ΑΕΚ

"Καθαρή" ΑΕΚ με την… βούλα της FIFA

"Καθαρή" ΑΕΚ με την… βούλα της FIFA
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ευχάριστα τα νέα από την FIFA για την ΑΕΚ που απέρριψε τις προσφυγές ενός μάνατζερ ποδοσφαιριστών και δυο ποδοσφαιριστών εις βάρος των "κιτρινόμαυρων".

Σ’ άλλες εποχές κάθε φορά που έφτανε στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ μια απόφαση από την FIFA, έτρεμε των φυλλοκάρδι όλων, καθώς ήταν βαρύς ο πέλεκυς. Αυτή την φορά όμως, τα πράγματα ήταν η διαφορετικά.

"Με απόφασή της, η Πειθαρχική Eπιτροπή της FIFA απέρριψε προσφυγές ενός μάνατζερ ποδοσφαιριστών και δυο ποδοσφαιριστών, οι οποίοι διεκδικούσαν χρήματα από την ΠΑΕ ΑΕΚ".

Η απόφαση της FIFA, όχι μόνο είναι θετική για την ΑΕΚ, αλλά θεωρείται ορόσημο. Και αυτό διότι πλέον όχι μόνο δημιουργείται δεδικασμένο που ξεκαθαρίζει ρητά και αμετάκλητα, ότι η νέα εταιρεία δεν έχει νομικά καμία σχέση με την παλιά. Αλλά επί της ουσίας καθιστά ξεκάθαρο πως δεν θα υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα, για την αδειοδότηση και την συμμετοχή στην Ευρώπη.

Προφανώς και στην ΑΕΚ είναι απολύτως ικανοποιημένοι, διότι πλέον και με την βούλα της FIFA, επικυρώθηκε η νομιμότητα της διαδικασίας αυτοκάθαρσης, στην οποία μπήκε η ομάδα. Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική ομοσπονδία, επί της ουσίας αναγνώρισε μ’ αυτή την απόφαση, πως δεν υπάρχει πλέον ουδεμία σύνδεση της νέας ΠΑΕ με την παλιά και τις διεκδικήσεις που υπήρχαν από εκείνη.

Ήταν η τελευταία εκκρεμότητα της ΑΕΚ, καθώς με το ελληνικό δίκαιο δεν είχε οφειλές προς γηγενείς παίκτες, μάνατζερ ή εταιρείες, ενώ πλέον δεν υπάρχει κανένα θέμα και με αντίστοιχους φορείς του εξωτερικού. Η ΑΕΚ πλέον έχει και με τη βούλα της FIFA μια εντελώς νέα εταιρεία, καθαρή από πάσης φύσεως διεκδίκηση.

Ως προς τα ονόματα των δυο ποδοσφαιριστών, αυτά κατά την πάγια τακτική της FIFA, δεν ανακοινώνονται. Όμως αυτό δεν έχει ουσιαστική σημασία για την ΑΕΚ.

Photo Credits: Action Images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ