ΑΕΚ

Καμία μεγάλη ομάδα το απόλυτο

Καμία μεγάλη ομάδα το απόλυτο
INTIME SPORTS

Με αφορμή την αδιευκρίνιστη δυσαρέσκεια (από ένα σημείο και μετά) για την πρώτη απώλεια βαθμών της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, το Sport24.gr σας παρουσιάζει τις πρώτες χρονιές μεγάλων ομάδων που βρέθηκαν στην ίδια θέση με την Ένωση και που φυσιολογικά δεν κατάφεραν όχι μόνο το απόλυτο, αλλά ούτε το αήττητο

Στο Sport24.gr το είχαμε αναφέρει και την ημέρα που επισημοποιήθηκε ο υποβιβασμός της ΑΕΚ αρχικά στην Β' κατηγορία και στη συνέχεια στην Γ' (οικειοθελώς), ότι και οι μεγάλες ομάδες σε όλο τον κόσμο υποβιβάζονται. Αυτό το οποίο δεν αναφέραμε και θα το κάνουμε τώρα, είναι πως σε καμία περίπτωση, ΠΟΤΕ, δεν υπήρξε ομάδα που λόγω του μεγέθους της και της διαφοράς που είχε στο ρόστερ από τις άλλες ομάδες κατάφερε να κάνει το απόλυτο σε υποδεέστερο πρωτάθλημα. Ούτε καν το αήττητο...

Προκειμένου να σας μιλήσουμε με νούμερα και όχι με λόγια του αέρα, θα σας παρουσιάσουμε τέσσερις ομάδες που ήταν κοντά στην δεκαετία που ζούμε και που επιβεβαιώνουν τα όσα υποστηρίζουμε στο συγκεκριμένο θέμα. Φυσικά όλες οι μεγάλες ομάδες που υποβιβάστηκαν, δεν πέτυχαν τους συγκεκριμένους στόχους.

Αρχικά αναφερόμαστε στους Ρέιντζερς με την τεράστια ομάδα για την Σκωτία αλλά και το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, που έπεσαν στην Δ' Εθνική. Ένα παράδειγμα που είναι το πιο κοντινό (αν όχι ίδιο) με αυτό της ΑΕΚ.

Στη συνέχεια είναι η Μεγάλη Κυρία του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στην Β' Εθνική, η Ατλέτικο Μαδρίτης μετά από κατάκτηση πρωταθλήματος και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ο Κολοσσός του Αργεντίνικου πρωταθλήματος με 106 χρόνια ιστορίας, η Ρίβερ Πλέιτ.

Αναλυτικά οι αριθμοί στις πρώτες χρονιές σε υποδεέστερα πρωταθλήματα

  • Ρέιντζερς στην Δ Εθνική (League Two)

Σεζόν 2012-2013: 25 νίκες, 8 ισοπαλίες, 3 ήττες και συνολικά 83 βαθμούς. Ο αμέσως επόμενος αντίπαλος, η Πίτερχεντ είχε 17 νίκες με 59 βαθμούς. Φέτος στην Γ' κατηγορία (League One) έχει 8 στις 8 νίκες.

  • Γιουβέντους στην Β' Εθνική (Serie B)

Σεζόν 2006-2007: 28 νίκες, 10 ισοπαλίες, 4 ήττες και συνολικά 85 βαθμούς. Ο αμέσως επόμενος αντίπαλος ήταν η Νάπολι που είχε 21 νίκες και 79 βαθμούς

  • Ρίβερ Πλέιτ στην Β' Εθνική (Prim B' Nacional)

Σεζόν 2011-2012: 20 νίκες, 13 ισοπαλίες, 5 νίκες και συνολικά 73 βαθμοί. Ο αμέσως επόμενος αντίπαλος ήταν η Κίλμες που είχε 20 νίκες (!) και 72 βαθμούς...

  • Ατλέτικο Μαδρίτης στην Β' Εθνική (Segunda Division)

Σεζόν 2000-2001: 21 νίκες, 11 ισοπαλίες, 10 ήττες και συνολικά 74 βαθμοί για 5 βαθμούς δεν προβιβάστηκε στην Primera. Την επόμενη χρονιά είχε 23 νίκες, 10 ισοπαλίες, 9 ήττες και συνολικά με 79 βαθμούς ανέβηκε ξανά στην πρώτη κατηγορία. Ο αμέσως επόμενος αντίπαλος ήταν η Σανταντέρ που είχε 19 νίκες και 71 βαθμούς.

Αυτή είναι η μαγεία του ποδοσφαίρου, ακόμα και για την ΑΕΚ

Στην Ελλάδα η ΑΕΚ είναι μέσα στις 4 μεγάλες ομάδες της χώρας (βάση τίτλων και κόσμου) και δυστυχώς για διαφόρους λόγους βρέθηκε στην θέση των παραπάνω ομάδων. Η αλήθεια είναι πως η φετινή χρονιά στην Γ' Εθνική, ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Ένωση και με τον κόσμο συσπειρωμένο, σε λίγα χρόνια όλα αυτά θα φαντάζουν ένα άσχημο όνειρο.

Μέχρι τότε όμως τα βήματα πρέπει να γίνονται σε λογικά πλαίσια και το ίδιο η κριτική που θα ασκείται σε τεχνικό και διοικητικό επιτελείο. Το να ζητάς το αήττητο και το απόλυτο, όσο μεγάλη ομάδα και να είσαι, όποια και να είναι η διαφορά σου με τις άλλες ομάδες, είναι το λιγότερο ουτοπικό. Άλλωστε από την ανακάλυψη του, το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ, γιατί ο αδύναμος έχει ΠΑΝΤΑ δικαίωμα στην ελπίδα, απέναντι στον δυνατό!

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ