ΑΕΚ

Καλοκαίρι με κερκίδες στην "Αγιά Σοφιά"

ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ξεκίνησε από την Τετάρτη (28/2) να "πέφτει" το μπετόν για τα θεμέλια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ και με βάση το χρονοδιάγραμμα που τηρείται πιστά, το καλοκαίρι θα αρχίσουν να μπαίνουν και οι εξέδρες της "Αγιά Σοφιάς". (videos)

Την προηγούμενη εβδομάδα, μπήκε ο μεγάλος γερανός στο εργοτάξιο της Νέας Φιλαδέλφειας. Αυτός που σηματοδοτούσε τον φουλ ρυθμό των εργασιών, στην δεύτερη (και σημαντικότερη) φάση της κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Και την Τετάρτη (28/2) άρχισε να πέφτει το μπετόν.

Μπορεί να μην πρόκειται για θεμέλια, αλλά για προπαρασκευαστική εργασία. Όμως έχει την σημασία τους και τη σημειολογία του. Γι' αυτό άλλωστε και υπήρξε πολύς κόσμος, που πέρασε σήμερα από το εργοτάξιο της Νέας Φιλαδέλφειας και σχεδόν δημιούργησε… εξέδρα. Εξ' ου και αισθάνθηκαν λίγο σαν ποδοσφαιριστές, οι εργάτες που έκαναν την δουλειά.

Βεβαίως το πιο σημαντικό απ’ όλα, είναι πως εξακολουθεί να τηρείται πιστά το χρονοδιάγραμμα που αρχικά είχε μπει στο έργο. Μάλιστα φαίνεται να υπάρχει και κερδισμένος χρόνος, αλλά αυτό θα φανεί στην πορεία. Αυτό που ισχύει σίγουρα, είναι πως όλα βαίνουν με βάση τον αρχικό προγραμματισμό. Μέσα στον Μάρτιο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι προπαρασκευαστικές εργασίες με τον μπετόν, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για να αρχίσουν να "πέφτουν" τα θεμέλια. Κάτι που επίσης θα αποτελέσει κομβικό σημείο για το έργο.

Όσο για σχήμα, το νέο γήπεδο της ΑΕΚ θα αρχίσει να παίρνει ήδη από το προσεχές καλοκαίρι. Αυτό προβλέπει ο προγραμματισμός και το χρονοδιάγραμμα. Οι κερκίδες, που θα είναι προκατασκευασμένες, έχουν ήδη παραγγελθεί. Και αναμένεται να αρχίσουν να τοποθετούνται μέσα στο καλοκαίρι. Χωρίς φυσικά από τώρα να μπορεί να προσδιοριστεί ακριβής ημερομηνία. Όμως, με δεδομένο πως όλα προχωρούν με βάση το χρονοδιάγραμμα, η τοποθέτηση των εξεδρών, αναμένεται να ξεκινήσει το καλοκαίρι.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ