ΑΕΚ

Καλοί και κακοί οιωνοί

Καλοί και κακοί οιωνοί
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Όσα έδειξε για το μέλλον της ΑΕΚ, η εικόνα στο φιλικό με την Καλλιθέα στο "Ελ Πάσο" και η νίκη με 4-0. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Είναι δεδομένο πως ένα φιλικό της ΑΕΚ απέναντι σε ομάδα Β’ εθνικής, σε μια συνηθισμένη διακοπή πρωταθλήματος λόγω εθνικών, δεν θα αποτελούσε σημείο αναφοράς. Ούτε καν η ίδια η ομάδα δεν θα έδινε σημασία και θα έπαιζαν κυρίως ποδοσφαιριστές με μικρό χρόνο συμμετοχής.

Όμως, στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, το ματς απέναντι στην Καλλιθέα και κυρίως η εικόνα που θα έδειχνε η ΑΕΚ, είχε σημασία. Και η αλήθεια είναι πως απ’ όσα έγιναν στο φιλικό, βγήκαν και καλοί, αλλά και κακοί οιωνοί για την επόμενη μέρα της Ένωσης, μετά απ’ όσα έχουν γίνει. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Οι καλοί οιωνοί

Πρώτα απ’ όλα η διάθεση των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ. Παρότι το κλίμα ήταν βαρύ στα Σπάτα τις προηγούμενες μέρες και παρόλο που η ένταση δεν έχει εκτονωθεί, οι παίκτες της Ένωσης μπήκαν με μεγάλη διάθεση στο φιλικό με την Καλλιθέα. Δεν το είδαν σαν αγγαρεία, ήθελαν να βγάλουν καλά πράγματα μέσα στο γήπεδο και αυτό φάνηκε. Κάτι που είναι σημαντικό και κυρίως καλό σημάδι για την διάθεση που έχουν να αναστρέψουν το κακό κλίμα και την κακή κατάσταση.

Μάλιστα ο πρώτος που έδειξε μεγάλος πάθος στο παιχνίδι, ήταν ο Χρήστος Αραβίδης. Με τον «Άραβα» έχουν συμβεί πράγματα το προηγούμενο διάστημα. Ο Κετσπάγια αποδεδειγμένα δεν τον έχει στις πρώτες επιλογές του, ενώ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δεν τον χρησιμοποίησε ούτε δευτερόλεπτο, παρόλο που είχε διαθέσιμη Τρίτη αλλαγή και παρόλο που η ομαδα φανερά τον χρειαζόταν. Όμως ο Αραβίδης επέστρεψε στο φιλικό στη βασική ενδεκάδα, έβγαλε πάθος και διάθεση και είχε ένα γκολ και δυο δοκάρια.

Στα θετικά για τον Κετσπάγια και η επιστροφή στην αγωνιστική δράση του Ούγκο Αλμέιδα. Στα δυο ματς πρωταθλήματος χωρίς τον Πορτογάλο στον πάγκο, η ΑΕΚ δεν πέτυχε γκολ. Τώρα ο Πορτογάλος φορ δείχνει πως έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του στη μέση. Ενώ επέστρεψε και με γκολ.

Οι κακοί οιωνοί

Πάντως το φιλικό στην Καλλιθέα, έδωσε και αφορμές και για… προβληματισμό. Η ΑΕΚ παρουσίασε και πάλι κάτω του μετρίου αγωνιστική εικόνα στο πρώτο ημίχρονο. Με πρόβλημα στη μεσαία γραμμή και κυρίως με ευκολία του αντιπάλου να φτάνει στην περιοχή του Ανέστη. Απέναντι σε ομάδα Β’ εθνικής, η άμυνα της ΑΕΚ δέχθηκε ευκαιρίες. Και θα δεχόταν και γκολ, αν δεν είχε «βγάλει» τέσσερις δύσκολες φάσεις ο Ανέστης. Κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και συνολικά στο ματς, η ΑΕΚ παρουσίασε και πάλι οργανωτικά ελλείμματα.

Αντικείμενο προβληματισμού αποτελεί και το γεγονός πως ο Γιάκομπ Γιόχανσον εξακολουθεί να διανύει κακό αγωνιστικό φεγγάρι. Ο Σουηδός ήταν και πάλι μακριά από τον καλό του εαυτό. Και είναι ένας παίκτης που αποτελεί βαρόμετρο για το παιχνίδι της ΑΕΚ. Μακριά από τον καλό του εαυτό, παραμένει και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, που έδειξε και στο φιλικό, πως ακόμα χρειάζεται χρόνο. Και για την φυσική του κατάσταση, αλλά και για τον αγωνιστικό του ρυθμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Επιστροφές με... γκολ για την ΑΕΚ, 4-0 την Καλλιθέα
Κετσπάγια: "Πρέπει μόνο να κοιτάμε μπροστά"
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ