ΑΕΚ

Και μαζί και μόνος

SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το Sport24.gr ανοίγει το φάκελο της μικρής έως σήμερα κοινής παρουσίας των Σέρχιο Αραούχο και Μάρκο Λιβάγια που είναι βέβαιο ότι θα δούμε πολύ περισσότερο μαζί στη συνέχεια.

Το σύνηθες ερώτημα των τελευταίων ημερών, αφορά στη μονιμοποίηση συνύπαρξης του Μάρκο Λιβάγια με τον Σέρχιο Αραούχο. Ο προπονητής πίστευε εξ αρχής ότι με την παρουσία του Αργεντινού, ο Κροάτης θα έχει καλύτερη τροφοδότηση και θα καταφέρει να ανταποκριθεί σύμφωνα με το αναμενόμενο, παίζοντας όπως ακριβώς και στη Λας Πάλμας, δηλαδή στην κορυφή της επίθεσης, αλλά με περισσότερους ποιοτικούς παίκτες γύρω του να τον "ταΐζουν" πιο σωστά από όσο συμβαίνει έως σήμερα στην ΑΕΚ. Και φυσικά να ανταποδίδει εκείνος με τις εξαιρετικές ατομικές ενέργειες και τις μαγικές ασίστ του.

Η άνοδος του Αραούχο (όλοι τον περιμένουν διαφορετικό μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος) και η προσθήκη του Κονέ, θα συμβάλλουν ώστε ο Κροάτης να βρει περισσότερες ευκαιρίες μέσα στο κουτί πετυχαίνοντας γκολ, πέραν εκείνων που με τις απολαυστικές και εμπνευσμένες ενέργειές του, δημιουργεί για τους συμπαίκτες του. Πήραμε ένα πρώτο δείγμα γραφής στον αγώνα με την Αούστρια στο ΟΑΚΑ.

Για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο κοσμογυρισμένος αν και σε μικρή ηλικία (στα 24 του, η Ένωση αποτελεί τον όγδοο σταθμό της επαγγελματικής καριέρας του) Λιβάγια νιώθει τόσο άνετα και ασφαλής σε μια ομάδα. Ο ίδιος, στις συζητήσεις που έχει με τους συμπαίκτες του, εκφράζει την επιθυμία να παραμείνει στην ΑΕΚ για χρόνια, παρά το γεγονός ότι είναι πολύ νωρίς για να το λέει κάποιος που βρίσκεται μόλις στην αρχής μιας νέας περιπέτειας.

ΣΤΗ ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ

Το κοινό παρελθόν (σεζόν 2016-17) των Σέρχιο Αραούχο και Μάρκο Λιβάγια στην ισπανική Λας Πάλμας, δεν είναι δα και εντυπωσιακό. Μάλλον ως "φτωχό" πρέπει να χαρακτηριστεί.

Παίζοντας στην ίδια ενδεκάδα, δεν συμπλήρωσαν σε αγωνιστικά λεπτά ούτε ένα ολόκληρο 90λεπτο, στην επί περίπου έξι μήνες κοινή παρουσία τους, κατά τη διάρκεια της οποίας βέβαια ο Αραούχο είχε και έναν τραυματισμό που τον κράτησε εκτός δράσης για περίπου 5 εβδομάδες.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αμέσως μετά την αποθεραπεία του, αφίχθη (τον περασμένο Ιανουάριο) στην Ελλάδα για χάρη της ΑΕΚ. Τα στατιστικά της κοινής συνύπαρξης τους, μιλούν από μόνα τους: Εχουν αγωνιστεί μαζί για μόλις 81 λεπτά σε πέντε αγώνες. Υπήρξαν τρία ματς στα οποία ο ένας αντικατέστησε τον άλλον. Από δική τους συνεργασία η Λας Πάλμας πέτυχε ένα τέρμα στο πρώτο ματς της σεζόν, έκτοτε δεν κατεγράφη τίποτε παρόμοιο. Τις περισσότερες φορές ο Λιβάγια ήταν ο βασικός και ο Αραούχο έμπαινε ως αλλαγή, κυρίως στα άκρα της επίθεσης.

ΣΤΗΝ ΑΕΚ

Έως σήμερα, δοκιμάστηκαν μόλις μία φορά σε σχήμα με δύο επιθετικούς και με ταυτόχρονη παρουσία στην αρχική ενδεκάδα (στο 2-2 με την Αούστρια στο ΟΑΚΑ). Ασφαλώς, το σκεπτικό του Μανόλο είναι να τους χρησιμοποιήσει ταυτόχρονα και από την αρχή σε συνεχόμενα ματς, όταν αφενός ο Αργεντινός θα είναι απόλυτα έτοιμος και αφετέρου θα υπάρχει η εναλλακτική λύση στον πάγκο που θα δίνει ο, εκτός μάχης αυτή την περίοδο, Γιακουμάκης, ο οποίος είναι κοντά στην επιστροφή.

ΑΕΚ-ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ (EUROPA LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ
ΑΕΚ-ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ (EUROPA LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ICON

Σημειωτέων ότι ο Αραούχο επέστρεψε από τη Λας Πάλμας με έναν ύπουλο τραυματισμό στη γάμπα και επί της ουσίας, απόλυτα έτοιμος για 90 λεπτά είναι εδώ και μόλις μια εβδομάδα, οπότε μετά τη διακοπή αναμένεται να παρουσιαστεί πολύ πιο κοντά στα πραγματικά στάνταρ απόδοσής τους, τα οποία είναι αλήθεια δεν έχουμε δει με σταθερότητα και συνέπεια στα πρώτα επτά ματς της δεύτερης θητείας του στην ΑΕΚ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ