ΑΕΚ

Κάτι παραπάνω από ένα φιλικό το ματς με την Κ20

Κάτι παραπάνω από ένα φιλικό το ματς με την Κ20
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ καθιερώνει από αυτή την Τετάρτη το φιλικό με την ομάδα Κ20, καθώς θα παίζει σημαντικό ρόλο στο πλάνο δουλειάς του Πογέτ. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Θεωρητικά η επιλογή της ομάδας Κ20 για φιλικό την προηγούμενη Τετάρτη (11/11) ήταν στο πλαίσιο της ανάγκης της ΑΕΚ να βρει αντίπαλο για ένα παιχνίδι λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος. Πρακτικά όμως αποδεικνύεται, πως αποτελεί μια επιλογή του Γκας Πογέτ, η οποία θα καθιερωθεί σε εβδομαδιαία βάση. Αρχής γενομένης από σήμερα (17/11).

Μάλιστα πρόκειται για ένα φιλικό που παίζει σημαντικό ρόλο, στο πλάνο δουλειάς που έχει εκπονήσει ο Ουρουγουανός τεχνικός, για το πλάνο δουλειάς της ομάδας. Και το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Η αγωνιστική ετοιμότητα όλου του ρόστερ

Λίγο πριν το φιλικό της προηγούμενης εβδομάδας με την Κ20, ο Πογέτ είχε ξεκαθαρίσει πως θα παίξουν αυτοί που δεν είχαν καθόλου συμμετοχή μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Ο Ουρουγουανός τεχνικός θέλει όλο το ρόστερ σε αγωνιστική ετοιμότητα. Και αυτό δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να περνά μέσα από τα ματς πρωταθλήματος. Ένα φιλικό όμως σε εβδομαδιαία βάση και ανάμεσα στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις, θα επιτρέψει στον Πογέτ να δίνει χρόνο συμμετοχής σ’ όλους τους παίκτες του ρόστερ. Και αφενός να τους κρατά σε αγωνιστική ετοιμότητα, αφετέρου να αποκτά καλύτερη εικόνα για την αγωνιστική τους κατάσταση.

Οι «ματιές» στους μικρούς

Προφανώς και προς το παρόν το πρώτο μέλημα του Πογέτ, είναι να μάθει όσο το δυνατόν καλύτερα το ρόστερ της πρώτης ομάδας. Ωστόσο ο Ουρουγουανός θέλει να δουλέψει με νεαρούς παίκτες και θέλει να αξιοποιήσει το υλικό και των Ακαδημιών της ΑΕΚ. Και ο μόνος τρόπος για να συμβεί αυτό, είναι να αποκτήσει μια σταθερή εικόνα για την δουλειά που γίνεται στην ομάδα Κ20, που αποτελεί τον προθάλαμο της πρώτης ομάδας. Το φιλικό που θα γίνεται σε σταθερή βάση, θα επιτρέψει στον Πογέτ να μάθει το υλικό που υπάρχει και στη δεύτερη ομάδα αλλά και την πρόοδο των πιτσιρικάδων.

Η «ειδική» περίπτωση

Το σημερινό (17/11) φιλικό με την Κ2Ο μπορεί να είναι στο πλαίσιο της καθιέρωσης του συγκεκριμένου παιχνιδιού σε εβδομαδιαία βάση, όμως αποτελεί και ειδική περίπτωση. Υπό την έννοια πως ο Πογέτ ακόμα βρίσκεται στη διαδικασία να προσπαθεί να προσθέσει τα στοιχεία της δικής του φιλοσοφίας στην ομάδα. Επομένως στο σημερινό φιλικό ο Ουρουγουανός τεχνικός και πάλι θα δοκιμάσει κάποιες αλλαγές στο σύστημα, τις οποίες έχει στο μυαλό του να εφαρμόσει. Όπως για παράδειγμα το σχήμα με τον έναν «κόφτη» μπροστά στην τετράδα της άμυνας.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ