ΑΕΚ

Ισχυρές ενδείξεις ενδεκάδας

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΧΙΜΕΝΕΘ
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΧΙΜΕΝΕΘ ICON

Φαίνεται ότι ο Μανόλο Χιμένεθ έχει πάρει τις αποφάσεις του για το σχήμα που θα παρατάξει την Τετάρτη (26/4), στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Διαβάστε στο Sport24.gr.

Πολλές φορές ο Μανόλο Χιμένεθ έχει δείξει πως δεν είναι θιασώτης του δόγματος "ενδεκάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει". Από την άλλη μεριά, το σχήμα που είχε επιλέξει ο Ισπανός τεχνικός για τον πρώτο ημιτελικό στο Καραϊσκάκη απέναντι στον Ολυμπιακό, όχι μόνο έδωσε στην ΑΕΚ τη νίκη, αλλά φάνηκε και ως εξαιρετική αγωνιστική συνταγή.

Φυσικά ο Χιμένεθ ξέρει πως η ρεβάνς της Τετάρτης (26/4) στο ΟΑΚΑ, θα είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. Όμως όλα δείχνουν, πως ο Ισπανός τεχνικός θα αλλάξει ελάχιστα πράγματα ως προς το σχήμα και την ενδεκάδα. Ίσως και… τίποτα.

Φυσικά ο Χιμένεθ δεν έχει αποκαλύψει απολύτως τίποτα από το αγωνιστικό πλάνο που σχεδιάζει. Ακόμα και να ήθελε άλλωστε, δεν θα μπορούσε. Μόλις πριν από δυο μέρες υπήρχε ματς πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό και τη Δευτέρα (24/4), όσοι αγωνίστηκαν στην Λιβαδειά, ακολούθησαν μόνο πρόγραμμα αποφόρτισαν. Και αν πρόκειται να δείξει ή να δοκιμάσει κάτι ο Ισπανός τεχνικός για το αυριανό ντέρμπι, θα το κάνει την Τρίτη (25/4) τελευταία προπόνηση.

Ωστόσο υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις, πως το σχήμα αλλά και τα πρόσωπα της ενδεκάδας για την ρεβάνς, έχουν ήδη «κλειδώσει». Πρώτη και βασικότερη ένδειξη, είναι οι επιλογές που έκανε ο Χιμένεθ για το ματς με τον Λεβαδειακό. Η απουσία από το αρχικό σχήμα του Ντίντακ, του Τσιγκρίνσκι, του Πατίτο, του Χριστοδουλόπουλου και φυσικά του Αραούχο, φανερώνουν πως προφύλαξη, προκειμένου να είναι φρέσκοι και έτοιμοι για το ματς με τον Ολυμπιακό.

Επίσης, ο Βάργκας όχι μόνο έμεινε 90 λεπτά στο γήπεδο στο ματς με τον Λεβαδειακό και επομένως δεν προφυλάχθηκε, αλλά πλέον είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν δεν μπορέσει να είναι διαθέσιμος λόγω του τραυματισμού του. Ενώ το γεγονός πως ο Αϊντάρεβιτς δεν είναι ακόμα απολύτως έτοιμος, αποκλείει και την σκέψη για ενδεχόμενη επιστροφή στο 4-3-3.

Επομένως τα πράγματα μοιάζουν σχεδόν δεδομένα. Ο Χιμένεθ θα διατηρήσει το 4-2-3-1, με τον Σιμόες και τον Γιόχανσον σε θέσεις αμυντικών χαφ, τον Μάνταλο σε ρόλο επιτελικού μέσου, τον Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης και τον Λάζαρο με τον Πατίτο στα δυο άκρα. Προφανώς και πάντα υπάρχει ένα ανοικτό παράθυρο για μια έκπληξη στην ενδεκάδα. Αλλά δεν φαίνεται να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ