ΑΕΚ

Και πώς να μη νικήσει η ΑΕΚ

Και πώς να μη νικήσει η ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ μπαίνει σήμερα (11/9, 16.00) στη μάχη του πρωταθλήματος με αντίπαλο την Ξάνθη και το Sport24.gr βρήκε τα τρία σημάδια που οδηγούν σε νίκη της "Ένωσης".

Ύστερα από μια καλοκαιρινή προετοιμασία μαμούθ που κράτησε σχεδόν τρεις μήνες (παρά 14 μέρες) και αφού έδωσε 11 φιλικά ματς, η ΑΕΚ φτάνει στο σημερινό (11/9, 16.00) εναρκτήριο ματς για το πρωτάθλημα. Με νέο προπονητή στον πάγκο, με εννέα μεταγραφικές προσθήκες και με νέες εμφανίσεις.

Προφανώς ισχύει και για την ΑΕΚ, το κάθε αρχή και δύσκολη, ειδικά απέναντι σε μια επικίνδυνη και κυρίως δεμένη ομάδα όπως ο Ξάνθη. Άλλωστε γι αυτό και ο Τιμούρ Κετσπάγια, όπως ήδη διαβάσατε στο Sport24.gr, στην χθεσινή (10/9) τελευταία προπόνηση, έκρουσε στους παίκτες του κώδωνα… εγρήγορσης.

Πάντως οι… οιωνοί του ματς αυτού, είναι άκρως ευνοϊκοί για την ΑΕΚ. Και μπορεί οι παραδόσεις και οι αριθμοί να μην παίζουν μπάλα. Όμως, το Sport24.gr έψαξε και βρήκε τα τρία σημάδια, που δείχνουν προς τη… νίκη της Ένωσης.

ΤΙΜΟΥΡ, Ο ΝΙΚΗΤΗΣ

Η ΑΕΚ μπαίνει στο πρωτάθλημα με καινούργιο προπονητή. Και αυτός ο καινούργιος προπονητής, κουβαλά μαζί του και τις… παραδόσεις του. Αυτές που τον βγάζουν νικητή σ’ όλες τις πρεμιέρες του σε πάγκο ομάδας σε αγώνα πρωταθλήματος. Η αρχή έγινε με την Ανόρθωση στο μακρινό 2004. Ντεμπούτο στον πάγκο και στο πρωτάθλημα για τον Κετσπάγια, με νίκη 2-0 επί του Άρη Λεμεσού. Συνέχεια με τον Ολυμπιακό. Μπορεί η συνεργασία να έληξε περίεργα και άδοξα. Όμως στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Σουπερλίγκα τη σεζόν 2009-2010, ο Κετσπάγια πήρε νίκη μέσα στην έδρα της Λάρισας με 2-0. Νικηφόρο επίσης ήταν και το ντεμπούτο του Τιμούρ στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ σε ματς πρωταθλήματος πέρυσι τον Αύγουστο. Και μάλιστα με εμφατική νίκη με 6-2. Με λίγα λόγια ο Κετσπάγια έχει μόνο νίκες, στο ντεμπούτο του σε πρωταθλήματα, ως προπονητής.

ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑ, ΙΣΟΝ ΝΙΚΗ

Με παιχνίδι εντός έδρας ξεκινά τις υποχρεώσεις της στο φετινό πρωτάθλημα η ΑΕΚ. Και όσες φορές έχει συμβεί αυτό τα τελευταία 20 χρόνια, στην συντριπτική πλειοψηφία η Ένωση είχε πάρει τους τρεις βαθμούς. Συνολικά δέκα φορές η ΑΕΚ έχει κάνει πρεμιέρα πρωταθλήματος μέσα στην έδρα της, από το 1996 μέχρι και φέτος. Και με εξαίρεση μια ήττα από τον Αστέρα την καταστροφική σεζόν του υποβιβασμού και μια λευκή ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ το 2006, όλες τις υπόλοιπες φορές έχει κερδίσει. Μάλιστα τα γκολ που έχει δεχθεί, είναι με το σταγονόμετρο. Μόλις δυο, σε δέκα πρεμιέρες.

Η ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ Ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ

Η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ ξανά την Ξάνθη, σε εναρκτήριο παιχνίδι πρωταθλήματος. Η σημερινή, θα είναι η πρώτη φορά στα… χρονικά. Και μόλις δυο φορές, η ΑΕΚ έχει φιλοξενήσει την Ξάνθη μήνα Σεπτέμβριο, για ματς πρωταθλήματος. Με την Ένωση να μετρά μια νίκη με 6-0 στην μακρινή 23η Σεπτέμβρη του 1990 και μια ισοπαλία με 1-1 στις 24 Σεπτέμβρη του 1994. Μάλιστα τότε το γκολ της Ξάνθης, το είχε πετύχει ο μετέπειτα κιτρινόμαυρης, Βεριντιάνο Μαρτσέλο. Επίσης μήνα Σεπτέμβρη, η ΑΕΚ έχει παίξει εκτός έδρας με την Ξάνθη για το πρωτάθλημα, τρεις φορές. Και μετρά δυο νίκες και μια ήττα.

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

"Καμπανάκι" κινδύνου από Κετσπάγια
Μάνταλος: "Από το πρώτο ματς να πετύχουμε"
Είδε την Κ20 της ΑΕΚ ο Μαϊστόροβιτς
Ο Ξηροκώστας και οι μεγάλες μορφές στα ελληνικά γήπεδα
Μπακασέτας: "Ανυπομονούμε να παίξουμε μπροστά στον κόσμο μας"
Οι 4 σφαίρες του "Χίτμαν"
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ