ΑΕΚ

Και οι "μηχανές" θέλουν ξεκούραση

Και οι "μηχανές" θέλουν ξεκούραση
Γιόχανσον INTIME SPORTS

Ο Γιάκομπ Γιόχανσον έχει αγωνιστεί στους 32 εκ των 35 αγώνων που έχει δώσει η ΑΕΚ από τότε που βρίσκεται στην Ελλάδα, σπανίως γίνεται αλλαγή και αποτελεί τον πλέον βασικό ποδοσφαιριστή της ομάδας τους τελευταίους 10 μήνες.

Ο Σουηδός αποτελεί βαρόμετρο για τη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ, τα σημάδια κόπωσης ωστόσο άρχισαν να γίνονται εμφανή μετά τις πολλές μαζεμένες συμμετοχές που έγραψε το κοντέρ του με τη φανέλα της Ένωσης. Ευτυχώς για εκείνον και την ομάδα, ήλθε η διακοπή του πρωταθλήματος ώστε να αποφορτιστεί, σημαντικό μέρος και αυτό στην προσπάθεια να επιστρέψει στο πικ της απόδοσης του.

Από την 1ηΙανουαρίου του 2015, η ΑΕΚ άρχισε να διακρίνει στο πρόσωπο του Γιάκομπ Γιόχανσον τον αμυντικό μέσο που θα στηρίζεται για τα επόμενα χρόνια. Ο Σουηδός έδειξε εξ’ αρχής την κλάση του και ενέπνευσε την εμπιστοσύνη του Δέλλα ο οποίος δεν τον αλλάζει ακόμα και τώρα που πλέον έχει σαφώς περισσότερες επιλογές ποιότητας στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Ο 25χρονος διεθνής μέσος, από την ημέρα που πήρε το δικαίωμα να αγωνίζεται στην Ένωση (καθώς μεσολάβησε και ένα μικρό διάστημα μέχρι να εκδοθεί το δελτίο του) έχει απουσιάσει από μόλις τρεις αναμετρήσεις της ΑΕΚ, από μία σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και πλέι οφ.

Συγκεκριμένα, το πρώτο παιχνίδι του με τη φανέλα της Ένωσης, ήταν αυτό κόντρα στον Άλιμο στις 18 Ιανουαρίου για το πρωτάθλημα της Football League, όταν και αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του. Την επόμενη αγωνιστική, στο Κύπελλο Ελλάδας κόντρα στην Κέρκυρα έπαιξε για 66 λεπτά και από εκεί και πέρα, εκτός από δύο ματς που δεν πήρε λεπτά συμμετοχής, ο Δέλλας τον χρησιμοποίησε για 90 λεπτά σε 9 συνεχείς αγώνες.

Επόμενη... στάση ως αλλαγή για τον Γιόχανσον, ήταν στα Ψαχνά. Ήταν η τελευταία!. Ο Σουηδός ήταν βασικός και αναντικατάστατος μέχρι το ματς των πλέι οφ με την Παναχαϊκή εκτός έδρας όταν και δεν αγωνίστηκε, ενώ από τότε μέχρι και σήμερα δεν δεν έχει κάτσει ποτέ ξανά στον πάγκο ή μείνει εκτός αποστολής.

Κούραση και συγκέντρωση

Συγκεντρωτικά, στους δέκα μήνες παρουσίας του στην Ελλάδα, ο Σουηδός έχει αγωνιστεί στα 32 ματς από τα 35 που έχει δώσει η ΑΕΚ όσο εκείνος ανήκει στο δυναμικό της.

Στα δύο εξ αυτών έχει αποσυρθεί ως αλλαγή, ενώ στα υπόλοιπα 30 έχει αγωνιστεί και στα 90 λεπτά! Συνολικά, με τη φανέλα του Δικεφάλου έχει αγωνιστεί 2.850 λεπτά, ήταν απολύτως λογικό να παρουσιάσει ο σημάδια κόπωσης και να έχει διακυμάνσεις στην απόδοσή του.

Αυτό φάνηκε ιδιαίτερα στις εκτός έδρας αναμετρήσεις κόντρα σε Ξάνθη και ΠΑΟ, αγώνες στους οποίους η κακή παρουσία του κόστισε τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά στην Ένωση. Στα δεύτερα ημίχρονα των δύο συγκεκριμένων αγώνων, ο Γιόχανσον έκανε μαζεμένα λάθη που δεν μαζεύει σε αριθμό 6-7 αγώνων.

Σαφώς και αυτός, όπως κάθε αθλητής, είναι λογικό να έχει ανάγκη από ανάσες ώστε να κρατηθεί με διάρκεια στο υψηλό επίπεδο που έχει συνηθίσει την ομάδα. Από τη στιγμή λοιπόν που ο Κορδέρο είναι πλέον πανέτοιμος, ο Τραϊανός Δέλλας θα πρέπει να αποφασίσει σε ποια ματς θα τον αποφορτίσει μέσα στη σεζόν. Δύσκολα πάντως αυτό θα συμβεί στα αμέσως τρία επόμενα με Ολυμπιακό, Ηρακλή και ΠΑΟ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ