ΑΕΚ

"Καίγεται" για επιθετικούς η ΑΕΚ

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ δίνει προτεραιότητα στο μεταγραφικό σχεδιασμό, στην ενίσχυση στην κορυφή και τα άκρα της επίθεσης. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Για τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, η δουλειά τελείωσε την Τετάρτη (31/5) στη Νέα Σμύρνη και μάλιστα με επιτυχία. Γι αυτό και ήδη έχουν ξεκινήσει τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Το ίδιο και ο Μανόλο Χιμένεθ, παρόλο που θα είναι συνεχώς μ’ ένα τηλέφωνο στο χέρι.

Εκείνοι όμως για τους οποίους τώρα ξεκινούν οι δουλειές και οι φούριες, είναι οι άνθρωποι της ΑΕΚ που έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν τον μεταγραφικό σχεδιασμό για τη νέα σεζόν. Και για κυρίως για τον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς.

Ήδη ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, είχε χθες (1/6), όπως διαβάσατε στο Sport24.gr, πολύωρη συνεργασία με τον Χιμένεθ και μάλιστα εκ του σύνεγγυς. Μια συνεργασία που πλεον θα συνεχιστεί εκ του… μακρόθεν, καθώς ο Ισπανός τεχνικός αναχωρεί για την πατρίδα του.

Πάντως οι μεταγραφικές μηχανές της ΑΕΚ αρχίζουν να ανεβάζουν στροφές. Και η πρώτη προτεραιότητα, αφορά την ενίσχυση τόσο στην κορυφή, όσο και στα άκρα της επίθεσης. Θα υπάρξουν και κινήσεις τόσο για την άμυνα, όσο και για τα χαφ. Όμως σε πρώτη φάση, η ΑΕΚ «καίγεται» να προχωρήσει μεταγραφικές υποθέσεις, που αφορούν τόσο την θέση του φορ, όσο και των εξτρέμ.

Γιατί φορ;

Όπως έχετε διαβάσει εδώ και πολύ καιρό στο Sport24.gr, ο μοναδικός σίγουρος σέντερ φορ στο ρόστερ της ΑΕΚ για την επόμενη σεζόν, είναι ο Γιώργος Γιακουμάκης. Κατά τα άλλα, υπάρχουν μόνο ανοικτές υποθέσεις, τις οποίες η ΑΕΚ δεν πρόκειται να περιμένει να κλείσουν, για να βγει στην αγορά για φορ. Ήδη ψάχνει για ενίσχυση στην κορυφή της επίθεσης.

Ανεξάρτητα από την κατάληξη της προσπάθειας που θα γίνει, για να παραμείνει ο Αραούχο. Και παρόλο που όπως όλα δείχνουν, η προετοιμασία θα ξεκινήσει με την παρουσία του Αλμέιδα, ο οποίος έτσι κι αλλιώς έχει ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο. Στην ΑΕΚ θέλουν να προχωρήσουν, πριν την έναρξη της προετοιμασίας, σε μεταγραφή ενός ακόμα φορ. Ήδη μάλιστα εξετάζονται συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Γιατί ακραίους;

Πολύ πριν τελειώσει η σεζόν, είχε φανεί πως η ΑΕΚ θα χρειαζόταν να ψάξει στην καλοκαιρινή μεταγραφική αγορά, για έναν ακραίο επιθετικό. Όμως οι (αυξημένες) πιθανότητες να υποκύψει τελικά ο Πατίτο Ροντρίγκες στην δελεαστική πρόταση από το Μεξικό, υποχρεώνει την Ένωση να προχωρήσει στην απόκτηση δυο εξτρέμ.

Άλλωστε είναι και ο Βάργκας που αποχωρεί, ενώ ο Χιμένεθ έχει δείξει αλλά και έχει δηλώσει ανοικτά, πως δεν θέλει να χρησιμοποιεί τον Μπακασέτα στα άκρα, παρά μόνο σε ειδικές περιστάσεις. Το ίδιο προφανώς ισχύει και για τον Μάνταλο. Επομένως η ΑΕΚ θα μείνει μόνο με τον Χριστοδουλόπουλο ως καθαρόαιμο ακραίο. Εξ ου και έχει ως προτεραιότητα την ενίσχυση στα άκρα της επίθεσης. Και εκεί υπάρχουν ήδη περιπτώσεις που εξετάζονται, όπως του 23χρονου Ισπανού Μπουργκί, που ανήκει στην Ρεάλ, αλλά αγωνιζόταν δανεικός στην Χιχόν.

Η ιδιαίτερη περίπτωση

Στην κατηγορία «ενίσχυση στην επίθεση», ανήκει η περίπτωση του Νάτσο Σκόκο. Αλλά είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση. Επί της ουσίας η υπόθεση της επιστροφής του Αργεντινού επιθετικού, δεν υπάγεται στον μεταγραφικό σχεδιασμό. Παρόλο που η ΑΕΚ ήδη έχει ξεκινήσει να την «δουλεύει». Και είναι δεδομένο πως αν τελικά το «έδαφος» από την πλευρά του Σκόκο, αποδειχθεί όντως τόσο πρόσφορο όσο φαίνεται, η ΑΕΚ θα την προχωρήσει αυτή την υπόθεση. Όμως πρόκειται για μια εντελώς ιδιαίτερη περίπτωση.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ