ΑΕΚ

Κατσουράνης: "Η θέση της ΑΕΚ είναι στην Ευρώπη"

Κατσουράνης: "Η θέση της ΑΕΚ είναι στην Ευρώπη"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κώστας Κατσουράνης μίλησε στο ΑΕΚ 1924.gr για την επιστροφή τις ΑΕΚ στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και τις αναμετρήσεις με την Σεντ Ετιέν.

Ένας από τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές που φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ, ο Κώστας Κατσουράνης, μίλησε στο www.aek1924.gr για την επιστροφή των "κιτρινόμαυρων" στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις ενόψει των αγώνων με την Σέντ Ετιέν.

Ο πρώην άσος της ΑΕΚ μίλησε και για το τι πρέπει να προσέξει η ΑΕΚ στα ματς με τους Γάλλους ενώ αναφέρθηκε και στην προσπάθεια των "κιτρινόμαυρων" να επανέλθουν στην κορυφή και σημείωσε τη λέξη... υπομονή που πρέπει να έχουν όλοι ώστε η ΑΕΚ να γίνει πρωταθλήτρια και πάλι.

Αναλυτικά η αποκλειστική συνέντευξη του Κώστα Κατσουράνη στοAEK1924.gr:

Κώστα, η ΑΕΚ επιστρέφει σήμερα σχεδόν μετά από 5 χρόνια στην Ευρώπη. Πόσο πιστεύεις ότι έλειψαν από την ομάδα αυτά τα παιχνίδια;
« Η θέση της ΑΕΚ είναι στην Ευρώπη. Τα παιχνίδια στην Ευρώπη έχουν λείψει παρά πολύ από την ΑΕΚ και τον κόσμο της ομάδας. Νομίζω ότι ο κόσμος θα γεμίσει το ΟΑΚΑ στο παιχνίδι με την Σεντ Ετιέν και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου τα καλυτέρα για την ΑΕΚ».

Η επιστροφή αυτή συνδυάστηκε πέρσι και με την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος απέναντι στον Ολυμπιακό. Μετά από τα χρόνια του υποβιβασμού πιστεύεις τώρα ότι η ΑΕΚ επέστρεψε ενεργά στο προσκήνιο για να πρωταγωνιστήσει;
« Η ΑΕΚ πάντα θα πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα! Κατέκτησε το κύπελλο πέρσι και η χρόνια θεωρείται επιτυχημένη. Απλά φέτος πάλι με υπομονή, το τονίζω η λέξη υπομονή είναι το κλειδί για την επιτυχία, και χωρίς να ανεβάζει τις προσδοκίες του κόσμου να φτιάξει ένα σύνολο ακόμα πιο δυνατό από πέρσι με πιο πολλές λύσεις στο ρόστερ. Και πάλι όμως με υπομονή».

Η κληρωτίδα των προκριματικών τουEuropaLeagueέβγαλε την Σεντ Ετιέν με την οποία η ΑΕΚ αγωνίζεται σήμερα στη Γαλλία. Πιστεύεις ότι έχει ελπίδες για ένα καλό αποτέλεσμα που θα την φέρει πιο κοντά στην πρόκριση για ταplayoffs;
« Καταρχάς, όταν παίζεις με μια Γαλλική ομάδα δεν είσαι το φαβορί. Θεωρώ ότι η ΑΕΚ έχει ελπίδες να περάσει αλλά θα χρειαστεί τύχη, μεγάλη αποφασιστικότητα, αυτοπεποίθηση και πειθαρχία στα δυο ματς με τους Γάλλους».

Γνωρίζεις καλά το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έχοντας πολλές παραστάσεις από αυτό. Τι πιστεύεις ότι πρέπει να προσέξει η ΑΕΚ σε αυτά τα παιχνίδια με την Γαλλική ομάδα για να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση;
« Είπα και πριν λίγο για τα στοιχεία που πρέπει να έχει η ΑΕΚ. Επιπλέον πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά τα συν κ τα πλην του αντιπάλου της και να προσέξει πολύ την πολύ δυνατή έδρα των Γάλλων. Να ελέγξει αν μπορεί το ρυθμό του αγώνα που πρέπει είναι στα μέτρα της».

Έχεις παράλληλα ζήσει ένδοξες στιγμές με τα κιτρινόμαυρα στην Ευρώπη. Ποια από αυτές ξεχωρίζεις και σου έρχεται πρώτα στο μυαλό και γιατί;
« Η πρώτη μου χρόνια στην ΑΕΚ με τις 6 ισοπαλίες στοChampions Leagueαλλά και η καλή πορεία μας μετά στο ΟΥΕΦΑ θα μου μείνουν αξέχαστες».

Ένα σχόλιο σου για το πώς βλέπεις την φετινή ΑΕΚ με βάση το υλικό που κράτησε από πέρσι και τις μεταγραφές που έχει κάνει μέχρι σήμερα.
« Η ΑΕΚ έχει κρατήσει τον κορμό της από πέρσι και ελπίζουμε όλοι οι μεταγραφές που έγιναν να τις δώσουν παραπάνω ώθηση φέτος. Όμως είναι νωρίς και όλα θα φανούν στο γήπεδο. Εύχομαι τα καλύτερα και πάλι για την ΑΕΚ φέτος».

Και τέλος το σχόλιο σου για την πρόσφατη κατάκτηση του Ευρωπαϊκού κυπέλλου από την Πορτογαλία με τον Φερνάντο Σάντος στο τιμόνι της. Είχε ομοιότητες με την κατάκτηση της Εθνικής Ελλάδος του 2004 στην Πορτογαλία;
« Δεν νομίζω ότι υπάρχουν ομοιότητες. Μόνο ότι έπαιζαν με τον διοργανωτή όπως εμείς αλλά τίποτα άλλο. Άλλη ομάδα εμείς, άλλη η Πορτογαλία του 2016. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ένας μεγάλος δάσκαλος και φίλος μου που τον γνώρισα στην ΑΕΚ κατέκτησε τον μεγαλύτερο τίτλο στο ποδόσφαιρο που υπάρχει μαζί με το Μουντιάλ τοChampions Leagueκαι τοEuropa League. Κατακτώντας τοEuro2016 έγραψε τoόνομα του στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Το άξιζε πέρα για πέρα και η ομάδα που παρουσίασε είχε την προσωπικότητα του και δίκαια το κατέκτησε».

Πηγή: AEK1924.gr

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ