεργασία και ταύτιση απόψεων επικρατεί ανάμεσα στην πρώτη ομάδα της ΑΕΚ και τις Ακαδημίες, καθώς οι νεαροί άσοι αγωνίζονται με τον σχηματισμό του αντρικού τμήματος, προσπαθώντας να βάλουν στο παιχνίδι τους όλα τα στοιχεία που ζητάει ο Κολοσσός από τους μεγαλύτερους παίκτες.

Τόσο το τμήμα κ20 του Στέλιου Μανωλά, όσο και το κ17 του Άγγελου Χατζόπουλου κυκλοφορούν τη μπάλα με πολλές πάσες, μέχρι τη στιγμή που αυτή θα καταλήξει στην περιοχή των αντιπάλων.

Η μπάλα κινείται στο έδαφος και περνάει από τα πόδια των περισσοτέρων ποδοσφαιριστών της ομάδας, με τις ομαδικές προσπάθειες για γκολ να είναι πολύ περισσότερες από τις ατομικές.

Σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις των passing game των πιτσιρικάδων θυμίζει αυτό της πρώτης ομάδας, σε διαφορετικά φυσικά επίπεδο, και οι οργανωμένες ενέργειες για γκολ είναι φανερό ότι προέρχονται από καλά δουλεμένες φάσεις στην προπόνηση.

Όλοι λοιπόν κινούνται βάση των στοιχείων που θέλει να βλέπει ο Τραϊανός Δέλλας στην πρώτη ομάδας, έτσι ώστε όταν οι νεαροί άσσοι κληθούν στο αντρικό τμήμα να μπορούν να ακολουθήσουν το ρυθμό του χωρίς να αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Το ποδόσφαιρο αρχίζει και τελειώνει στους τερματοφύλακες

Εξάλλου, ο Τραϊανός Δέλλας θέλει οι τερματοφύλακες της ΑΕΚ να συμμετάσχουν στο παιχνίδι της ομάδας, στοιχείο το οποίο δουλεύουν και οι Ακαδημίες της Ένωσης με μεγάλη επιτυχία.

Το Σάββατο το τμήμα κ17 έκανε πρεμιέρα κόντρα στην Καλλιθέα, με τον τερματοφύλακα, Βασίλη Χατζηεμανουήλ, να έχει αρκετά ενεργητικό ρόλο στον αγώνα. Μπορεί ο νεαρός γκολκίπερ να έκανε κάποιες αποκρούσεις, ωστόσο το αξιοπερίεργο και συνάμα ωραίο στοιχείο που φάνηκε στο παιχνίδι του, ήταν ότι η επίθεση της ΑΕΚ ξεκινούσε ουσιαστικά από τα πόδια του.

Η εύκολη πάσα, στα στόπερ ή στα μπακ που βρισκόταν μπροστά του ήταν ουσιαστικά η τελευταία του επιλογή, καθώς πρώτα σήκωνε κεφάλι και έβλεπε εάν μπορούσε ο ίδιος να βγάλει την ομάδα στην επίθεση.

Μάλιστα, οι φορές που το κατάφερε αυτό ήταν αρκετές, καθώς έστελνε την μπάλα στα χαφ, η ομάδα ουσιαστικά έβγαινε στην αντεπίθεση και έτσι δημιουργούσε ευκαιρίες με ένα μόλις πέρασμα.

Βέβαια, μπορεί το συγκεκριμένο στοιχείο να είναι ένα από αυτά που θέλει ο Δέλλας να βάλει στο παιχνίδι της ΑΕΚ, ωστόσο τα εύσημα πρέπει να δοθούν στον Χρυσόστομος Μιχαηλίδης, ο οποίος ανέλαβε ουσιαστικά από το 0 τους νεαρούς τερματοφύλακες, καθώς στο παρελθόν η Ένωση δεν είχε προπονητή για τη συγκεκριμένη θέση με τον Σεραφίδη να προσπαθεί να μάθει τα βασικά στα παιδιά.

Ο πρώην τερματοφύλακας και νυν προπονητής του Δικεφάλου δουλεύει καθημερινά πολύ σκληρά με τους γκολκίπερ της ομάδας, προσπαθώντας να τους μάθει τόσο τα μυστικά της θέσης, όσο και όλα εκείνα τα στοιχεία του μοντέρνου ποδοσφαίρου, τα οποία θέλει ο Κολοσσός να έχουν οι ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας.

Πηγή:AEK1924.gr

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ